Redmi Xiaomi akan lancarkan telefon pintar utama Qualcomm Snapdragon 855

Redmi Xiaomi akan melancarkan telefon pintar utama Qualcomm Snapdragon 855


Xiaomi telah merasai kejayaan besar dengan bajet dan tahap kemasukan telefon pintar Merah berjenama, bahkan lebih daripada telefon utama Mi-jenamanya. Kejayaan yang luar biasa "Redmi" sebagai jenama mendorong OEM China untuk berputar ke dalam sub-jenamanya sendiri. Pemisahan ini akan membolehkan Xiaomi menumpukan pada peranti akhir yang lebih tinggi, manakala Redmi akan memberi tumpuan kepada peranti bajet, seperti yang disebut oleh pengasas Xiaomi, Encik Lei Jun.


Nampaknya terdapat beberapa perubahan rancangan, seperti yang muncul. Walaupun Xiaomi belum mengumumkan mana-mana telefon pintar baru yang akan menyerang wilayah Redmi, Redmi nampaknya bekerja pada peranti peringkat "perdana" yang lebih. Pasukan di bawah jenama Redmi kini sedang mengendalikan telefon bimbit dengan Snapdragon 855 SoC, yang bertujuan untuk melancarkan tahun ini.

Pocophone F1 - telefon flagship Xiaomi bajet rendah yang mantap

Lu Weibing, Pengurus Besar Redmi, berkongsi jawatan Weibo kepadanya dan ahli pasukan Redmi lain di kemudahan R & D Shenzhen Xiaomi. Pasukan itu berkumpul di sana untuk membincangkan masa depan Redmi sebagai jenama dan membincangkan peranti yang akan datang dengan terperinci. Jawatan Encik Weibing menyebut Redmi Note 7 Pro yang akan datang dan perdana Qualcomm Snapdragon 855. Ini langsung menunjukkan kepada Redmi bergerak ke depan dari hanya label jenama "bajet", dan memanfaatkan nama dan muhibahnya untuk mendapatkan bahagian pasaran dalam segmen utama.

2 comments:

Powered by Blogger.