Malibest – Penginapan tepi pantai menarik di Langkawi





Malibest – Penginapan tepi pantai menarik di Langkawi


Langkawi, coklat, bebas cukai dan pantai. Inilah kelebihan pulau Langkawi kebanggaan Malaysia. Setahun berapa kali anda bercuti di Langkawi? BeWe sebenarnya jaranglah pergi Langkawi ni. First time dulu masa belajar dekat UiTM. Rasanya tahun 2008. Lepas tu tahun 2013 dan yang terbaru 2017. Jom dengar BeWe nak cerita percutian BeWe di Langkawi dan juga penginapan di Langkawi. So guys, this is my holidays at malibest resort Langkawi! Let’s hear it!

holidays at malibest resort Langkawi

Tempat Menarik di Langkawi


Tempat menarik yang BeWe dah kunjungi adalah:-

Tasik Dayang Bunting


Sesuai dengan nama tasik ni. Pertama kali pergi sini, ketika honeymoon dulu. Balik je honeymoon, confirmlah melekat nama tasik tu dekat mama Harraz. Hahaha… Cuma masa pergi tahun 2013 dulu, masuk tasik ni free je. Last year pergi rupanya dah ada bayaran masuk.

holidays at malibest resort Langkawi

Pantai Beras Basah


Pantai ni memang cantik. BeWe suka betul dengan pantainya. Cuma banyak monyetlah dekat sini. Pantang kita makan, dia pun buat muka comel nak minta suap. Last year masa pergi sini, sedang Harraz makan roti, si monyet ni dengan selamba rampas roti Harraz. Udah melalak budak tu. Sakit tangan dia terkena kuku monyet tu.

Cable car Langkawi


Tempat wajib pergi bila ke Langkawi. Rasa tak lengkap cuti tak pergi ke Cable Car ni.




Muzium 3D


Tempat baru yang ada di sekitar Cable Car Langkawi. Memang menarik. Siapa-siapa yang kaki bergambar tu, memang puas hati masuk sini

Underwater World


Tempat yang sesuai untuk bawa anak-anak berjalan. Harraz seronok juga dekat sini. Tapi bukan suka tengok haiwan-haiwan. Dia suka dekat tempat yang kita boleh lukis, lepas tu keluar dekat skrin tu. Macam-macam warna ikan dia buat, lepas tu keluar dekat skrin. Kalau boleh nak duduk sini lama-lama. Hahahaa..

Kilim Geoforest


Pemandangan alam sekeliling memang cantik dekat sini. Lagi-lagi dengan hutan bakau dia.

holidays at malibest resort Langkawi

Langkawi Wildlife Park


Antara tempat lain yang sesuai bawa anak-anak. Tapi last year tak sempat Harraz pergi sini. Short vacation.

Makam Mahsuri


Sejarah Langkawi bermula di sini. Wajib singgah tempat ni.

Air Hangat Village


Ayaq hangat village. Bila dah penat berjalan tu, rendam kaki di sini memang best. Ada tempat sauna lagi.


Air Terjun Telaga 7


Tempat yang BeWe tak naik habis. Penat naik bukit. Suku pendakian je mampu di capai. Kakinya capek sih.

Dataran Helang


Dua kali pergi dengan mama Harraz, tak tersampai tempat ni. Hahaha….

Pantai Tanjung Rhu
Beras Terbakar


Wah, banyak juga tempat yang BeWe dah pergi di Langkawi ni. Tempat ni tak termasuk lagilah syurga membeli belah macam Haji Ismail Group, Idaman Suri dan beberapa lagi.

Bermalam di Malibest


Bila kita cerita tempat menarik di Langkawi, rasanya macam kita boleh tulis novel kan? Memang tak cukuplah nak tulis. Sampai lupa nak cerita holidays at malibest resort Langkawi

Bila kita dah banyak berjalan, badan pun dah penat, kita perlu cari HOTEL. Ya, mencari hotel memang sesuatu yang boleh mencetuskan perbalahan antara kita dan pasangan. Jangan cakap pasangan anda tak banyak karenah bila masuk ke abad 21 ni.

holidays at malibest resort Langkawi

Meh sini BeWe kabor kat deme semua. Pernah dengar tak hotel Malibest? Dengar namanya pun kita dah boleh bayangkan kebest-an hotel ni. Tepi pantai Chenang tu abang-abang, adik-adik, kakak-kakak. View memang tip top. Bak kata pepatah siam, you can feel the air breeze. Bukan sabun breeze tau. Tapi kita boleh menghirup angin pantai. Pergkh… Memang best. Suasana dia memang tenang.

Kalau nak mandi laut tu, tak kira pagi ke petang. Memang kita boleh ke laut terus. Malam-malam pula, kita juga boleh buat berbeku di tepi pantai. Best tau!

Apa lagi yang best di hotel Malibest ni?


