Ferdinand - Berbaloi tengok wayang





Animasi Ferdinand best, wajib tonton


Siapa yang dah tengok animasi Ferdinand di wayang? BeWe dah pun tengok cerita ni minggu lepas. Memang bestlah. Kelakar! Tapi ada pula orang kata cerita ni bosan. Siapa lah agaknya tu ek.


Cerita Ferdinand ni pasal cerita sekor lembu laga, yang matador dekat Sepanyol lawan tu, tak nak jadi lembu laga tu. Motif? Sebab lembu ni berjiwa lembut. Suka bunga. Boleh pulak kan dia tak nak jadi lembu ni.

Padahal bapak dia lembu laga yang paling gagah kot.


Ni lah si Ferdinand tu. Dari kecik sampai ke besor, suka sangat dengan bunga. Mat bunga gamaknya.

Si Ferdinand ni adalah kawan sekandang dengan dia. Kawan dia paling gagah Valiente. Nama pun dah Valiente, memang nakal natang sekor ni. Kuat gaduh. Memang taiko la dia ni.


Selain tu ada juga Bones, Angus dan yang paling kelakar sekali lembu yang senyap je. Tapi muka bengis. Macam mambang bengis.


Nama dia Maquina. Suara tak de. Tapi memang kelakar. Dia punya brutal, lalat hinggap dekat mata, dia tutup mata, lalat tu mati tersepit dekat mata dia. Memang brutal sungguh.

Paling kelakar bila part diorang ni lawan joget dengan kuda. Yang ni memang sangat-sangat kelakar.


Tapi kan, tengah-tengah layan cerita ni boleh pula si Harraz cakap cerita ni bosan. Ke BeWe yang eksaited sebenarnya? Hahaha.....

Ok, cukup lah BeWe cerita sikit. Yang lain nanti tengoklah sendiri pengembaraan Ferdinand yang lari dari kandang setelah menunggu ayahnya tidah pulang-pulang dari lawan matador tu. Sampai dia jumpa Nina, lepas tu kena tangkap balik dan di masukkan ke kandang semula.

Best korang......
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
mamapp
AUTHOR
20 December 2017 at 16:09 delete

Skrg byk cerita best2 Kan. Nakntgk lah Ferdinand

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
20 December 2017 at 21:13 delete

Memang best sgt2. Coco lg best. Nnt sy up

Reply
avatar
Mrs Virgo
AUTHOR
22 December 2017 at 16:18 delete

mcm best jer utk relax minda ni..nnt nak tengok juga laaa

Reply
avatar