Selamat tinggal Chester Bennington, Linkin Park

Penyanyi Linkin Park, Chester Bennington bunuh diri


Berita sedih kepada peminat Linkin Park pagi ni. Penyanyi kumpulan itu, Chester Bennington telah di temui mati menggantungkan dirinya. Abe We pun minat juga Linkin Park ni. Tapi, bukanlah die hard fan sangat. Memang suka lagu-lagu mereka.

Chester Bennington bunuh diri

Masalah ketagihan alkohol dan dadah


Dari sumber media hiburan, Chester Bennington mempunyai masalah ketagihan alkohol dan juga dadah. Dia juga di dalam tempoh pemulihan dari ketagihannya. Namun, keluarganya memberikan sokongan yang kuat untuk dia pulih dari penyakitnya.

Ayah kepada 6 orang anak ini juga berkawan baik dengan Chris Cornell yang juga telah mempunyai masalah ketagihan dan telah membunuh diri dengan menggantungkan diri sama seperti Chris Cornell.

Chester juga membunuh diri pada tarikh lahir Chris Cornell!

Antara lagu kegemaran Abe We

7 comments:

 1. Singkat caranya..panjang ceritanya.Setelah mendapat sokongan keluarga untuk pemulihan..jelas kekuatan dari dalam diri sendiri juga sangat2 perlu.

  ReplyDelete
 2. Beginilah akibat mengamalkan minum arak dan dadah, tidak boleh hidup lama. Ada juga berkaitan masalah, terus gantung diri.

  ReplyDelete
 3. Dengar2 cerita bukan punca utama bukan la dadah dan alkohol tapi masalah depresi yang dialami oleh beliau. Kita ni tak tau apa yang sebenarnya beliau lalui..

  Tapi paling tak boleh terima bila nampak komen2 Melayu kat facebook. Kaitkan dengan teori konspirasi, komen trip alim dan kata Rest In Hell.

  Aduh komen yang murni la tunjukkan kita muslim ni menghormati agama orang lain kan.. huhu

  ReplyDelete
 4. dia depression kan sebelum pergi.. :( btw sya tengah blogwalking ni.done follow..harap follow back blog sye yang msih baru..tqvm :)

  ReplyDelete

Powered by Blogger.