Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post

Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post


Adsense adalah antara cabang pendapatan melalui blog yang sememangnya di gilai oleh semua penulis blog. Bagi mereka yang telah lulus, jom kita belajar cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post. Sebenarnya ada cara lain yang agak susah sedikit. Tapi kita belajarlah cara yang mudah sahaja.

Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post

Jika di lihat di dalam gambar di atas, inilah apa yang Abe We maksudkan. Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post yang akan kita pelajari hari ini.

Abe We bagi cara yang paling simple je. Jangan risau. Tak payah nak edit segalan coding bagai.



Bagaimana cara meletakkan iklan Adsense di dalam post


Jika anda sudah bersedia, jom kita mulakan dengan lafaz bismillah.

  • Step 1: Pergi ke Blogger Dashboard
  • Step 2: Buka post yang anda kehendaki untuk meletakkan iklan AdSense
Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post
  • Step 3: Di dalam post kita, akan kelihatan – Compose dan HTML seperti dalam gambar di atas. Sila klik HTML seperti dalam gambar di atas
  • Step 4: Sekarang cari perenggan yang hendak kita masukkan iklan Adsense. Sebagai contoh, Abe We letakkan di bawah ni. Di sini juga, Abe We letakkan saiz iklan 250 x 300 yang mana ianya sudah cukup comel ibarat wajah Abe We.
Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post

  • Step 5: Copy kod iklan ini 
<br />
<center>
CODE IKLAN ADSENSE </center>
<br />
  • Step 6: Pergi ke akaun Adsense anda dan copy kod iklan Adsense yang anda kehendaki. Kalau nak tukar saiz, sila create dahulu iklan baru berserta saiz yang anda kehendaki.
Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post


  • Step 7: Paste kan ke dalam entri anda seperti di dalam Step 4 di atas.
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post"

ok noted utk masa depan.. hahahhha

masih belum ada rezeki.. uhuk. uhuk..

lamanya mereka reviewww..adehh

entry ni lah kak lina tunggu,kalau bawah tajuk post macam mana pula ye...

Sangat membantu.. ingat susah.. hihi!

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF