Rasa sebenar limau gedang





Macam mana nak makan limau gedang ni?


Al-kisah....maka tersebutlah kisah, sang kancil pun....eeerkkkk....dah salah intro ni. Ok, macam ni, last week BeWe pergilah ke Tesco untuk beli barang. Bila tiba dekat tempat buah-buahan, nampak menarik pula limau gedang ni.


Harga sebiji limau gedang ni RM1.50. ok lah. Boleh terai makan. Kot rasa dia macam buah oren.

Bila search dekat internet, bukan main manja lagi nama inggeris dia. Grapefruit. Tengok nama dia, mesti rasa dia pun sedap ni.


Bila sudah kopek, macam 👆👆ni lah rupa dia.

Kaler dia, kemerah-merahan. Memang menggiurkan.

Sekali BeWe makan......
Ya robbi......kelat! Masam!

Memang tak boleh makan. Minum air banyak pun masih rasa kelat lagi. Kuat betul rasa dia.

Rupanya, bila search, limau ni tak sesuai di makan. Buat jus ok. Kalau makan, memang hazab!

So, siapa-siapa nak beli, jangan makan pula ye. Buat jus.
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
Wani Sukarno
AUTHOR
8 January 2018 at 12:58 delete

Hii, biasanya masukkan buat dessert2

Reply
avatar
Shafyqah Azry
AUTHOR
8 January 2018 at 13:23 delete

hahaha takpernah tau pulak sebab jarang beli buah hihi

Reply
avatar
8 January 2018 at 16:14 delete

ade kawn ckp beli kt cameron sedap..turun2 xsedap jadinya

Reply
avatar