Harga minyak naik lagi - terasa kesempitan hidup di bandar

Harga minyak naik lagi - terasa kesempitan hidup di bandar

Harga minyak 20-26 april 2017


Sedih bila melihatkan angka di dalam gambar di bawah ini. Terasa duit mengalir laju dari poket.

Harga minyak 20-26 april 2017

Mimpi ngeri setiap kali menjelang hari Rabu


Semenjak kerajaan umumkan harga minyak akan di umumkan setiap hari Rabu, rasanya Selasa malam tu dah rasa macam mimpi ngeri dah. 

Kalau tengok pattern harga minyak dari Januari 2017, hanya pada harga mingguan 30 Mac sehingga 5 April 2017 sahaja yang minyak turun.

harga minyak januari 2017

harga minyak februari 2017

harga minyak 30 mac 2017

Bermula 6 April 2017, harga minyak terus menerus meningkat naik. Nampak gayanya macam lama lagi nak turun je. Tak pun hujung bulan nanti, baru harga turun. Lepas tu naik balik.

harga minyak 6 april 2017

harga minyak 13 april 2017

harga minyak 20 april 2017

Harap-haraplah harga minyak ni terus turun. Letih nak isi minyak. Setakat RM50 tu, berapa hari je lah boleh tahan.

Sabar je lah......


3 comments

avatar

Kesian yang duduk jauh...nak balik kampung...tol..makan minum di jalan...belanja di kampung....subhanaAllah...Allahuakbar..

Balas
avatar

Bertabahlah. Tak kira duk kampung atau bandar sekarang semua terut terasa isu harga minyak ne.

Balas
avatar

3 bulan sekali kot naik harga minyak...

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.