Halaman

    Social Items

Malibest – Penginapan tepi pantai menarik di Langkawi


Langkawi, coklat, bebas cukai dan pantai. Inilah kelebihan pulau Langkawi kebanggaan Malaysia. Setahun berapa kali anda bercuti di Langkawi? BeWe sebenarnya jaranglah pergi Langkawi ni. First time dulu masa belajar dekat UiTM. Rasanya tahun 2008. Lepas tu tahun 2013 dan yang terbaru 2017. Jom dengar BeWe nak cerita percutian BeWe di Langkawi dan juga penginapan di Langkawi. So guys, this is my holidays at malibest resort Langkawi! Let’s hear it!

holidays at malibest resort Langkawi

Tempat Menarik di Langkawi


Tempat menarik yang BeWe dah kunjungi adalah:-

Tasik Dayang Bunting


Sesuai dengan nama tasik ni. Pertama kali pergi sini, ketika honeymoon dulu. Balik je honeymoon, confirmlah melekat nama tasik tu dekat mama Harraz. Hahaha… Cuma masa pergi tahun 2013 dulu, masuk tasik ni free je. Last year pergi rupanya dah ada bayaran masuk.

holidays at malibest resort Langkawi

Pantai Beras Basah


Pantai ni memang cantik. BeWe suka betul dengan pantainya. Cuma banyak monyetlah dekat sini. Pantang kita makan, dia pun buat muka comel nak minta suap. Last year masa pergi sini, sedang Harraz makan roti, si monyet ni dengan selamba rampas roti Harraz. Udah melalak budak tu. Sakit tangan dia terkena kuku monyet tu.

Cable car Langkawi


Tempat wajib pergi bila ke Langkawi. Rasa tak lengkap cuti tak pergi ke Cable Car ni.




Muzium 3D


Tempat baru yang ada di sekitar Cable Car Langkawi. Memang menarik. Siapa-siapa yang kaki bergambar tu, memang puas hati masuk sini

Underwater World


Tempat yang sesuai untuk bawa anak-anak berjalan. Harraz seronok juga dekat sini. Tapi bukan suka tengok haiwan-haiwan. Dia suka dekat tempat yang kita boleh lukis, lepas tu keluar dekat skrin tu. Macam-macam warna ikan dia buat, lepas tu keluar dekat skrin. Kalau boleh nak duduk sini lama-lama. Hahahaa..

Kilim Geoforest


Pemandangan alam sekeliling memang cantik dekat sini. Lagi-lagi dengan hutan bakau dia.

holidays at malibest resort Langkawi

Langkawi Wildlife Park


Antara tempat lain yang sesuai bawa anak-anak. Tapi last year tak sempat Harraz pergi sini. Short vacation.

Makam Mahsuri


Sejarah Langkawi bermula di sini. Wajib singgah tempat ni.

Air Hangat Village


Ayaq hangat village. Bila dah penat berjalan tu, rendam kaki di sini memang best. Ada tempat sauna lagi.


Air Terjun Telaga 7


Tempat yang BeWe tak naik habis. Penat naik bukit. Suku pendakian je mampu di capai. Kakinya capek sih.

Dataran Helang


Dua kali pergi dengan mama Harraz, tak tersampai tempat ni. Hahaha….

Pantai Tanjung Rhu
Beras Terbakar


Wah, banyak juga tempat yang BeWe dah pergi di Langkawi ni. Tempat ni tak termasuk lagilah syurga membeli belah macam Haji Ismail Group, Idaman Suri dan beberapa lagi.

Bermalam di Malibest


Bila kita cerita tempat menarik di Langkawi, rasanya macam kita boleh tulis novel kan? Memang tak cukuplah nak tulis. Sampai lupa nak cerita holidays at malibest resort Langkawi

Bila kita dah banyak berjalan, badan pun dah penat, kita perlu cari HOTEL. Ya, mencari hotel memang sesuatu yang boleh mencetuskan perbalahan antara kita dan pasangan. Jangan cakap pasangan anda tak banyak karenah bila masuk ke abad 21 ni.

holidays at malibest resort Langkawi

Meh sini BeWe kabor kat deme semua. Pernah dengar tak hotel Malibest? Dengar namanya pun kita dah boleh bayangkan kebest-an hotel ni. Tepi pantai Chenang tu abang-abang, adik-adik, kakak-kakak. View memang tip top. Bak kata pepatah siam, you can feel the air breeze. Bukan sabun breeze tau. Tapi kita boleh menghirup angin pantai. Pergkh… Memang best. Suasana dia memang tenang.

Kalau nak mandi laut tu, tak kira pagi ke petang. Memang kita boleh ke laut terus. Malam-malam pula, kita juga boleh buat berbeku di tepi pantai. Best tau!

Apa lagi yang best di hotel Malibest ni?


Swimming pool! Ya, sudah menjadi kemestian bagi setiap hotel, swimming pool mesti ada bagi menarik pengunjung hotel. Walaupun hotel ni memang berada di tepi pantai, tetapi hotel ini juga mempunyai swimming pool. Sememangnya swimming pool di tepi pantai ni sangat menarik.

holidays at malibest resort Langkawi

Lokasi Malibest resort di Pantai Chenang ni memang strategik. That’s why my holidays at malibest resort Langkawi is the best experience. Nak makan malam senang nak cari. Nak pergi Kedai, senang nak cari barang. Lagi pula tempat ni sentiasa happening. Jom guys, kita holidays at malibest resort Langkawi jom!

