Bateri kereta kong - Tips membeli bateri kereta

Bateri kereta kong - Tips membeli bateri kereta

Bateri kereta kong - Tips membeli bateri kereta


Bercerita mengenai kenderaan, antara perkara asas yang kita perlu ambil berat ialah bateri kereta. Tanpa bateri kereta tentunya kereta kita tidak boleh di hidupkan. 

Bateri kereta kong - Tips membeli bateri kereta


Memang menjadi tabiat para pemandu kereta, apabila bercerita mengenai bateri kereta, mereka pasti tidak tahu tanda-tanda bateri kereta kong. Bagaimanakah caranya untuk kita mengetahui tanda-tanda bateri kereta kong dan tips memilih bateri kereta?

Tanda-tanda bateri kereta kong


Jangka hayat sesebuah bateri adalah di antara 2 hingga 2 tahun setengah. Ini adalah berdasarkan pengalaman Abe We dan juga pengalaman mereka yang lebih senior. Kebiasaanya setelah 2 tahun bateri di gunakan, akan ada tanda-tanda seperti sukar untuk di hidupkan. Semasa kita sedang menghidupkan kenderaan, tiba-tiba macam sukar untuk hidup, itu adalah tanda-tanda awal bateri kereta kong.

Tips membeli bateri kereta


Bagi mereka yang mengalami masalah bateri kereta kong dan tidak tahu di mana bengkel berdekatan, hubungilah Bateriku.com. Memang mudah adanya servis seperti ini. Kadang-kadang bateri kereta kong di waktu malam. Pastinya bengkel kereta semua sudah tutup. Mujur ada Bateriku.com. Tak perlu tunggu sehingga hari esok.

Bateriku.com berikan servis bateri terbaik


Sejak mengenali bateriku.com ni dan melanggani servis bateriku.com, memang sangat memuaskan hati. Servis yang di berikan juga tidak terdapat di mana-mana tempat. 

Bateri kereta kong - Tips membeli bateri kereta


Abe We pernah pergi ke bengkel kenderaan untuk membeli bateri, namun tidak sama servis yang di berikan. Namun, apakah perbezaan servis yang di berikan?

Perbezaan Bateriku.com dengan yang lain


HARGA tetap. Tiada CAJ tersembunyi.


Harga yang di tawarkan sememangnya berbaloi. Kenapa Abe We kata begitu, kerana ia berkaitan dengan waranti yang di berikan. Selain itu, jenama bateri yang di gunakan juga memang jenama yang baik. Abe We telah menggunakan jenama bateri Amaron. Bateri Amaron ni di keluarkan di India dan merupakan jenama nombor satu di India.

WARANTI dari 12 hingga 30 BULAN


Berbeza dengan jenama lain, rata-rata jenama lain hanya mampu memberikan waranti dari 6 bulan ataupun 12 bulan. Berbeza dengan Bateriku.com yang mana mereka mampu memberikan sehingga 30 bulan waranti.

Keluasan jaringan kawasan servis dari Perlis Hingga ke JB


Bateriku.com juga telah meluaskan jaringan servis mereka yang mana boleh di dapati dari Perlis hingga ke Johor Bahru.

Penghantaran | Pemeriksaan | Pemasangan PERCUMA


Antara servis terpenting yang ada pada pihak Bateriku.com berbanding dengan jenama lain ialah penghataran, pemeriksaan dan pemasangan percuma

MOTEC (Mobile Technician) TERLATIH | PERAMAH dan BOLEH DIPERCAYAI.


Selain itu, technician yang terlatih dan peramah akan melayan kita semasa mereka melakukan kerja-kerja penukaran bateri ini. Mereka akan menggunakan alat khas dan menunjukkan kepada kita bacaan bateri kereta kita dan bacaan alternator kereta kita. Dia akan menerangkan serba sedikit mengenai bateri ini.

WARANTI servis di setiap network kawasan kami.


Waranti yang di berikan juga boleh di gunakan di mana-mana kawasan di dalam jaringan pihak Bateriku.com ini.

Waktu servis dari 7pagi hingga 1pagi


Bercerita bab waktu servis, ada tak mana-mana bengkel yang boleh bagi servis selepas pukul 7 malam? Memang tiada. Tapi berlainan dengan Bateriku.com ni, mereka memberikan servis sehingga pukul 1 pagi.

- PROGRAM #FreeChecking untuk badan koporat, kelab kereta, komuniti perumahan secara PERCUMA *bergantung pada tempahan.

Hubungi Bateriku.com di TOLL FREE : 1 800 22 2324

Atau

Click link di bawah ini untuk terus berkomunikasi menerusi Whatsapp ( Untuk kawasan Lembah klang, Perak, Pulau Pinang, kedah dan Perlis)

Click ink di bawah ini untuk terus berkomunikasi menerusi Whatsapp (Untuk kawasan Negeri Sembilan, Melaka dan Johor)

Anda juga boleh muat turun Mobil App BATERIKU.COM sekarang di Google Play Store dan Apple App Store. Mudah, cepat & anda boleh "track" pergerakan Mobile Technician kami.

NAK TUKAR BATERI KERETA?
#JanganTukarDulu
MUNGKIN BATERI OK LAGI !
#DapatkanKepastian
#GetSecondOpinion
JIMATKAN DUIT ANDA

Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> lRakan Wokshop >> Rakan Tow

NAK TUKAR BATERI KERETA?
#JanganTukarDulu
MUNGKIN BATERI OK LAGI !
#DapatkanKepastian
#GetSecondOpinion
JIMATKAN DUIT ANDA

Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279

Mereka datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok.

Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Johor ke Perlis

Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Wokshop >> Rakan Tow Truck

4 comments

avatar

Thanks for the info. Baru nak berjinak2 pasal kereta and bateri kereta.

Balas
avatar

Terlebih senang la pas ni.. tak yah nak risau dh kalau bateri kete kong.. leh call bateriku jerk.. terbaikk

Balas
avatar

Bagus servis dari bateriku.com ni.. permeriksaan percuma dan tiada caj tambahan. Terbaik

Balas
avatar

Setuju tu. Bateri kereta ibarat nyawa bg kereta. Kalau xde mmg x berjalan lah jawabnya. Good sharing...

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.