Senarai kopi dengan kandungan kaffein tertinggi di dunia

Senarai kopi dengan kandungan kaffein tertinggi di dunia

Black Insomnia kopi terkuat di dunia


Black Insomnia telah mengalahkan Death Wish Coffee sebagai pengeluar kopi terkuat di dunia. Apa yang menarik tentang kopi Black Insomnia ini?

kopi terkuat di dunia

Death Wish Coffee sebelum ini mengatakan mereka adalah pengeluar kopi terkuat di dunia dengan jumlah kaffein sebanyak 660 mg per 354 ml.

Dalam sehari hanya 2 cawan di benarkan. Jika pengguna minum lebih dari yang di cadangkan, pelbagai kemungkinan akan berlaku antaranya sukar tidur, dada berdebar, denyutan jantung menjadi cepat.

Bagi Black Insomnia pula, hanya secawan kopi di benarkan dalam sehari. 

Black Insomnia adalah kopi keluaran Afrika Selatan dan mula memasuki pasaran US dan juga Eropah.

Ia di buat dari biji kopi Robusta. Biji kopi Robusta adalah lebih kaffein dari biji kopi Arabica. Kandungan kaffein di dalam biji kopi Robusta adalah 83% lebih tinggi berbanding biji kopi Arabica.

kopi terkuat di dunia

Black Insomnia telah memasuki pasaran pada bulan Jun 2016 dan di asaskan oleh Sean Kristafor. Beribu pejabat di Cape Town yang di kenali sebagai kota kopi dan menjadikan ianya asas untuk memperkenalkan produk kopi ciptaannya.


kopi terkuat di dunia


Senarai kopi terkuat di dunia


1. Black Insomnia

Caffeine: 702 mg per 12 fluid ounces brewed

Bean type: Robusta



2. Death Wish

Caffeine: 660 mg per 12 fluid ounces brewed

Bean type: Robusta


3. Biohazard

Caffeine: 650-702 mg per 12 fluid ounces brewed

Bean type: unknown


4. Killer Coffee

Caffeine: 645 mg per 12 fluid ounces brewed

Bean type: Arabica


5. Banned Coffee

Caffeine: 474 mg per 12 fluid ounces brewed

Bean type: Arabica and Robusta

6. Shock Coffee

Caffeine: No specific amount but claims to be 50% stronger than regular brewed coffee.

Bean type: Arabica and Robusta


7. Bone’s Coffee High Voltage

Caffeine: No specific amount but claims to 2x the caffeine of regular brewed coffee

Bean type: Not listed


8. Atomic Coffee

Caffeine: No specific amount listed but claims to be 50% stronger than regular brewed coffee.

Bean type: Arabica

9. Bomb Coffee

Caffeine: No specific amount listed but claims to be “super” caffeinated.

Bean type: Robusta


10. Perk Up Coffee

Caffeine: They list 408 mg per 12 fluid ouces for brewed and 262 mg per 12 fluid ounces for drip (filter) coffee.

Bean type: Not listed


11. Double Tap Coffee

Caffeine: They say double the caffeine but then also say 4x the caffeine of a standard cup?

Bean type: Not listed


12. Red Goat Coffee

Caffeine: 3x the caffeine of standard coffee but a more precise amount isn’t listed.

Bean type: Not listed

6 comments

avatar

Fuh. Selamatlah semua kopi ni takda kat sini. hehehe

Balas
avatar

Tingginya kandungan kafein, bahaya juga tu!

Balas
avatar

Banyaknyaa.. tapi semua tak pernah jumpa

Balas
avatar

Rasa nak cuba pula.. lepas minum mungkin mata dah jadi macam lampu suluh dah..

Tak sangka green teh pun ada kandungan kaffien..

Balas
avatar

Berlawan pula diaorang nak keluar kopi maut... huhu

Balas
avatar

Ngeri pulak bila tengok kandungan kafen yang ada dalam kopi tu..

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.