Entri blog kena ciplak





Haaa...Siapa yang copy entri saya tu?


Hi uols. Apa perasaan uols bila entri blog di copy? Ada orang dia ok je. Dia kata itu maksudnya entri dia bagus. Sampai orang copy. Tapi ada yang marah lah. Penat kita buat entri, lepas tu kena copy dan tak kredit pula ke kita. Seolah-olah entri tu original dari dia.

Entri blog kena ciplak

Gambar di atas adalah contoh tracker yang kita boleh pasang di blog untuk melihat aktiviti yang berlaku pada entri kita. Cuma kita tak boleh track siapa yang copy entri kita tu.

Actually BeWe dah lama pakai 33across ni. Tapi, tahun lepas BeWe pakai template anti-copy ataupun kalis ciplak. Template tu memang tak boleh nak right click. Memang kebal kiranya. Dah bosan pakai template tu, BeWe pakai template awal-awal dulu. Tetiba terlontarbelakang ketika awal-awal dengan AFB dulu (dulu EFG)

Kalau uols nak try, just klik link dekat atas tu, dah pasangkan di blog uols. Daaa....................
Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
mamapp
AUTHOR
30 April 2018 at 18:06 delete

wah bagus tracker ni

Reply
avatar