Paul Scholes akan jadi pengurus kelab Oldham Athletic

Paul Scholes akan jadi pengurus kelab Oldham Athletic


Paul Scholes telah berbincang dengan kelab Oldham Athletic di liga Football League Two, untuk mengisi kedudukan pengurusan kosong - tetapi hubungannya dengan Salford City FC telah menjadi batu sandungan setakat ini.


Legenda Manchester United memiliki 10% kepentingan dalam Salford City FC - fakta yang menghalangnya daripada mengambil alih sebagai pengurus Oldham Athletic sebagai peraturan EFL menghalang seseorang daripada dikaitkan dengan dua kelab pada masa yang sama.

Walau bagaimanapun, menurut BBC, memegang kepentingan 10% atau kurang dalam sebuah kelab "semata-mata untuk tujuan pelaburan" membolehkan Scholes mengejar pekerjaan di Oldham Athletic tanpa masalah. Difahamkan bahawa pemenang Liga Perdana banyak kali telah mengadakan perbincangan dengan kelab untuk menggantikan bekas pengurus Frankie Bunn, yang dipecat pada Disember 2018. 

Dia akan mengambil tampuk dari bos akademi, Pete Wild yang telah bertanggungjawab ke atas pasukan pertama dalam kapasiti sementara, sekali perjanjian itu dimuktamadkan. Scholes telah bercakap secara terbuka mengenai hasratnya untuk menguruskan satu hari, tetapi hanya mempunyai pengalaman bilik belakang terhad yang diperolehnya ketika membantu Ryan Giggs keluar di Manchester United untuk empat perlawanan pada musim 2013/14, selepas David Moyes dipecat. 

Jika dia menerima peranan itu, dia akan bergabung dengan Ryan Giggs, Gary Neville dan Phil Neville sebagai ahli Kelas terkenal '92 yang telah mencuba tangan mereka pada pengurusan pasukan pertama.

No comments

Powered by Blogger.