PS5 akan keluar tak lama lagi

PS5 akan di lancarkan pada tahun 2020


Penerbitan Belanda LetsGoDigital telah memasak beberapa yang menjadikan Sony PlayStation 5 (PS5) yang akan datang kelihatan seperti. Imej-imej itu menggambarkan inspirasi mereka dari paten yang Sony dilaporkan memfailkan dengan Brazilian National Institute of Industrial Property (INPI) dan seterusnya, dengan Pejabat Harta Intelek Sedunia (WIPO) dan PS5 akan di lancarkan pada tahun 2020.


PS5 akan keluar tak lama lagi

Yusuhiro Ootori, Pengarah Teknikal Sony, memfailkan paten di Brazil untuk sebuah peranti elektronik yang tidak disebut namanya. Ini menunjukkan bahawa paten itu adalah untuk PS5 kerana Ootori adalah orang yang sama yang bertanggungjawab untuk memfailkan paten untuk PlayStation 4 (PS4). Di samping itu, peranti baru dikelaskan sebagai Kelas 14.02, yang merupakan kategori yang sama yang diberikan kepada PS4. 

Matthew Stott, Artis Kanan di Codemasters, penerbit permainan Inggeris, nampaknya mengesahkan bahawa ilustrasi itu menggambarkan kit pembangunan PS5, memuat naik status tweeter, "sama seperti kit baru yang kita ada di pejabat." Curiga, Stott memadamkan akaun Twitternya tidak lama kemudian. Sejarah Sony telah mengajar kita bahawa kit pembangunan biasanya sukar di mata, dan beberapa kit lepas telah melihat apa-apa seperti produk runcit akhir. Walau bagaimanapun, reka bentuk tertentu untuk kit pembangunan PS5 yang dikatakan tidak kelihatan agak rumit, dan kami tidak akan terkejut sedikit jika ada unsur-unsur yang membuatnya menjadi reka bentuk akhir. Pembuat LetsGoDigital terkini pastinya membantu membawa ilustrasi hitam-putih kepada kehidupan.

PS5 akan keluar tak lama lagi

Kit pembangunan PS5 yang sepatutnya mempunyai reka bentuk futuristik dengan banyak lubang pengudaraan udara. Terdapat bentuk V yang besar di tengah-tengah peranti, mungkin mengangguk angka Roman untuk lima.

Gambaran LetsGoDigital mempunyai panel depan dengan lima butang sentuh, butang kuasa besar dan apa yang kelihatannya lima port USB 3.0. Media Belanda juga menampar beberapa lampu LED biru pada peranti itu untuk menambahkan beberapa rempah ke reka bentuk. Sony telah mengekalkan bibir yang ketat pada PS5. 

Secara rasmi, Sony mendedahkan bahawa konsol generasi akan datang akan menggunakan pemproses AMD Ryzen generasi ketiga yang khusus dengan grafik Navi, yang bermaksud kemungkinan APU (unit pemprosesan dipercepat). Cip yang bakal di gunakan, telah dilabel Gonzalo, dilaporkan sukan lapan zen 2 teras. 


Maklumat awal baru-baru ini menunjukkan cip yag di gunakan ialah 1.6 GHz dan jam rangsangan 3.2 GHz. Ia dijangka membawa penyelesaian grafik Navi 10 Lite yang beroperasi pada 1,800 MHz. Mark Cerny, arkitek sistem utama di Sony, mengesahkan bahawa kami tidak akan melihat PS5 pada 2019. 

Sony akan menganjurkan Mesyuarat PlayStation 2020 pada 12 Februari, 2020. Syarikat itu boleh mengambil kesempatan itu untuk mendedahkan PS5; walaupun, kami tidak mengharapkan konsol untuk memukul rak sehingga beberapa bulan kemudian.

2 comments:

  1. Mujur Pokchik tak kenal si PS ni.. :)

    ...

    ReplyDelete
  2. I is mengaku tak pernah lulus guna playstation.
    tumpang tengok jak la ya,

    ReplyDelete

Powered by Blogger.