Halaman

    Social Items

Shaklee Performance produk terbaik tambah tenaga 


Kadang-kadang, walaupun tak bersukan, aktiviti harian kita yang padat membuatkan badan kita penat sangat. Apatah lagi bersukan, bila dah penat tu, minum air masak je mana nak cukup untuk tambah tenaga kita yang hilang. Ye tak? Korang pernah try Shaklee Performance?

100 plus akibatkan pedih ulu hati


Kalau BeWe main bola, selalu di hidangkan dengan air 100 plus. Tapi lepas minum sedikit, perut mula pedih. Sebab air tu bergas. Kita ni pula perut sensitif. Selalu pedih hulu hati, gastrik. Memang tak sesuai sangat kalau minum air bergas.

So, solution yang BeWe guna ialah dengan minum Shaklee Performance.

Kenapa Shaklee Performance lebih baik?


Shaklee Performance adalah produk penghidratan serbuk dari garis pemakanan sukan produk Shaklee. Shaklee Performance® secara klinikal terbukti berkhidrat lebih baik daripada air. Plus, Shaklee Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan memberikan lebih banyak tenaga daripada minuman penghidratan yang terkemuka.

Shaklee Performance is a powdered hydration product from the sports nutrition line of Shaklee products.  Shaklee Performance® is clinically proven to hydrate better than water. Plus, Performance has more electrolytes and provides more energy than the leading hydration drink. The proprietary OPTI-LYTE electrolyte blend plus the unique mix of carbohydrates delivers instant and sustained energy and supports optimal hydration.

Campuran elektrolit OPTI-LYTE ™ proprietari ditambah campuran unik karbohidrat menyampaikan tenaga segera dan berterusan dan menyokong penghidratan optimum. Dan ia memberi anda ketahanan yang anda perlukan untuk memastikan tenaga yang mengalir semasa anda bekerja, bersaing, berlari, berenang atau bahkan hanya berkebun atau melakukan kerja di halaman pada hari yang panas.

Ia mempunyai aspek penghidratan tetapi yang lebih penting ialah ia tidak mempunyai bahan-bahan pengawet, tiada warna atau pewarna yang akan mencemarkan bibir atau lidah anda.

Ia mempunyai campuran elektrolit yang lebih baik daripada jenama sukan minuman utama yang lain. Jadi ia tidak meninggalkan anda lebih dahaga daripada sebelumnya.

FAKTA TAMBAHAN:

Prestasi Shaklee mengandungi tiga jenis karbohidrat untuk tenaga dan stamina (karbohidrat mudah dan kompleks), polimer glukosa, fruktosa, dan glukosa.

-Ia mengandungi keseimbangan elektrolit untuk mencegah dehidrasi; kalsium, fosforus, natrium, kalium, klorida, ion magnesium (elektrolit adalah ion mineral yang boleh hilang melalui peluh atau najis ).
- Ia datang dalam dua perisa semulajadi: Lemon-Lime atau Orange.
- Ia tidak mengandungi lemak, tiada kolesterol, tiada pengawet atau pemanis tiruan.

Jika sesiapa nak try Shaklee Performance ni, korang boleh je Whatsapp BeWe di 017-8125655. BeWe akan bagi harga kasih sayang punya. Promise :)

Shaklee Performance bantu tambah kecergasan selepas bersukan

Essential Oil rawatan alternatif


Essential Oil, satu rawatan alternatif yang menggunakan aromatherapy sebagai alternatif kepada perubatan moden. BeWe pun baru je try Essential Oil atau EO ni. Sebenarnya ada banyak EO yang di jual di luar sana dengan harga yang berpatutan dan kualiti yang hampir ataupun mungkin lebih baik sedikit. Jom kita kenal jenama Essential Oil yang terbaik dengan harga yang berpatutan.


Apa itu Essential Oil


Essential Oil ialah minyak semulajadi yang biasanya diperolehi melalui proses penyulingan dan mempunyai ciri bau tumbuhan atau sumber lain yang mana ia di ekstrak. Senang cerita pati minyak dari tumbuhan.

Bagaimana Essential Oil berkerja


Aromaterapi adalah sejenis ubat alternatif di mana kesan penyembuhan diberikan kepada sebatian aromatik dalam minyak pati dan ekstrak tumbuhan lain. Aromaterapi mungkin berguna untuk memberikan ketenangan, tetapi tidak ada bukti yang mencukupi bahawa Essential Oil berkesan menyembuhkan penyakit.

Jangan salah anggap ye bahawa EO ni dapat sembuhkan penyakit. Sebenarnya EO dapat memberi keselesaan dan mungkin boleh mengurangkan sakit.

BeWe siap e-mail Young Living tau, tanya EO apa yang dapat kurangkan sinus. Memang diorang langsung tak jawab soalan BeWe. Tiga kali BeWe e-mail. Sampai lah staff Young Living call BeWe cerita kenapa dia tak boleh jawab direct kepada customer. Staff YL tidak boleh menjawab secara direct EO mana yang berkesan untuk memberikan kelegaan kepada sesuatu penyakit. Tapi YL menyediakan kelas dan dari mereka yang berpengalaman menggunakan EO ni, pengguna yang berpengalaman ni akan cuba memberikan EO yang sesuai untuk sesuatu penyakit tu.


Melalui sedutan


Secara amnya EO boleh bertindak dengan pantas apabila kita menyedut aromaterapi itu sendiri. Apabila EO disedut melalui hidung, saraf kecil menghantar isyarat segera ke otak dan ia akan menyampaikan aroma ke minda dan badan kita.


Penyedutan boleh menjadi kaedah penyampaian yang paling langsung bagi komponen-komponen yang sangat menyihatkan yang terkandung di dalam EO, kerana utusan kimia dari EO melalui rongga hidung mempunyai akses langsung ke otak. Mungkin dari sinilah aroma menyegarkan dari EO itu akan memberikan rangsangan yang positif untuk di agihkan di tempat-tempat yang sakit tadi.

Melalui kulit

Tempat yang sesuai untuk menggunakan EO

EO juga sangat efektif jika kita menggunakannya terus di kulit badan kita. Komponen penyembuhan ini akan diserap ke dalam aliran darah oleh liang-liang dan folikel rambut. Setelah berada di dalam aliran darah komponen di dalam EO tadi akan menyebarkan organ-organ dan sistem tertentu yang mereka bekerja.

Sapu di kawasan nadi

Titik nadi adalah kawasan badan di mana saluran darah paling dekat dengan permukaan kulit. Menerapkan minyak pati ke kawasan-kawasan ini membolehkan penyerapan yang lebih cepat dan membantu mereka bekerja lebih cepat. EO sangat efektif bila di pakai di pergelangan tangan, kepala dan belakang leher.

Sapu di kawasan leher

Image result for temples head
Sapu di kawasan kepala

Nah, kita dah pun mengenali apa itu EO. Next entri kita ke tajuk seterusnya Kebaikan Essential Oil dan juga The Best Essential Oil yang kita perlu tahu.

Cukup tak entri ni? Kalau tak cukup, boleh bagi suggestion dalam ruangan komen ye.

Jom kenal apa itu Essential Oil

Tips percepat selesaikan hutang rumah


Hutang Rumah merupakan hutang yang paling besar dalam kehidupan kita. Hutang Rumah juga paling banyak mempengaruhi bajet kewangan kita setiap bulan. Bagaimanakah kita hendak mempercepat selesaikan hutang rumah ni? Jom kita ikuti tips percepat selesaikan hutang rumah.


Berapa banyak kita habiskan gaji untuk bayar hutang rumah?


Bagi mereka yang belum mempunyai rumah sendiri, tentu tertanya-tanya berapa banyakkah kita akan membayar hutang rumah dan sampai bila ia akan tamat?

Pada masa ini, untuk mendapatkan rumah dengan harga RM300,000.00 adalah agak sukar bagi kediaman jenis rumah teres. Kalau ada pun nun jauh di pinggir bandar. Dan mungkin juga kalau ada rumah teres setingkat. Bagi rumah teres 2 tingkat pula di anggarkan harga rumah bermula dari RM350,000.00 seunit. 

Untuk pengiraan mudah, kita ambil contoh mana-mana rumah, kita ambil harga RM300,000.00. Deposit yang di perlukan ialah 10% dari harga rumah iaitu RM30,000.00. Ada developer atau pemaju yang meletakkan syarat harga deposit hanya RM10,000.00. Namun pemaju akan cuba bermain harga dengan pinjaman bank pula.

Bila pemaju meletakkan deposit RM10,000.00, apabila kita mahu apply loan, pemaju akan meletakkan harga rumah menjadi RM320,000.00 dan kita akan mendapat loan sehingga 90% maksimum. Jadinya, pemaju masih lagi dapat RM30,000 dari kita. Tapi kita perlu bayar loan lebih RM20,000.00. Kebaikkannya, kita tak perlu keluarkan RM30,000.00 dari simpanan kita. 

Apabila loan kita telah lulus, lingkungan ansuran bulanan kita perlu bayar ialah RM1,400 untuk harga rumah RM300,000.00. Ini adalah anggaran untuk mereka yang belum mempunyai rumah untuk membuat kiraan jumlah ansuran bulanan yang perlu di keluarkan dari gaji mereka. Jika rumah berharga RM350,000.00 pula di anggarkan ansuran bulanan sebanyak RM1,700.00. Pengiraan ini adalah untuk mereka yang berkerja swasta dan bukan pekerja kerajaan.

Semasa apply loan, kita perlu tahu umur semasa kita. Bank akan memberi pinjaman sehingga maksimum 40 tahun berakhir dengan umur kita 65 tahun. Ini adalah umur maksimum yang bank akan kira. Jadi jika kita membeli rumah pada umur 28 tahun, bank akan kira umur kita 65 tahun tolak 28 tahun. Jadinya, pinjaman yang akan di luluskan bank adalah selama 37 tahun. Semakin rendah jumlah tahun pinjaman, semakin tinggi ansuran bulanan rumah kita di kenakan.

Tips percepat selesaikan hutang rumah


Untuk mengetahui bagaimana cara hendak mempercepatkan menyelesaikan hutang rumah ni, jom kita tonton video ini. Video ini amat bagus sekali. Sharekan kepada rakan anda sambil-sambil makan rendang tu.


Tips langsai hutang rumah dengan cepat


Pandu berhati-hati balik kampung


Selamat Hari Raya Aidil Adha semua. Korang balik kampung dekat mana tu?




Ada yang tak balik kampung tak? Mesti ada kan? BeWe pun raya ni tak balik kampung. Cuti tinggal sikit je.

Jawabnya duduk rumah je lah. Lagipun cutinya tengah-tengah minggu.

Bagi mereka yang balik kampung jauh, pandu berhati-hati. Kalau mengantuk berhenti dahulu, minum kopi dulu.

Raya nanti jangan lupa update OOTD ye.

Selamat Hari Raya Aidil Adha 2018

Shooting video iklan bersama Biobax


Aktiviti hujung minggu lepas, seperti yang BeWe share di IG dan juga FB, BeWe bersama beberapa krew telah membuat satu video pendek.


Walaupun hanya video pendek je, tapi penat badan tau. Terutamanya bahagian lutut ni.

Banyak scene yang nak kena panjat lah, duduk lah, cangkunglah. Dah la kena ulang scene tu banyak kali. Mana taknya, asyik la lupa dialog.


Yang ni scene melutut. Walaupun beberapa saat melutut, tapi kalau dah berkali-kali ulang scene ni, mau tak longgar lutut.


Bukan tu je, scene membawang pun ada juga. Sape kata lelaki tak pandai membawang?

Scene ni kena panjat tingkap tau. Banyak kali take, gigil lutut BeWe nak panjat memanjat ni.

Ok, lepas ni kita tengok scene yang paling comel.


Haaa...tu dia. Basikal budak-budak pula kena bawa. Ketaq lutut tu. Sebab tengahari rembang buat scene ni.

Lepas ni, kalau ada shooting video lagi, confirm BeWe akan bawa Biobax. Sangat berguna tau. Nak beli pun dah senang sekarang. Beli je online di https://biobax.my/product/biobax/.


Bertambah syok bila sekarang ada offer diskaun RM20 untuk pembelian 2 botol. Masukkan sahaja kod kupon "RM20" di ruangan yang disediakan selepas kita pilih untuk beli 2 unit Biobax.

DENGAN BIOBAX, HILANG SAKIT LUTUT!

Biobax bantu kurangkan sakit lutut di set pengambaran

Kali ke-2 sertai majlis Gathering AFB - AFB Fun Day di Homestay Banglo Taj Villa


Majlis yang gilang gemilang. Di hiasi dengan warna-warna indah. Di serikan dengan bunga-bunga kembang tak sudah. Di gegak gempitakan oleh kumbang mumbang dan mambang. Inilah dia, AFB Fun Day 2018 yang di bawakan oleh Homestay Banglo Taj Villa Kuala Lumpur.


Amacam intro tadi? Ada macam pengacara majlis tak?

AFB Fun Day 2018 yang berlangsung pada 13-15 Julai 2018 ni memang meriah. Tapi sayangnya BeWe tak dapat merasai kemeriahan itu. Ini kerna BeWe di serang oleh segerombolan sakit pinggang. Hihiii...BeWe sempat join beberapa jam sahaja pada hari Sabtu.


Memang banyak aktiviti yang diorang jalankan di sini selain makan, makan, makan dan mandi kolam.

Sebelum kita tengok aktiviti diorang ni, meh kita jalan-jalan di kawasan bango Taj Villa ni.

Part ni yang paling best. Ada swimming pool. Nak berendam 24 jam pun tak jadi masalah

Peralatan BBQ disediakan

Ruang tamu yang luas

Nak masak, nak basuh baju tak jadi masalah

Jom kita tidur


Jom kita tengok antara aktiviti yang menarik di jalankan,

Ha, yang ini. Siapa nak tahu, ni la guru tarian untuk penyanyi Noraniza Idris. Tu step awal nak masuk lagu dia. "Guys, ingat ye step awal ni. Tangan kena buat macam ni ha. Lepas tu muzik masuk dan nyanyi, Bermohon sembah, sembah beradab...."



