Halaman

    Social Items

Maurizio Sarri ikut jejak Mourinho

Masa depan Maurizio Sarri di Stamford Bridge masih lagi kelam. Apa dah jadi?


Bang Wayne ni bukan lah minat sangat Chelsea ni. Tapi, politik bilik persalinan Chelsea ni sangat menarik. Semenjak pemain Chelsea ni berjaya menggulingkan Mourinho, kini pemain Chelsea sekali lagi bakal menggulingkan Sarri.

Kekalahan FA Cup di tangan Manchester City dan tindakan penjaga gol Chelsea, Kepa yang tidak mahu di keluarkan, menambahkan lagi rumours apa yang terjadi antara Sarri dan dan pemain. Menambahkan parah lagi, setelah tamat permainan, Kepa di lihat mengenyit mata ke arah kamera.

WTF Kepa? Kompem ini salah satu cara jatuhkan Sarri.

Tak lama dah ni. Tunggu berita je ni.

Kepa kepala singkir Sarri

Sarri akan tinggalkan Stamford Bridge dalam masa terdekat


Apa dah jadi Chelsea? Pembelian Higuain merugikan! Hahahaha....


Malang sungguh nasib Chelsea. Nampaknya pengurus Chelsea, Maurizio Sarri tidak di sukai oleh pemain Chelsea. Selepas kemasukan kali kedua Mourinho, apa yang berlaku di bilik persalinan Chelsea sangat dahsyat. Keluar Mourinho, masuk Conte, keluar Conte, masuk Sarri. Lepas ni keluar Sarri, masuk Zidane. Fuh~

Tak lama lagi je riwayat Sarri ni. Paling lama 3 game. Ada Higuain pun macam takde Higuain. Hahahaha. 

Selamat tinggal Sarri. Tunggulah Lampard atau Zidane lepas ni masuk Chelsea.

Good bye Sarri

Logo terbaru Chelsea selepas kalah dengan Manchester City


Tahniah Chelsea. Selepas pinjaman Higuain, makin dahsyat prestasi Chelsea. Cakap-cakap ada mengatakan bahawa Chelsea akan menukar logo kelab mereka secepat mungkin.

Andai benar apa di kata, makanya logo Chelsea terbaru adalah seperti di dalam gambar di atas. Lari beb singa yang garang dan ganas tu. Malu benor dia. Muahahaha..... 

Logo terbaru Chelsea

Black Shark 2 akan keluar April 2019


Berita baik kepada Gamers di seluruh dunia. Xiaomi akan mengeluarkan telefon pintar bagi gamers iaitu siri ketiga Black Shark iaitu  Black Shark 2 (nama kod Skywalker).


Dalam satu postingan dari pengarah produk syarikat Weibo, Wang Teng Thomas mendedahkan kepada peminat bahawa dia telah melihat Black Shark yang baru dan bahawa ia penuh keperibadian dan sangat sejuk.

Kami tahu Xiaomi bekerja pada pengganti telefon pintar Black Shark dari April 2017 dan ia dilengkapi dengan Snapdragon 855, sekurang-kurangnya 8GB RAM dan Android 9 Pie.


Black Shark 2 akan keluar April 2019

Paul Scholes akan jadi pengurus kelab Oldham Athletic


Paul Scholes telah berbincang dengan kelab Oldham Athletic di liga Football League Two, untuk mengisi kedudukan pengurusan kosong - tetapi hubungannya dengan Salford City FC telah menjadi batu sandungan setakat ini.


Legenda Manchester United memiliki 10% kepentingan dalam Salford City FC - fakta yang menghalangnya daripada mengambil alih sebagai pengurus Oldham Athletic sebagai peraturan EFL menghalang seseorang daripada dikaitkan dengan dua kelab pada masa yang sama.

Walau bagaimanapun, menurut BBC, memegang kepentingan 10% atau kurang dalam sebuah kelab "semata-mata untuk tujuan pelaburan" membolehkan Scholes mengejar pekerjaan di Oldham Athletic tanpa masalah. Difahamkan bahawa pemenang Liga Perdana banyak kali telah mengadakan perbincangan dengan kelab untuk menggantikan bekas pengurus Frankie Bunn, yang dipecat pada Disember 2018. 

