Halaman

    Social Items


PANAS Blogger Lyana Ishak tutup akaun Smule: Adakah Yana telah menjumpai "Imam" di dalam hidupnya?


Blogger Lyana Ishak ambil pendekatan jauhi Smule, INSOF katanya


Satu isu PANAS yang mengaitkan blogger +lyana ishak telah menutup akaun smule kerana telah menjumpai "Imam" di dalam hidupnya. Adakah benar Blogger +lyana ishak  tutup akaun Smule: dan telah menjumpai "Imam" di dalam hidupnya?

Lyana Ishak tutup akaun Smule


Ingin jalani hidup seperti insan biasa


Dari maklumat yang di perolehi berkaitan artis Smule yang meningkat naik ini, blogger cilik dan bersuara merdu ini ingin menjalani kehidupan seperti manusia biasa.



“Lyana sebenarnya inginkan privasi. Dengar cerita banyak syarikat rakaman mula meWhatsapp dia” jiran selang 3 buah rumah.

“Saya dengar ada JKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK sanggup sediakan pentas untuk dia.” Makcik jual karipap belakang sekolah.

“Dari risikan yang kita perolehi, atas sebab kemasyuran, Lyana inginkan privasi dan tidak mahu di ganggu. Mengenai “Imam” yang hadir dalam hidupnya, pihak kami masih lagi menjalankan siasatan lebih mendalam. Buat masa ini, elok kiranya kita menunggu kertas siasatan selesai.” Ayahanda Ariany, Ketua Siasatan kes ini.

Kertas siasatan masih di buka


Menurut Ketua Siasatan kes ini, pihak mereka telah melakukan siasatan dan temuramah ke atas 549 suspek.

“Suspek-suspek ini telah kita siasatan dan mereka memberikan kerjasama yang baik. Kami ucapkan billionan terima kasih kepada mereka.” Ayahanda Ariany, Ketua Siasatan kes ini.

Akaun Smule telah di tutup, ada akaun ke-2 pula


Dari status FB yang di kongsikan oleh Lyana Ishak, dia telah pun menutup akaun Smulenya. Namun ada bisikan halus yang mengatakan dia telah menggunakan akaun ke-2 dengan menggunakan nama lain untuk terus berada di pentas Smule.

Lyana Ishak tutup akaun Smule


Ketua Siasatan kes ini telah memberikan ulasan beliau “Memang benar Lyana Ishak telah menutup akaun Smulenya, namun pihak risikan kami mendapati dia ada sehingga 73 akaun lain dengan menggunakan pelbagai nama samaran.”

Peminat masih mengharapkan kelunakan lontaran suara Lyana


Para solidariti Lyana kini sedang berkumpul bagi menunjukkan sokongan mereka kepada Lyana agar terus berkarya.



p/s : harap #afbdotmy memberikan sokongan kepada Lyana. hihihihi....

PANAS Blogger Lyana Ishak tutup akaun Smule: Adakah Yana telah menjumpai "Imam" di dalam hidupnya?

Newcastle, Brighton & Hove Albion dan Huddersfield naik ke English Premier League (EPL)


Sepakan penalti menjadi penentu Huddersfield naik ke English Premier League (EPL) setelah menewaskan kelab yang suka membaca iaitu Reading dengan kemenangan 4-3.

Huddersfield pasukan terakhir naik ke Premier League

Kali terakhir Huddersfield naik ke liga tertinggi ialah pada tahun 1972. 

Manakala Blackburn Rovers, Wigan Athletic dan Rotherham United di singkirkan ke liga English League One.

Mampukah Brighton & Hove Albion dan Huddersfield kekal di EPL musim depan?

Huddersfield pasukan terakhir naik ke Premier League

Huddersfield pasukan terakhir naik ke Premier League

Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post


Adsense adalah antara cabang pendapatan melalui blog yang sememangnya di gilai oleh semua penulis blog. Bagi mereka yang telah lulus, jom kita belajar cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post. Sebenarnya ada cara lain yang agak susah sedikit. Tapi kita belajarlah cara yang mudah sahaja.

Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post

Jika di lihat di dalam gambar di atas, inilah apa yang Abe We maksudkan. Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post yang akan kita pelajari hari ini.

Abe We bagi cara yang paling simple je. Jangan risau. Tak payah nak edit segalan coding bagai.



Bagaimana cara meletakkan iklan Adsense di dalam post


Jika anda sudah bersedia, jom kita mulakan dengan lafaz bismillah.

  • Step 1: Pergi ke Blogger Dashboard
  • Step 2: Buka post yang anda kehendaki untuk meletakkan iklan AdSense
Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post
  • Step 3: Di dalam post kita, akan kelihatan – Compose dan HTML seperti dalam gambar di atas. Sila klik HTML seperti dalam gambar di atas
  • Step 4: Sekarang cari perenggan yang hendak kita masukkan iklan Adsense. Sebagai contoh, Abe We letakkan di bawah ni. Di sini juga, Abe We letakkan saiz iklan 250 x 300 yang mana ianya sudah cukup comel ibarat wajah Abe We.
Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post

  • Step 5: Copy kod iklan ini 
<br />
<center>
CODE IKLAN ADSENSE </center>
<br />
  • Step 6: Pergi ke akaun Adsense anda dan copy kod iklan Adsense yang anda kehendaki. Kalau nak tukar saiz, sila create dahulu iklan baru berserta saiz yang anda kehendaki.
Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post


  • Step 7: Paste kan ke dalam entri anda seperti di dalam Step 4 di atas.

Cara mudah meletakkan iklan Adsense di dalam post

Suspek pengebom Manchester di percayai ada kaitan dengan militan islam


Salman Abedi, 22, salah satu suspek pengebom Manchester semasa konsert Ariana Grande yang telah mengorbankan 22 nyawa dan mencederakan sekurang-kurangnya 119 orang.

Suspek pengebom Manchester

Siapa sebenarnya Salman Abedi


Salman Abedi dilaporkan lahir pada bulan Disember 1995 di Manchester.

Beliau dipercayai berasal dari Libya dan mempunyai sekurang-kurangnya tiga adik-beradik. 

Abedi di lihat seperti seorang kanak-kanak yang suka bersendirian menurut rakan lamanya Akram Ben Ramadan, yang mengenali Abedi dan adiknya, Ismael. 

Ramadan, yang tidak pernah melihat Abedi dalam tahun-tahun kebelakangan ini, telah melihat Abedi telah mula berpakaian "sangat Islamik," dengan jubah yang panjang, dan berjambang. Anggota masyarakat Libya Manchester memberitahu CNN, bapa Abedi telah kembali ke Libya pada masa revolusi pada tahun 2011, manakala ibunya tinggal di England untuk menjaga kanak-kanak. 

Dia kembali ke Libya dalam tempoh beberapa bulan lalu, kata Ramadan. Terdapat empat kanak-kanak dalam keluarga, termasuk Abedi - tiga lelaki dan seorang perempuan. Seorang dari antara saudara Abedi juga mempunyai rumahnya dicari Tuesday, walaupun tidak ada maklumat mengenai sama ada apa-apa yang ditemui. Abedi adalah seorang pelajar di University of Salford - universiti ketiga terbesar Manchester - di mana beliau belajar perniagaan dan pengurusan pada 2015-2016 tahun akademik. 

Beliau telah mendaftar untuk tahun kedua, tetapi tidak pernah menghadiri kelas, dan tidak pula dia aktif dalam kehidupan sekolah, menurut orang-orang yang mengenalinya. Abedi, tidak tinggal di kampus di Salford, dan sebaliknya tinggal di South Manchester.

Suspek pengebom Manchester di kenal pasti

Menulis di blog bukan kerna populariti


Blog, suatu platform yang sangat unik. Sejak di perkenalkan, ramai yang telah menceburinya. Ia bukan sahaja suatu tempat untuk meluahkan perasaan kita, namun ianya menyumbang kepada carian kata kunci di platform google, yahoo dan lain-lain lagi.

Menulis di blog bukan kerna populariti


Kenapa blog menjadi pilihan


Semasa zaman tanpa penggunaan internet, cara penulisan yang di buat pada ketika itu adalah melalui diari. Yang mana kita akan mencatitkan segala kenangan yang kita lalui.

blog menjadi pilihan

Selain diari, kita juga seringkali mengambil gambar dan meletakkannya di dalam album gambar sebelum kamera digital mengambil alih. Ada juga yang menulis kenangan mereka ataupun nota di belakang gambar tersebut.

Dan dari kaedah lama ini juga, mereka yang terdahulu dari kita akan menghantar gambar mereka ke syarikat majalah hiburan ataupun surat khabar bagi mengisi ruangan khas untuk menambah kenalan. Malah ada juga yang mencari jodoh di ruangan ini.

Namun, setelah peredaran masa, sesuai dengan zaman siber, internet dan komputer mula mengambil alih tugasan diari dan juga album gambar ini.

Para pengguna tegar blog mula menceritakan pengalaman mereka dan meletakkan gambar dan mulai bercerita di dalamnya.

Melalui cara ini juga, ramai orang mulai tertarik dengan corak penyampaian penulis di samping penggunaan gambar yang mendatangkan minat pembaca.

Menulis perlu ada panduan


Penulisan di blog ada pelbagai gaya dan sebenarnya tidak terikat dengan mana-mana kaedah.

panduan menulis blog di sini


Namun harus di ingati, bukanlah kita boleh tulis ikut sesuka hati. Masih ada panduan penulisan yang perlu di ikuti agar content kita menjadi kuat dan sentiasa di cari.

Bagi mereka yang berminat untuk memulakan blog, anda boleh baca  panduan menulis blog di sini.

Blog boleh jana pendapatan


Sebenarnya, blog bukan sekadar tempat perkongsian ilmu atau pengalaman sahaja. Blog juga di gunakan bagi mereka yang melakukan urusan jual beli di atas talian.

Blog boleh jana pendapatan

Menarik! Blog bukan sahaja suatu tempat untuk kita menulis, malah ia juga boleh di jadikan platform untuk menjana pendapatan sampingan.

Bagaimana cara untuk jana pendapatan dari blog?


Masih ramai yang tertanya-tanya, "benarkah blog boleh menjana pendapatan sampingan?". Jawapannya "Ya". Memang benar, blog boleh menjana pendapatan sampingan. Anda perlu tahu 3 fakta ini bagi menjana pendapatan melalui blog di sini.

Bagi mereka yang bercadang untuk membina blog bagi tujuan perniagaan, mari baca tips jana pendapatan untuk perniagaan di sini.

Bagaimana untuk memulakan blog?


Bagi mereka yang belum pernah mempunyai blog dan teringin untuk memulakan blog, pelbagai panduan dan rujukan untuk memulakan blog. Bukannya susah untuk memulakan blog ini. Asalkan kita mempunyai minat menulis pasti ianya menjadi mudah.

Bagaimana untuk memulakan blog

Untuk membina sebuah blog bukanlah perkara yang susah. Sesetengah orang suka menggunakan platform blogger atau pun di kenali dengan blogspot. Dan ada juga yang menggunakan platform wordpress.

Kenapa platform wordpress sangat di minati? 


Platform wordpress ini memang sangat-sangat di minati oleh penulis blog dan juga mereka yang mempunyai rangkaian perniagaan kerana ia mempunyai plugin yang memudahkan pencarian di enjin carian. Jika anda berminat untuk berblog menggunakan wordpress jom baca bagaimana cara untuk berblog dengan wordpress di sini.

Bagi mereka yang hendak berjinak dengan wordpress, antara perkara pertama yang perlu di ketahui ialah mengetahu dan mencari sistem hosting yang terbaik. Sistem hosting ini ialah tempat di mana data di dalam blog kita di simpan. Selepas itu, boleh lah kita mencari sistem hosting murah dan sistem hosting yang terbaik untuk kita melanggan servis yang di sediakan itu.

Menulis di blog bukan kerna populariti

Guide to Buying an elegant House


Searching for a house for sale in Puchong is invariably challenging. There is nothing more exciting than looking for an elegant home, especially if it is your first. The real estate business is flourishing, and you may discover yourself looking at many choices. As a first-time purchaser, the affair may be surprisingly overwhelming. What was seemingly overwhelming at first may become stressful. You are required to have some some essential knowledge before making a purchase decision.

Guide to Buying an elegant House

Deciding your budget is the first step. Next, you need to initiate your search for a suitable property in the desired area. Unlike the past, you do not need a real estate agent to buy a home. The good news is that buying from an owner is as easy as having to go through an agent. The only difference is that you may have to tackle the key logistic challenges. Here is the process of a straightforward and cost effective transaction. 

There are ideal ways of buying a property, you can use either approach the homes for sale by owners (FSBO), or you can approach the real estate agents. However, you should consider both the options and try your luck with the home owners as well as the property agents. Both have their advantages and disadvantages. 

Ways to find an ideal house for sale


Following are some of the ways by which you can find an ideal house for sale. 

1. Consider the sales options at the real estate offices


The easiest way to locate a home for sale is to consider the sales options at the real estate offices. These property agents have access to MLS (Multi Listing Service) that allows them to retrieve details of different properties put up for sale from various areas. This way, the real estate agents can help you to locate a suitable property in your desired area. 


Guide to Buying an elegant House

2. Search the local newspapers


If you want to find a house for sale by owners, you can search the local newspapers. Most of the times, home owners are interested in selling their houses on their own. These owners prefer to advertise for their sale through local newspapers. By searching the real estate section of local newspapers and magazines, you would be able to locate several options. Free real estate magazines usually distributed at the big chain grocery stores are also ideal for the purpose. 

3. Online platform such as PropertyGuru


The third option is via online platform such as PropertyGuru. Owing to the widespread use of Internet by people, almost every commodity ranging from clothes, accessories, shoes, vehicles and even houses are put up for sale over here. There are several property sites that can be referred for locating Home For Sale. The best part of buying through the Internet is that you can easily browse numerous options put for sale by owners as well as the real estate agents and compare their prices simultaneously.


Guide to Buying an elegant House


4. Get pre-approved 


The sellers will want to know whether you can manage to buy a home. When you get pre-approved for the loan, you will get a powerful tool that will make it possible for you to negotiate with the seller. You do not need to negotiate a house that you cannot afford. To prepare for the discussion, gather all the necessary documents such as proof of income. It is also advisable to confirm your credit score. If you have a higher credit score, you will be considered trustworthy by the lender. However, if you have a low score, it will be difficult for you to get the mortgage. Even if you get one, you will be forced to pay more for it.

5. Find an attorney 


You can hire an attorney for a few hundred dollars, and a real estate agent can provide you with the counsel and advice. You will need to talk to a local lawyer who is knowledgeable about the housing situation of the state as well as the tax laws and disclosures. You may also seek the guidance of a lawyer to take you through the negotiations.


Guide to Buying an elegant House


6. Contact the owners 


If you are thinking of looking for a ready-made home, you can contact some real estate companies, and they will give you a list of properties and some bank loan financiers' forfeited houses for sale. For the ones who prefer to have their homes build you can hire house builders, and they will show you a variety of design homes that suits your taste. There are a lot of design homes you can check out online and sites that offer home building that will fit your budget plan. It is a tough job looking for houses for sale and this do not happen overnight. Do not resort to the phrase "This will do" and do not stampede by an agent. You should know how to spend your money as you see fit.

7. Your Credit Score 


This is an important indicator of your credit history and is the basis for which the loan or mortgage is granted to you. Credit reports are maintained by three leading credit agencies. This shows that when one is late with payments and whether one has run into serious credit issues in the past. A credit score is a number based on a formula and is calculated by your credit report. For every type of credit report, you get a separate score. Low credit scores can stand in the way of getting top interest rate and financing for your dream house for sale.

These days many home owners prefer hiring a property appraiser for their home before they put up the home for sale. This can be of great advantage. A property or home appraiser will evaluate your home well, keeping in mind all the factors, and then give you a value certificate which will state the actual and current value of your home. This can be helpful as the buyer will not be able to bargain below a certain level. 

Buying a property is not a child’s play as the transaction involves huge amounts. Therefore, you must consider a wide and exhaustive search before choosing the most suitable options. If you consider buying through the real estate agents, you would have in numerous options and smooth transactions, but you would need to pay a commission fee ranging anywhere between 5 to 10 percent of the sale (which accounts for a large amount). Considering this fact, if you decide to opt for property For Sale By Owner, you will have to go through a bit troublesome transaction process. However, whatever you decide, remember to check each and every detail before you finally buy your dream home. 

Making a decision and closing the deal based on objective considerations is equally important. Choose from the best real estate agent, if you want a good house for sale. Choose from a variety based on your budget, your personal considerations and the state of your finances. This may enable you find the most elegant house for sale. So, have some patience, think more and choose wisely the house which suits all your necessities. Get the best house within a budget you always dreamt of. 


Guide to buying an elegant house in Puchong


carian di sini



Subscribe Our Newsletter