Halaman

    Social Items


Kemalangan lori dan bas di KM 178.1 - Tangkak ke Jasin


Di khabarkan berlakunya satu lagi kemalangan di antara sebuah lori dan juga bas di KM 178.1 - Tangkak ke Jasin.


Namun, jumlah kemalangan jiwa masih belum dapat di pastikan lagi.


Pada jumaat lepas, sebuah lori trailer yang meletup tayar terbabas ke jalan sebelah menyebabkan nyawa yang terkorban. Begitu juga pada hari ahad lepas.

Dan hari ini, ia berlaku lagi. Takziah di ucapkan kepada mangsa dan keluarga mangsa yang terlibat.



Lagi kemalangan lori trailer di lebuhraya Utara Selatan (PLUS)

Boy Iman cuba tepis tuduhan tipu pengguna, tapi masih menipu lagi


Sistem IBS ataupun Industrialised Building System merupakan satu kaedah baru dalam industri pembinaan yang mana ia mampu mempercepatkan waktu pembinaan sesebuah bangunan.

Cantiknya rumah dari DBI Technology ni


IBS sudah mula di terima pakai oleh kebanyakan pemain industri pembinaan di negara ini. Sistem konvensional contohnya memerlukan masa selama setahun untuk di siapkan, namun dengan sistem IBS, ianya dapat di pendekkan kepada 6 bulan.


Selain masa pembinaan dapat di pendekkan, sistem IBS juga tidak memerlukan ramai pekerja buruh binaan dan masalah untuk mendapatkan buruh binaan dapat di hapuskan.

Bukan itu sahaja, kaedah pembinaan konvensional menyaksikan tapak pembinaan yang tidak teratur, bahan-bahan binaan bersepah-sepah. Namun, dengan sistem IBS, masalah tapak pembinaan yang tidak kemas dapat di kurangkan.

Ini adalah beberapa contoh kebaikan sistem IBS. Ia di lihat dari keseluruhan sistem ini. Jika kita melihat pula pada kemasan sistem IBS ni, kemasannya memang tiptop. Jika kaedah konvensional, bata akan di lepakan dahulu. Namun, dengan sistem IBS, kita hanya tinggal cat sahaja. Mudahkan? Jimatkan?

Antara syarikat IBS Malaysia


Sebenarnya banyak syarikat di Malaysia yang membekalkan sistem IBS ni. Bukan satu syarikat sahaja. Tetapi banyak.

Antara syarikat IBS yang menawarkan harga rumah yang murah:-

  1. http://www.acotec.com.my/main.php
  2. http://provenholding.com/en/what-is-ibs/industrialized-building-system/
Selain itu, ada juga syarikat lain antaranya:-

dan banyak lagi

PNB Value Homes


Bagi yang betul-betul ingin memiliki RUMAH murah dan RUMAH MAMPU MILIK, sila daftar nama anda di sini. Ini bukan TIPU, bukan SCAM. Ini adalah salah satu projek PERMODALAN NASIONAL BERHAD (PNB) yang membantu para pembeli rumah pertama. Sila daftar di sini http://pnbvh.property.cc/.

Jika nak tengok contoh rumah ni lebih lanjut, sila klik di sini http://pnbvh.property.cc/property-types

Boy Iman masih tetap menipu lagi


Berbalik mengenai isu Boy Iman dengan Rumah Mampus Milik atau Rumah Murah syarikatnya. Adakah dia berada di pihak yang benar?


Boy Iman dengan angkuh sekali mengatakan dia ada 100 unit rumah. Dia bukan scammer. Kalau scammer mana ada buat rumah. Tu kata dia. Tapi kalau tengok video ni, sah-sah scammer bang oi!




Ini adalah pekerja dia. Adakah itu rumah pekerja dia? Matilanak nak tinggal situ pekerja dia.



Tengoklah rumput dia. Punya panjang. Ni projek tahun bila hanat? Dah sah projek ni projek tinggal. Lagi mau sembang ada 100 unit lagi, bukan scammer. Dah la sebiji je rumah ni. Tak ada pekerja, mesin, material on site. Memang sah penipu kau ni.


Re-bar bersepah bang oi! Ni besi re-bar bersepah-sepah. Ini kah di namakan sistem IBS?


Workmanship memang hanat kau ni Boy. Besi semua terjojol bagai. Lepas tu nak plaster lagi. IBS celah mana kau pakai ni?


Ni paling kelakar. Ini adalah tandas!! Tandas ada tingkap bang oii!!!! Wakakakaka....

Boy Iman cuba buat lawak dengan projek rumah murahnya

Sistem tiket online kerap tergendala


Tepat pukul 10.00 pagi, tiket online Final Piala Malaysia - Kedah vs JDT telah pun mulai di jual. Abe We buka website tickethotline.com.my, seawal pukul 9.00 pagi!

Tiket Final Piala Malaysia - Kedah vs JDT

Untuk pembelian tiket ini, BeWe pilih untuk menggunakan i.c. Johor. Pada tahap ini, tiada masalah dalam sistem sangat. Masih smooth lagi.

Tiket Final Piala Malaysia - Kedah vs JDT

Setibanya pada tahap ini, sistem sudah mulai slow. Kerap terganggu seperti gambar yang ke-3. Stress woooo....

Tiket Final Piala Malaysia - Kedah vs JDT
 Sampai satu ketika, kita sudah isi detail nama, no i.c. dsb, tiba-tiba dia redirect ke first page website ticket hotline!!!!!

Tiket Final Piala Malaysia - Kedah vs JDT

Woiii!!! Dah la lama tunggu. Boleh pula dia pergi ke 1st page balik! Memang teruk sistem ni!!!!! Sampai sekarang masih tak boleh beli tiket!!!!!

Tiket Final Piala Malaysia - Kedah vs JDT

Benarkah Tapir liar yang terlepas di Hulu Langat di bunuh anggota Bomba dan JPAM?


Tengah tular di Facebook perkongsian dari sahabat yang berada di Hulu Langat. Kejadian tapir liar terlepas dari hutan dan di tangkap oleh penduduk di sekitar sana.

Bomba dan JPAM bunuh tapir liar di Hulu Langat

Tidaklah menjadi sesuatu yang luar biasa semasa penduduk di sekitar sana menangkap tapir itu. Tapi setelah kehadiran Bomba dan JPAM, terjadi sesuatu yang amat menyayat hati.



Bomba dan JPAM bunuh tapir liar di Hulu Langat

Keadaan tapir ini semasa di tangkap oleh orang kampung adalah dalam keadaan baik (seperti yang di laporkan di dalam facebook).

Bomba dan JPAM bunuh tapir liar di Hulu Langat

Namun setelah pihak Bomba dan JPAM datang untuk menundukkan tapir itu, sila lihat di dalam video di bawah ini dan gambar seterusnya.



Di khabarkan tapir ini mati ketika pihak Bomba dan JPAM menundukkannya dan ada dakwaan selepas itu pula, tapir ini di biarkan pula di tepi jalan dan hidungnya telah (seperti) di potong. BENARKAH????

Bomba dan JPAM bunuh tapir liar di Hulu Langat

Siapa nak jawab ni? Hanya ini sahaja perkongsian di laman FB. Kita masih menunggu gambar-gambar lain dari kejadian ini.

Benarkah kejadian ini berlaku seperti yang di dakwa? 

Bukti setakat ini masih samar. Sama-sama kita tunggu jawapannya.

Bomba dan JPAM bunuh tapir liar di Hulu Langat

Malaysia China Kuantan Industrial Park (MCKIP) - Tanah Malaysia di jual kepada China


Tertarik dengan perkongsian di ruang sembang Whatsapp, jom kita tonton video di bawah ini.


Dalam video ini, Tun M menegur bahawa kawasan perindustrian ini tidak bercirikan kebangsaan kerana dimiliki oleh pemain industri dari China.

Kawasan ini berkeluasan 600 hektar.

Tun M hadir dengan ahli Armada mereka melawat kawasan ini.


Namun, semasa perasmian kawasan ini, ada perkara yang menarik berlaku sebenarnya.


Work on Kuantan Industrial Park to start in December
By ROY GOH 20 September 2012 | last updated at 09:04PM 
http://www.nst.com.my/latest/work-on...mber-1.146294#

NANNING, CHINA: Malaysia will start development of a Malaysia-China industrial park in Kuantan by December this year, Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin said.

The industrial area in Pahang is to reciprocate China’s move to build the Qinzhou Industrial Park, a joint venture project between the two countries.

The Kuantan Industrial Park is expected to attract investment commitments of up to RM7 billion and create 5,000 jobs, Muhyiddin said after meeting the Guangxi Autonomous Region vice Governor Lan Tianli here.

Also present were deputy International Trade and Industry minister Datuk Mukhriz Mahathir, Qinzhou Party Secretary Zhang Xiaoqin and Qinzhou Mayor Xiao Yingzi.

The idea to develop the twin parks was envisioned following a meeting between Malaysian Prime Minister Datuk Seri Najib Razak and his counterpart Wen Jia Bao in Kuala Lumpur last year.

Work at the Qinzhou Industrial Park was officially launched in April this year. The first phase covering about 17 sq km is projected to be completed by 2015 while full completion by 2020.

Thus far five companies have made commitments in Qinzhou with investments estimated at about RM10 billion.

Muhyiddin had also launched the Malaysia Pavilion at the Nanning International Convention and Exhibition Centre (NINEC) where the 9th China-Asean Expo will be held from Sept 21-25.

In the expo coordinated by the Malaysia External Trade Development Corporation (Matrade), a total of 136 exhibitors, 128 companies, six government agencies and two state agencies from Malaysia has taken up 143 booths at NINEC.

Okbai......

Tak nak cakap lebih-lebih. Nanti banyak mata memerhati. Hihiiii

Tun M tegur Malaysia China Kuantan Industrial Park (MCKIP)

Highway Pasir Gudang sesak kedua arah ekoran paip air pecah


Satu kejadian paip air pecah telah berlaku di highway Pasir Gudang yang menyaksikan trafik sesak di kedua-dua arah.


Kejadian ini telah di kongsikan di laman facebook. Setakat ini kerja-kerja pembaikan sedang giat di jalankan.


Video dan foto kejadian boleh di saksikan di sini.









Paip air pecah di highway Pasir Gudang

Ikuti tips BeWe dan jana pendapatan dari Google Adsense

Alhamdulillah. Inilah hasil yang paling di nanti oleh seorang penulis blog. Walaupun blog BeWe ni hanyalah blog picisan yang tidak setanding dengan blog-blog yang ada di dalam Malaysia ini, namun dapat juga BeWe merasai hasil perkongsian di blog ini kepada mereka di luar sana.


Tips lulus Google Adsense


Untuk makluman para pembaca sekalian, BeWe telah memberikan beberapa tips lulus Google Adsense yang boleh di baca seperti yang di nyatakan di bawah ini :-


Macam Mana Nak Cash Out Google Adsense


Bagi mereka yang pertama kali nak Cash Out duit dari akaun Google Adsense ni, kita hendaklah mengisi maklumat bank terlebih dahulu seperti di bawah ini:-


Macam Mana Nak Cash Out Google Adsense



Macam Mana Nak Cash Out Google Adsense



Macam Mana Nak Cash Out Google Adsense

Bila boleh Cash Out Goole Adsense


Bila cerita bab nak cash out ni, tentunya kita nak tahu bila boleh cash out kan? Kalau dah cukup USD100 terus boleh keluar ke tak?

Dalam Adsense ni, kita boleh set limit threshold dia. Tapi limit yang di benarkan adalah USD100.00. Tak boleh kurang dari amount ni. Tapi kalau kita nak set lebih tak pe. Tak de masalah.

Dan Adsense sendiri telah menyatakan earning kita akan di masukkan ke dalam akaun bank kita pada setiap 21 haribulan.

If your balance exceeds the payment threshold and you have no payment holds, you'll be issued a payment on or around the 21st of the month.

 So, selamat berAdsense ye para blogger sekalian.

Bayaran Google Adsense sudah masuk

Diskaun 5% dengan 3 pembelian Shaklee Ostematrix


Jualan selama 3 hari dari 18 Oktober 2017 sehingga 20 Oktober 2017 dengan diskaun 5% di berikan dengan setiap 3 pembelian. Jom order dengan BeWe. Rugi tau kalau tak dapatkan tawaran hebat ni.


Bagi yang masih belum mengetahui kebaikan dan manfaat Ostematrix ni, meh BeWe terangkan.

Manfaat/Kebaikan Ostematrix Shaklee:
1. Menguatkan tulang
- Kalsium menghalang osteoperosis
- Menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf
- membantu merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah
- merangsang darah untuk jadi pekat
2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
- Pengambilan 60mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis
3. Meringankan stress
- Ianya mengimbangi tekanan darah
- memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf
-Menggalakkan tidur selesa
- membantu mengurangkan jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress
- Membantu memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam

4. Memperbaiki masalah haid
- kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid
- membantu membuang air kecil
5. Pengalkalian tubuh
- kalsium adalah mineral alkalin,
- berkesan memastikan imbangan pH tubuh
- membantu menghalang obesiti di usia tua
- kalsium juga membantu sel menyerap nutrien
- merangsang detoksifikasi
6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
7. Vitamin D
- Didapati mampu merawat penyakit rickets
- meningkakan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka
- memperbaiki penyakit periodontal
- vegetarian, golongan yang kurang terdedah kepada cahaya matahari, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D
8. Magnesium
- magnesium adalah ion positif no 2 penting dalam tubuh badan kita
- menggalakkkan komposisi tulang dan rawan
- membantu sistem saraf
- mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot
- menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung
- memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan
- menghalang endapan kalsium
- melarut dan mengurangkan formasi batu karang dan batu hempedu
- penting untuk oang mempunyai masalah fluktuasi glukos
9. Zonc, boron, manganese, kuprum
- memelihara merabolisma kerangka dan pertumbuhan otot
- menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang rawan dan menghalang artritis

Bagi yang nak order, jangan malu-malu pm BeWe di 0178125655. BeWe bagi harga kasih sayang punya :)

Jualan murah Shaklee Ostematrix

3 minggu pedih perut, kini pulih lepas makanAlfalfa


Hari ni, BeWe nak kongsi pengalaman BeWe semasa menghidap pedih perut selama lebih kurang 3 minggu. Lama tuh. Sebab bila makan pedas sikit pun, terus je pedih perut ni.


Masa mula-mula kena lebih kurang sebulan lepas, BeWe ingatkan pedih perut ni sekejap je boleh hilang. Memang BeWe kadang-kadang kena pedih perut ni. Biasanya kalau kena, tak lebih dari sehari dah boleh hilang.

Tapi, kali ni, dekat BeWe rasa pelik. Mula-mula tahan la sehari dua. Lepas tu bila dah naik seminggu, BeWe rasa tak sedap hati lah. Mana taknya, bila makan pedas sikit pun, terus je rasa pedih perut ni. Lepas tu, makan apa-apa je bagi nak hilangkan pedih ni tak menjadi.

Bila dah masuk minggu ke-2, BeWe pergi lah klinik. Bila pergi klinik, doktor pun cakap gastrik. Tapi kalau dalam masa 1 minggu tak baik juga, kena lah pergi hospital untuk masukkan kamera.

Hadoiiii...bab pergi hospital ni yang paling malas. Tapi dek kerana nak hilangkan pedih perut ni, makan juga lah ubat klinik tu. Bila makan ubat tu, hilanglah rasa pedih tu. Walaupun tak hilang semua, ada juga lah sikit-sikit.

Sambil-sambil makan ubat, BeWe pun cari lah alternatif lain. Kawan BeWe pun suggestlah makan Alfalfa. Bila dah makan sehari dua, nampak cepat juga kesan dia. Masa ni, ubat klinik dah tak makan lagi dah. Sebab nak tengok keberkesanan Alfalfa ni. Bila dah seminggu makan, makin lega. Lagipun Alfalfa ni dari sumber semulajadi. Makanya, eloklah di amalkan. Tak gitu?


Alhaldulillah, sekarang ni dah semakin beransur kurang dah pedih perut. Kadang-kadang tu, rasa angin je perut ni, BeWe makan lebih sikit Alfalfa ni. Prott...Prottt...dia keluar. Selesa amat!!

Dengan harga serendah RM50, boleh dapat 330 biji. Banyak tu. Sehari makan tak lebih dari 10 biji. Sekarang ni, memang BeWe amalkan makan alfalfa ni. Pergi kemana saja pun bawa alfalfa ni. Tak boleh tinggal.

Kalau sesiapa yang nak order dengan BeWe, BeWe bagi harga kawan-kawan punya. Meh roger BeWe di 017-8125655.

Jangan risau, BeWe memang ejen sah Shaklee. :)

Gastrik beransur pulih lepas makan Alfalfa

Video klip One More Light dari Linkin Park


Siapa dah dengar lagu dari Linkin Park ni? One More Light judulnya. Lagu ini di antara beberapa lagu di dalam album Linkin Park yang ke-7 yang juga berjudul One More Light.

One More Light dari Linkin Park

Lagu ini di tulis oleh penulis lirik dari Britain iaitu Eg White. Eg White menulis lagu ini yang di dedikasikan kepada rakannya yang meninggal dunia kerana menghidap kanser.

Dan apabila Chester Bennington meninggal dunia setelah kawan karibnya Chris Cornell juga meninggal dunia, Mike Shinoda telah menulis dengan mengatakan 

One More Light was written with the intention of sending love to those who lost someone. We now find ourselves on the receiving end. In memorial events, art, videos, and images, fans all over the world have gravitated towards this song as their declaration of love and support for the band and the memory of our dear friend, Chester. We are so very grateful and can’t wait to see you again.


Video klip One More Light dari Linkin Park tribute Chester dan juga Chris Cornell


carian di sini



Subscribe Our Newsletter