Dia akan mengambil tampuk dari bos akademi, Pete Wild yang telah bertanggungjawab ke atas pasukan pertama dalam kapasiti sementara, sekali perjanjian itu dimuktamadkan. Scholes telah bercakap secara terbuka mengenai hasratnya untuk menguruskan satu hari, tetapi hanya mempunyai pengalaman bilik belakang terhad yang diperolehnya ketika membantu Ryan Giggs keluar di Manchester United untuk empat perlawanan pada musim 2013/14, selepas David Moyes dipecat. 

Jika dia menerima peranan itu, dia akan bergabung dengan Ryan Giggs, Gary Neville dan Phil Neville sebagai ahli Kelas terkenal '92 yang telah mencuba tangan mereka pada pengurusan pasukan pertama.

Paul Scholes akan jadi pengurus kelab Oldham Athletic

Redmi Xiaomi akan melancarkan telefon pintar utama Qualcomm Snapdragon 855


Xiaomi telah merasai kejayaan besar dengan bajet dan tahap kemasukan telefon pintar Merah berjenama, bahkan lebih daripada telefon utama Mi-jenamanya. Kejayaan yang luar biasa "Redmi" sebagai jenama mendorong OEM China untuk berputar ke dalam sub-jenamanya sendiri. Pemisahan ini akan membolehkan Xiaomi menumpukan pada peranti akhir yang lebih tinggi, manakala Redmi akan memberi tumpuan kepada peranti bajet, seperti yang disebut oleh pengasas Xiaomi, Encik Lei Jun.


Nampaknya terdapat beberapa perubahan rancangan, seperti yang muncul. Walaupun Xiaomi belum mengumumkan mana-mana telefon pintar baru yang akan menyerang wilayah Redmi, Redmi nampaknya bekerja pada peranti peringkat "perdana" yang lebih. Pasukan di bawah jenama Redmi kini sedang mengendalikan telefon bimbit dengan Snapdragon 855 SoC, yang bertujuan untuk melancarkan tahun ini.

Pocophone F1 - telefon flagship Xiaomi bajet rendah yang mantap

Lu Weibing, Pengurus Besar Redmi, berkongsi jawatan Weibo kepadanya dan ahli pasukan Redmi lain di kemudahan R & D Shenzhen Xiaomi. Pasukan itu berkumpul di sana untuk membincangkan masa depan Redmi sebagai jenama dan membincangkan peranti yang akan datang dengan terperinci. Jawatan Encik Weibing menyebut Redmi Note 7 Pro yang akan datang dan perdana Qualcomm Snapdragon 855. Ini langsung menunjukkan kepada Redmi bergerak ke depan dari hanya label jenama "bajet", dan memanfaatkan nama dan muhibahnya untuk mendapatkan bahagian pasaran dalam segmen utama.

Redmi Xiaomi akan lancarkan telefon pintar utama Qualcomm Snapdragon 855

Nescafe Decaf, kurang kandungan caffeine


Siapa di sini peminum tegar Nescafe? BeWe memang peminum tegar Nescafe. Sehari kalau tak minum secawan tak sah.


Oleh kerana rasanya terlalu banyak minum minuman berkafein ni, BeWe pun bertukarlah ke Nescafe Decaf. Rasa dia memang tak sama dengan yang berkafein.

Adakah kafein tiada langsung dalam kopi Decaf?


Nak kata tak ada langsung memang tak lah. Kafein masih ada. Cuma tinggal kurang dari 5% dari kandungan asal kafein. Siapa-siapa yang susah nak tidur lepas minum kopi atau nescafe, boleh lah cuba kopi Decaf ni. 

Proses Decaffein


BeWe nak cerita tak pandai sangat pasal proses ni.




Kesimpulannya kopi decaf ni mempunysi rasa yang lembut. Tidak keras. Dan ok juga.

