carian di sini




Post Page Advertisement [Top]

2 tips refund duit dari Shopee jika seller ingkar


Hi uols. Ok, sejujurnya, BeWe memang suka sangat shopping online di Shopee. Barangnya lebih murah berbanding di website lain. Pernah tak uols beli barang, then bila dapat, barang tu ternyata overclaim ataupun tidak seperti yang dinyatakan oleh seller. Jom ikut 2 tips refund duit dari Shopee jika seller ingkar.


Secara umumnya, kita pun tahu barang-barang yand di jual di Shopee kebanyakannya dari China. Ada yang barang memang di pos dari China. 

Spec barang di jual menarik minat


Masa kita nak beli barang tu, terutama barang elektronik, dia punya spec memang power. Harga murah, tapi spec macam barang mahal.

Bila kita tengok spec dia, kita pun rasa nak beli. Tapi bila dah dapat, spec tu tak sama dengan apa yang kita dapat. Dah kira seller ni menipu lah kan? Jual barang dengan tipu spec. 

Sebagai seller, kita tak boleh la kata kita tak tahu dengan barang yang kita jual. Sebagai seller, kita kena tahu dan berani bagi guaranti kepada pelanggan. Baru pelanggan puas dengan kita. Setuju tak?

Dashcam kereta yang overclaim


BeWe ni memang teringin sangat nak beli dashcam kereta. Hampir setiap hari survey harga dekat shopee.


Bila survey harga tu, BeWe pun tengok lah spec dia.

Bila baca spec dia, fuhlamak!!!!! Memang canggih ni. Tak padan dengan harga.


Tengoklah features dia tu. Macam-macam dia tulis Support. Support itu ini. Intelligent lah, emergency pebende tah. Tengok features dia ni, memang gempak


Jom kita tengok dashcamnya pula.


Harga dia turun jadi RM64.53. MURAH tuh. Spec dia pun gempak. 

Dan bila harinya tiba.....


Pasang dashcam kereta sendiri


Bila kita dah dapat dashcam ni. Balik kerja rasa terus nak pasang je. 

Tengok dekat dashcam tu ada slot memori kad, kita pun cucuklah memori kad yang kita ada. Rupa-rupanya tak boleh. Kena cari juga TF Memory Card. Kena beli lagi dekat Shopee.

TF Memory Card dengan kelajuan Class 10



Tapi, apabila sudah siap pasang dan sudah beli TF Memory Card, masalah baru pula muncul. Dia boleh record beberapa saat je. Hmmmm......


5 comments:

  1. tq for the tips <3

    http://www.cikfira.com/

    ReplyDelete
  2. Baru sekali shopping kat shoppee..kena simpan info ni.

    ReplyDelete
  3. Selalu shopping kat shopee so far takde masalah lagi...

    ReplyDelete
  4. saya baru2 ni beli powerbank rosak.. mujur lah shopee refund. seller sepatah haram tak balas inbox huhuuu

    ReplyDelete
  5. sebab tu best beli kat shoppee ni..lazada pun saya dah tak pandang dah.hehe

    ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib