Halaman

    Social Items

Kali ke-2 sertai majlis Gathering AFB - AFB Fun Day di Homestay Banglo Taj Villa


Majlis yang gilang gemilang. Di hiasi dengan warna-warna indah. Di serikan dengan bunga-bunga kembang tak sudah. Di gegak gempitakan oleh kumbang mumbang dan mambang. Inilah dia, AFB Fun Day 2018 yang di bawakan oleh Homestay Banglo Taj Villa Kuala Lumpur.


Amacam intro tadi? Ada macam pengacara majlis tak?

AFB Fun Day 2018 yang berlangsung pada 13-15 Julai 2018 ni memang meriah. Tapi sayangnya BeWe tak dapat merasai kemeriahan itu. Ini kerna BeWe di serang oleh segerombolan sakit pinggang. Hihiii...BeWe sempat join beberapa jam sahaja pada hari Sabtu.


Memang banyak aktiviti yang diorang jalankan di sini selain makan, makan, makan dan mandi kolam.

Sebelum kita tengok aktiviti diorang ni, meh kita jalan-jalan di kawasan bango Taj Villa ni.

Part ni yang paling best. Ada swimming pool. Nak berendam 24 jam pun tak jadi masalah

Peralatan BBQ disediakan

Ruang tamu yang luas

Nak masak, nak basuh baju tak jadi masalah

Jom kita tidur


Jom kita tengok antara aktiviti yang menarik di jalankan,

Ha, yang ini. Siapa nak tahu, ni la guru tarian untuk penyanyi Noraniza Idris. Tu step awal nak masuk lagu dia. "Guys, ingat ye step awal ni. Tangan kena buat macam ni ha. Lepas tu muzik masuk dan nyanyi, Bermohon sembah, sembah beradab...."



Selain tu, ada juga aktiviti tiru gaya dugong. Ha, nampak tak tu?

Sekali lagi guru tarian kita tunjukkan cara-cara obor-obor terkemut ye. Mya jangan ketawa sangat tau duduk sebelah tu.

Ok, sebenarnya banyak aktiviti yang best diorang buat. Yang atas ni BeWe melawak je. Ada aktiviti sharing knowledges between blogger yang datang ni, then ada BBQ Nite, ada aktiviti pakaian seragam. Nak tengok Wakanda Foreva versi Malay tak? Jap ehhh...


Aktiviti yang paling di nanti-nantikan ialah......


Makan Durian Berirama!!!!

Kita jumpa lagi di AFB Fun Day berikutnya. Marilah kita berdikir barat timur utagha dan juga selatan
1st Gathering tahun 2016
Setelah 2 tahun berlalu, AFB Fun Day 2018 berjalan dengan lancar. Mungkin tahun depan ada lagi? Insya allah. Kita tunggu......

AFB Fun Day di Homestay Banglo Taj Villa Kuala Lumpur

Kali ke-2 sertai majlis Gathering AFB - AFB Fun Day di Homestay Banglo Taj Villa


Majlis yang gilang gemilang. Di hiasi dengan warna-warna indah. Di serikan dengan bunga-bunga kembang tak sudah. Di gegak gempitakan oleh kumbang mumbang dan mambang. Inilah dia, AFB Fun Day 2018 yang di bawakan oleh Homestay Banglo Taj Villa Kuala Lumpur.


Amacam intro tadi? Ada macam pengacara majlis tak?

AFB Fun Day 2018 yang berlangsung pada 13-15 Julai 2018 ni memang meriah. Tapi sayangnya BeWe tak dapat merasai kemeriahan itu. Ini kerna BeWe di serang oleh segerombolan sakit pinggang. Hihiii...BeWe sempat join beberapa jam sahaja pada hari Sabtu.


Memang banyak aktiviti yang diorang jalankan di sini selain makan, makan, makan dan mandi kolam.

Sebelum kita tengok aktiviti diorang ni, meh kita jalan-jalan di kawasan bango Taj Villa ni.

Part ni yang paling best. Ada swimming pool. Nak berendam 24 jam pun tak jadi masalah

Peralatan BBQ disediakan

Ruang tamu yang luas

Nak masak, nak basuh baju tak jadi masalah

Jom kita tidur


Jom kita tengok antara aktiviti yang menarik di jalankan,

Ha, yang ini. Siapa nak tahu, ni la guru tarian untuk penyanyi Noraniza Idris. Tu step awal nak masuk lagu dia. "Guys, ingat ye step awal ni. Tangan kena buat macam ni ha. Lepas tu muzik masuk dan nyanyi, Bermohon sembah, sembah beradab...."



Selain tu, ada juga aktiviti tiru gaya dugong. Ha, nampak tak tu?

Sekali lagi guru tarian kita tunjukkan cara-cara obor-obor terkemut ye. Mya jangan ketawa sangat tau duduk sebelah tu.

Ok, sebenarnya banyak aktiviti yang best diorang buat. Yang atas ni BeWe melawak je. Ada aktiviti sharing knowledges between blogger yang datang ni, then ada BBQ Nite, ada aktiviti pakaian seragam. Nak tengok Wakanda Foreva versi Malay tak? Jap ehhh...


Aktiviti yang paling di nanti-nantikan ialah......


Makan Durian Berirama!!!!

Kita jumpa lagi di AFB Fun Day berikutnya. Marilah kita berdikir barat timur utagha dan juga selatan
1st Gathering tahun 2016
Setelah 2 tahun berlalu, AFB Fun Day 2018 berjalan dengan lancar. Mungkin tahun depan ada lagi? Insya allah. Kita tunggu......

carian di sini



Subscribe Our Newsletter