Bertukar ke Nescafe Decaf

Kesibukan duniawi buatkan semangat berBlog terhenti

Salam uols. Rasanya dah berbulan BeWetak berblog. Maaflah sebab BeWe sibuk dengan kerja dengan menunggu seseorang.


Sejak kebelakangan ni, memang BeWe sibuk dengan kerja. Banyak tenderlah, paperworklah, PUBG lagi. Haishhh...tu yang busy benor.

Insya allah, lepas ni BeWe kena terus istiqomah update blog. Rugi rasanya kalau tak update blog yang sudah berAdsense ni.

Ada juga blogger luar sana yang minta tolong tengokkan akaun Adsense diorang. Tapi, jujur memang BeWe tak sempat sangat.

Cuba uols semua bagi kata-kata semangat di kotak komen BeWe berserta pujian sikit. Hihiii......Kemon guys! Gimme some spirit!!!

Terhenti Berblog

Ways to get your home loan rejected


Home loan application today can be tedious and hassle especially the application and approval process with many possibilities of issues springing up and causing your application to be rejected in the pile. Besides, the requirements have grown stricter over the years, ever since the U.S. subprime crisis in 2008. Although you tried using the housing loan calculator and ready to commit for the big ticket item but you still get rejected. Hence, as home loan borrower, you will need to prepare more than ever. Here are some ways you could be sabotaging your home loan application. 

288693-P6NYH1-966

Bad paymaster


Lenders often use your ability of paying bills on time as a benchmark when it comes to accessing your loan repayment ability. If you have been missing out on your monthly bill settlements will lower your credit score. If your credit score is lower than expected by the lender, your chances are slimmer to secure a home loan.

Whenever lenders process a loan, the financial institution will check your credit score through the Central Credit Reference Information System (CCRIS). It is managed by Bank Negara that will reflect your loan repayment record over the past 12 months. The report contained your credit behaviour and pattern for the past year listing out every credit product you have taken up or applied for such as hire-purchase loans, business loans, personal loans and credit cards.

If your payment pattern is irregular, the bank may give you a low credit score turning your home loan application being rejected is high chance. Lenders like to see a clean credit record and evidence of maintaining payments to previous lenders and service providers. If you are planning to get a loan in the future, make sure you spring clean your record by paying your bills vigilantly and promptly. Plus, CCRIS only store information of your active credit up to 12 hours. You can apply for a loan again a year later after you’ve cleaned your CCRIS report.

Apply for credit that you are not qualified for


CCRIS allows lenders to track your loan submissions and rejections to any other lenders. If a bank sees that more than one lender has rejected your loan application previously, they might consider you a risk to give a loan to. If a lender disapprove your application, check your CCRIS account and find out the reasons your submission is rejected and work on improving that aspect before applying for your next loan. Do your research properly and apply to a lender that would be able to cater your financial conditions.

More debt, no income


Debt-service-ratio (DSR) is a ratio of your net income and your monthly credit commitment. Credit providers are required to observe prudent debt service ratios in their credit assessment to ensure households have sufficient financial buffers to protect them against rising costs and unexpected adverse events.

This is part of the effort taken by Bank Negara Malaysia (BNM) with this calculation done by comparing your total net income (gross income minus EPF contribution and income tax) against your total credit commitments, such as monthly repayments for all the loans you have applied before. The standard DSR limit adopted by most lenders is between 60% to 70%. The higher your DSR, the riskier for your home loan application to get rejected.

Missing important documents


Credit providers require similar set of documents to process your application. Click here to check out the documents required.

For borrowers who are unable to produce the documents, the chances of your loan being approved will have higher chances to be rejected. Some may be inclined to the idea of creating fake financial documents or engaging a third party or syndicates to get this done for your home loan approval. Once the lender finds out that you have forged these documents, your home loan will get rejected and might likely to get behind bars for forgery.

Income instability


Insufficient or instability income might jeopardize your home loan applications. If you are planning to get a loan at the same time as switching jobs, this will affect your application. Generally, a bank will request for your latest three to six months pay slips and bank statements to prove consistency. Employment stability is one of the key components that lenders look for when determining if you qualify for the home loan. Continuity of employment and how long you have been with your current employer is also taken into account when assessing the security of your income and your ability to repay the loan. Stronger application will often show individuals to have worked for their current employer for at least two years or more. As for business owners, it is essential to show proof that business still generating consistent revenue and profit.

Ways to get your home loan rejected

Huawei Mate 20 telefon paling canggih wajib di miliki 


Huawei sedang menyiapkan acara besar di London untuk melancarkan telefon pintar Mate 20 dan Mate 20 Pro (dan mungkin juga telefon bimbit Mate Mate 20X) minggu depan. Tetapi hari ini kebocoran besar dari Jerman mungkin memusnahkan segala-galanya yang akan dibentangkan di atas panggung mengenai Mate 20 Pro.


Beberapa pembuat akhbar yang kelihatan rasmi juga telah bocor, di samping harga UK. Mari kita mulakan dengan itu. Untuk versi yang mempunyai 6GB RAM dan penyimpanan 128GB, yang merupakan model asas, anda perlu mengeluarkan wang sebanyak £ 899. Akan ada varian lain dengan 8GB RAM dan 256 atau 512GB storan.


Mate 20 Pro akan dikuasakan oleh chipset Kirin 980, dan ia akan mempunyai skrin sentuh berukuran 6.39 inci dengan sensor cap jari bawah paparan yang disatukan ke bahagian separuh bawahnya. Resolusi itu ialah 1440x3120, yang sepadan dengan LG G7 ThinQ dan V40 ThinQ.

Sudah tentu terdapat kedudukan tertinggi, yang menempatkan kamera selfie 24 MP dan laser IR untuk membuka kunci muka yang lebih selamat daripada pelaksanaan purata Android anda. Di belakang anda mendapat tiga kamera dalam persediaan 40 MP + 20 MP + 8 MP. Sensor 40 MP utama mempunyai f / 1.8 aperture dan menggabungkan empat piksel menjadi satu untuk kualiti yang lebih baik. Cam 20 MP adalah unit telefoto dengan f / 2.4 aperture, dan sensor 8 MP adalah sudut lebar ultra


Bersama-sama, kamera ini akan membolehkan zoom optikal 5x, serta tembakan makro ultra - dari jarak hanya 2.5cm. Dua NPUs akan menjaga menganalisis kandungan imej dan mengoptimumkan tetapan dengan sewajarnya, termasuk untuk gambar cahaya rendah. Secara luar biasa, Huawei akan memperkenalkan format Kad Memori Nanonya sendiri dengan Mate 20 Pro, yang tidak akan mempunyai sokongan untuk microSD. Kad Nano akan ditawarkan dalam kapasiti sehingga 256GB dan saiz SIM nano (dengan itu nama). Mereka harus secepat kad microSD, tetapi jelas lebih kecil. The Mate 20 Pro dilengkapi dengan bateri 4,200 mAh yang diunggulkan oleh pengecas 40W, bermakna ia harus pergi dari sifar hingga 70% dalam masa 30 minit. Di samping itu, telefon menyokong pengecasan tanpa wayar. Apa lagi, ia boleh bertindak sebagai pengecas tanpa wayar untuk Freebuds Huawei 2, juga melancarkan pada acara yang sama. Teknologi pengecasan wayarles terbalik secara teorinya boleh digunakan walaupun untuk mengepam beberapa jus ke telefon pintar lain yang menyokong pengecasan tanpa wayar, tetapi ia tidak mungkin menjadi sangat cepat. Rintangan IP68 air dan debu diperakui untuk Mate 20 Pro, yang akan menimbang 189g dan tebal 8.6mm. Sambungan bijak, anda akan mendapat Wi-Fi dwi-band, Bluetooth 5.0, NFC, dan LTE yang sangat cepat. Handset akan menghantar Android 9 Pie dengan EMUI 9.0 di atas. Empat warna akan ditawarkan: Twilight, hitam, biru, dan hijau

Huawei Mate 20 telefon paling canggih abad ini


carian di sini



Subscribe Our Newsletter