Malibest – Penginapan tepi pantai menarik di Langkawi

Malibest – Penginapan tepi pantai menarik di Langkawi


Langkawi, coklat, bebas cukai dan pantai. Inilah kelebihan pulau Langkawi kebanggaan Malaysia. Setahun berapa kali anda bercuti di Langkawi? BeWe sebenarnya jaranglah pergi Langkawi ni. First time dulu masa belajar dekat UiTM. Rasanya tahun 2008. Lepas tu tahun 2013 dan yang terbaru 2017. Jom dengar BeWe nak cerita percutian BeWe di Langkawi dan juga penginapan di Langkawi. So guys, this is my holidays at malibest resort Langkawi! Let’s hear it!

holidays at malibest resort Langkawi

Tempat Menarik di Langkawi


Tempat menarik yang BeWe dah kunjungi adalah:-

Tasik Dayang Bunting


Sesuai dengan nama tasik ni. Pertama kali pergi sini, ketika honeymoon dulu. Balik je honeymoon, confirmlah melekat nama tasik tu dekat mama Harraz. Hahaha… Cuma masa pergi tahun 2013 dulu, masuk tasik ni free je. Last year pergi rupanya dah ada bayaran masuk.

holidays at malibest resort Langkawi

Pantai Beras Basah


Pantai ni memang cantik. BeWe suka betul dengan pantainya. Cuma banyak monyetlah dekat sini. Pantang kita makan, dia pun buat muka comel nak minta suap. Last year masa pergi sini, sedang Harraz makan roti, si monyet ni dengan selamba rampas roti Harraz. Udah melalak budak tu. Sakit tangan dia terkena kuku monyet tu.

Cable car Langkawi


Tempat wajib pergi bila ke Langkawi. Rasa tak lengkap cuti tak pergi ke Cable Car ni.




Muzium 3D


Tempat baru yang ada di sekitar Cable Car Langkawi. Memang menarik. Siapa-siapa yang kaki bergambar tu, memang puas hati masuk sini

Underwater World


Tempat yang sesuai untuk bawa anak-anak berjalan. Harraz seronok juga dekat sini. Tapi bukan suka tengok haiwan-haiwan. Dia suka dekat tempat yang kita boleh lukis, lepas tu keluar dekat skrin tu. Macam-macam warna ikan dia buat, lepas tu keluar dekat skrin. Kalau boleh nak duduk sini lama-lama. Hahahaa..

Kilim Geoforest


Pemandangan alam sekeliling memang cantik dekat sini. Lagi-lagi dengan hutan bakau dia.

holidays at malibest resort Langkawi

Langkawi Wildlife Park


Antara tempat lain yang sesuai bawa anak-anak. Tapi last year tak sempat Harraz pergi sini. Short vacation.

Makam Mahsuri


Sejarah Langkawi bermula di sini. Wajib singgah tempat ni.

Air Hangat Village


Ayaq hangat village. Bila dah penat berjalan tu, rendam kaki di sini memang best. Ada tempat sauna lagi.


Air Terjun Telaga 7


Tempat yang BeWe tak naik habis. Penat naik bukit. Suku pendakian je mampu di capai. Kakinya capek sih.

Dataran Helang


Dua kali pergi dengan mama Harraz, tak tersampai tempat ni. Hahaha….

Pantai Tanjung Rhu
Beras Terbakar


Wah, banyak juga tempat yang BeWe dah pergi di Langkawi ni. Tempat ni tak termasuk lagilah syurga membeli belah macam Haji Ismail Group, Idaman Suri dan beberapa lagi.

Bermalam di Malibest


Bila kita cerita tempat menarik di Langkawi, rasanya macam kita boleh tulis novel kan? Memang tak cukuplah nak tulis. Sampai lupa nak cerita holidays at malibest resort Langkawi

Bila kita dah banyak berjalan, badan pun dah penat, kita perlu cari HOTEL. Ya, mencari hotel memang sesuatu yang boleh mencetuskan perbalahan antara kita dan pasangan. Jangan cakap pasangan anda tak banyak karenah bila masuk ke abad 21 ni.

holidays at malibest resort Langkawi

Meh sini BeWe kabor kat deme semua. Pernah dengar tak hotel Malibest? Dengar namanya pun kita dah boleh bayangkan kebest-an hotel ni. Tepi pantai Chenang tu abang-abang, adik-adik, kakak-kakak. View memang tip top. Bak kata pepatah siam, you can feel the air breeze. Bukan sabun breeze tau. Tapi kita boleh menghirup angin pantai. Pergkh… Memang best. Suasana dia memang tenang.

Kalau nak mandi laut tu, tak kira pagi ke petang. Memang kita boleh ke laut terus. Malam-malam pula, kita juga boleh buat berbeku di tepi pantai. Best tau!

Apa lagi yang best di hotel Malibest ni?


Swimming pool! Ya, sudah menjadi kemestian bagi setiap hotel, swimming pool mesti ada bagi menarik pengunjung hotel. Walaupun hotel ni memang berada di tepi pantai, tetapi hotel ini juga mempunyai swimming pool. Sememangnya swimming pool di tepi pantai ni sangat menarik.

holidays at malibest resort Langkawi

Lokasi Malibest resort di Pantai Chenang ni memang strategik. That’s why my holidays at malibest resort Langkawi is the best experience. Nak makan malam senang nak cari. Nak pergi Kedai, senang nak cari barang. Lagi pula tempat ni sentiasa happening. Jom guys, kita holidays at malibest resort Langkawi jom!

carian di sini



Subscribe Our Newsletter