Swimming pool! Ya, sudah menjadi kemestian bagi setiap hotel, swimming pool mesti ada bagi menarik pengunjung hotel. Walaupun hotel ni memang berada di tepi pantai, tetapi hotel ini juga mempunyai swimming pool. Sememangnya swimming pool di tepi pantai ni sangat menarik.

holidays at malibest resort Langkawi

Lokasi Malibest resort di Pantai Chenang ni memang strategik. That’s why my holidays at malibest resort Langkawi is the best experience. Nak makan malam senang nak cari. Nak pergi Kedai, senang nak cari barang. Lagi pula tempat ni sentiasa happening. Jom guys, kita holidays at malibest resort Langkawi jom!
Previous
Next Post »

23 comments

Write comments
Miza Talib
AUTHOR
25 April 2018 at 14:32 delete

Memang best bukak pintu nampak laut eh dah ada kolam sekarang syoknya

Reply
avatar
Lin liena
AUTHOR
25 April 2018 at 14:45 delete

wah....cantik la bewe....nt g langkawi bolehlah ke malibest ni...

Reply
avatar
25 April 2018 at 14:48 delete

First time dengar Malibest ni. Macambest je hehehe. Nanti nak pergi Langkawi boleh la survey sini :D

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
25 April 2018 at 14:52 delete

Mali best ni memang best.. Mmg antara tiptop di langkawi

Reply
avatar
25 April 2018 at 14:55 delete

Alolaa..lama tak pergi jalan2 ke langkawi nehh..tengok pemandangan yang indah..

Reply
avatar
25 April 2018 at 14:58 delete

Bestnya langkawi. Teringin nak pergi sebab tak pernah pergi lagi.

Reply
avatar
AimNub Haris
AUTHOR
25 April 2018 at 15:08 delete

next time ke langkawi lagi nak try menetap di Pantai Chenang lah. Malibest masuk dlm list. TQ ewan share info ni..!

:)

...

Reply
avatar
Cahaya Hayati
AUTHOR
25 April 2018 at 15:10 delete

Bestnya.lepas mandi laut, mandi kolam pulak..

Reply
avatar
25 April 2018 at 15:13 delete

Bestnya. Mak not a fan of the sea, tapi Malibest ni macam best. Next anniversarry nak suggest husband bawa Mak pi sini ;) (and kids)

Reply
avatar
25 April 2018 at 15:17 delete

Last pergi Langkawi masa umur 17, sekarang dah 28 tahun sudah. Ai is tua. Tapi langkawi tetap cantik :)

Reply
avatar
PCL
AUTHOR
25 April 2018 at 15:19 delete

Malibest mesti best punya.. beWe lanje i naik cabel car bole?.. haritu pi xdan naik..

Reply
avatar
25 April 2018 at 15:31 delete

Tetiba jiwa throwback ke tahun 2011 bercuti kat langkawi dulu. Masa tu pegi 5 hari pon tak habis melawat satu pulau. Rindu nak gi langkawi lagi

Reply
avatar
25 April 2018 at 15:38 delete

wow Malibest.. memang strategik lokasinya, dekat je dengan laut. hilang stress tengok laut depan tu

www.maisarahsidi.com

Reply
avatar
Nurul Shahira
AUTHOR
25 April 2018 at 15:41 delete

Jom repeat Langkawi lg dgn #afb. Hoyeyyyyy

Reply
avatar
25 April 2018 at 16:02 delete

Mmg best lokasi Malibest ni..dulu kat Malibest ada hotel atas pokok..xtau ada lagi ke dak..

Reply
avatar
Fanny F Nila
AUTHOR
25 April 2018 at 16:22 delete

Waah blog berbahasa melayu :). Dan aku ternyata masih banyak paham beberapa kata lokalnya :p. Dulu saat masih kuliah di Penang, banyak temen2ku yang orang Langkawi :). Dan tiap kali college break , mereka suka invite me utk datang ke Langkawi :). Tapi sayangnya blm sempat sampe skr. Palingan kota2 lain di Malaysia yg prnh aku datangin cm KL, pahang, kedah pas libur kuliah :D. Kapan2 kalo ke malaysia lg, bakal langkawi deh yang divisit :)

Reply
avatar
Nurjuwaini
AUTHOR
25 April 2018 at 20:20 delete

Bestnye bercuti kat langkawi.. boleh bawak famili ni

Reply
avatar
Gja
AUTHOR
25 April 2018 at 20:21 delete

Waah.. menariknya Malibest ni best kan

Reply
avatar
Eyda Azman
AUTHOR
25 April 2018 at 20:24 delete

Teringin sangat nak pergi langkawi ni. Doakan taw

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
25 April 2018 at 23:41 delete

Jom la g langkawi. Tunggu tiket AA murah atau malindo

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
25 April 2018 at 23:42 delete

Nmpk bestkn? Blh mandi laut dgn kolam

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
25 April 2018 at 23:45 delete

Ternyata kamu pernah belajar di malaysia juga. Kapan sih mau dtg lagi? Kalau mau dtg, jgn lupa hubungi kami di sini

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
25 April 2018 at 23:46 delete

Ada lagi rasanya. Tapi kalau pokok tu makin tinggi, mesti rumah tu pun makin tinggi juga kan? 😅

Reply
avatar