Rabun Silau makin tinggi

Rabun Silau makin tinggi

Rabun silau sukarkan memandu ketika malam dan hujan


Siapa di sini ada masalah rabun silau? Kalau ada, cuba angkat tangan sikit. Kita geng!

rabun silau

Kisah sebelum rabun silau


Dulu-dulu lah kan, masa zaman duduk universiti, selalulah Abe We ni sakit kepala. Asyik-asyik migrain je. Setiap kali pergi klinik, di baginya ubat migrain.

Tapi bila pergi kedai optometry, dia kata rabun silau. Kena lah buat cermin mata nampak gayanya.

Abe We pun baru masuk tahun ke-7 pakai cermin mata. Tapi rasa janggal pakai cermin mata tu masih ada.

Kadang-kadang terlupa pula yang kita ni sebenarnya pakai cermin mata.

Hihiiii

Sukar memandu ketika waktu malam dan hujan


Part paling seksa bagi seorang yang rabun silau ni bila memandu waktu malam ketika hujan lebat.

Part ni memang seksa. Siapa yang alaminya?

Bila memandu waktu ni, memang slow la jawabnya bawa kereta. Kadang-kadang lubang pun tak nampak. Main langgar je. Hihihih...

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.