Rabun Silau makin tinggi

/
1 Comments

Rabun silau sukarkan memandu ketika malam dan hujan


Siapa di sini ada masalah rabun silau? Kalau ada, cuba angkat tangan sikit. Kita geng!

rabun silau

Kisah sebelum rabun silau


Dulu-dulu lah kan, masa zaman duduk universiti, selalulah Abe We ni sakit kepala. Asyik-asyik migrain je. Setiap kali pergi klinik, di baginya ubat migrain.

Tapi bila pergi kedai optometry, dia kata rabun silau. Kena lah buat cermin mata nampak gayanya.

Abe We pun baru masuk tahun ke-7 pakai cermin mata. Tapi rasa janggal pakai cermin mata tu masih ada.

Kadang-kadang terlupa pula yang kita ni sebenarnya pakai cermin mata.

Hihiiii

Sukar memandu ketika waktu malam dan hujan


Part paling seksa bagi seorang yang rabun silau ni bila memandu waktu malam ketika hujan lebat.

Part ni memang seksa. Siapa yang alaminya?

Bila memandu waktu ni, memang slow la jawabnya bawa kereta. Kadang-kadang lubang pun tak nampak. Main langgar je. Hihihih...


You may also like

1 comment:

  1. sama la. Fira pun ada masalah rabun silau ni. hmm nak bawa kereta malam malam puas juga la heheh

    ReplyDelete