Microsoft akan keluarkan X-Box tercanggih

Microsoft 'Project Scorpio', X-Box tercanggih 


MICROSOFT akan mengumumkan pengganti kepada Xbox One di konvensyen permainan video E3 bermula minggu depan.

Microsoft 'Project Scorpio'

Pada masa ini nama kod "Projek Scorpio", sistem baru ini akan menjadi "konsol paling berkuasa di dunia", menurut Microsoft, sudah disahkan berada di peringkat terakhir dan akan mula dijual pada akhir tahun ini.

Konsol baru ini sangat dinanti-nantikan di konvensyen permainan E3, yang bermula di Los Angeles minggu depan dan tempat di mana gergasi industri termasuk PlayStation, Nintendo dan Call of Duty penerbit Activision mendedahkan permainan video terbaru mereka.

Xbox keluaran Microsoft telah mendedahkan beberapa maklumat tentang kuasa dalam konsol Scorpio, mengesahkan ia akan menyokong "true 4K gaming" dan juga menempatkan enam teraflops grafik kuasa pengkomputeran - sama dengan jumlah yang biasanya ditemui dalam mewah, PC permainan berdedikasi.

Sebagai perbandingan, generasi semasa Xbox One mempunyai kira-kira 1.31 teraflops kuasa pemprosesan grafik.

bos Xbox Phil Spencer telah berkata beliau percaya konsol baru akan "benar-benar bergerak Xbox ke hadapan".

E3 adalah antara yang terbesar dalam kalendar permainan, dan tahun ini juga akan dibuka kepada 15,000 orang awam, yang akan dapat untuk melawat pelbagai gerai di Pusat Konvensyen Los Angeles untuk bermain tajuk yang akan datang diumumkan semasa persembahan.

No comments

Powered by Blogger.