Selain tu, ada juga aktiviti tiru gaya dugong. Ha, nampak tak tu?

Sekali lagi guru tarian kita tunjukkan cara-cara obor-obor terkemut ye. Mya jangan ketawa sangat tau duduk sebelah tu.

Ok, sebenarnya banyak aktiviti yang best diorang buat. Yang atas ni BeWe melawak je. Ada aktiviti sharing knowledges between blogger yang datang ni, then ada BBQ Nite, ada aktiviti pakaian seragam. Nak tengok Wakanda Foreva versi Malay tak? Jap ehhh...


Aktiviti yang paling di nanti-nantikan ialah......


Makan Durian Berirama!!!!

Kita jumpa lagi di AFB Fun Day berikutnya. Marilah kita berdikir barat timur utagha dan juga selatan
1st Gathering tahun 2016
Setelah 2 tahun berlalu, AFB Fun Day 2018 berjalan dengan lancar. Mungkin tahun depan ada lagi? Insya allah. Kita tunggu......

AFB Fun Day di Homestay Banglo Taj Villa Kuala Lumpur

2 tips refund duit dari Shopee jika seller ingkar


Hi uols. Ok, sejujurnya, BeWe memang suka sangat shopping online di Shopee. Barangnya lebih murah berbanding di website lain. Pernah tak uols beli barang, then bila dapat, barang tu ternyata overclaim ataupun tidak seperti yang dinyatakan oleh seller. Jom ikut 2 tips refund duit dari Shopee jika seller ingkar.


Secara umumnya, kita pun tahu barang-barang yand di jual di Shopee kebanyakannya dari China. Ada yang barang memang di pos dari China. 

Spec barang di jual menarik minat


Masa kita nak beli barang tu, terutama barang elektronik, dia punya spec memang power. Harga murah, tapi spec macam barang mahal.

Bila kita tengok spec dia, kita pun rasa nak beli. Tapi bila dah dapat, spec tu tak sama dengan apa yang kita dapat. Dah kira seller ni menipu lah kan? Jual barang dengan tipu spec. 

Sebagai seller, kita tak boleh la kata kita tak tahu dengan barang yang kita jual. Sebagai seller, kita kena tahu dan berani bagi guaranti kepada pelanggan. Baru pelanggan puas dengan kita. Setuju tak?

Dashcam kereta yang overclaim


BeWe ni memang teringin sangat nak beli dashcam kereta. Hampir setiap hari survey harga dekat shopee.


Bila survey harga tu, BeWe pun tengok lah spec dia.

Bila baca spec dia, fuhlamak!!!!! Memang canggih ni. Tak padan dengan harga.


Tengoklah features dia tu. Macam-macam dia tulis Support. Support itu ini. Intelligent lah, emergency pebende tah. Tengok features dia ni, memang gempak


Jom kita tengok dashcamnya pula.


Harga dia turun jadi RM64.53. MURAH tuh. Spec dia pun gempak. 

Dan bila harinya tiba.....


Pasang dashcam kereta sendiri


Bila kita dah dapat dashcam ni. Balik kerja rasa terus nak pasang je. 

Tengok dekat dashcam tu ada slot memori kad, kita pun cucuklah memori kad yang kita ada. Rupa-rupanya tak boleh. Kena cari juga TF Memory Card. Kena beli lagi dekat Shopee.

TF Memory Card dengan kelajuan Class 10



Tapi, apabila sudah siap pasang dan sudah beli TF Memory Card, masalah baru pula muncul. Dia boleh record beberapa saat je. Hmmmm......


Tips refund dari Shopee jika seller ingkar

Kolam Air Biru pukau pandangan di Telok Datok Banting


Rata-rata ramai penduduk Banting tak tahu lagi tempat ni. Kalau mereka tahu pun, akses masuk ke kawasan ni memang susah. Dan bukan semua orang boleh masuk ke kolam air biru di Telok Datok, Banting ni.

Kolam Air Biru di Telok Datok Banting

Cantik tak pemandangan kolam ni?

Kolam Air Biru di Telok Datok Banting

Kolam Air Biru di Telok Datok Banting

Kalau dekat Felda Lok Heng Selatan, Kota Tinggi, Johor ada Paya Biru, dekat Banting ada Kolam Air Biru.

Image result for Paya Biru
Paya Biru, Felda Lok Heng Selatan - ihsan google
Ada yang nak mandi dekat Kolam Air Biru Banting ni? Kawasan ni Restricted Area ye. Memang tak boleh masuk sesuka hati.

Kolam Air Biru di Telok Datok Banting


carian di sini



Subscribe Our Newsletter