Tips lulus Adsense Bahagian Keenam - Buang widget Ping

Tips lulus Adsense Bahagian Keenam - Buang widget Ping

Buang widget Ping


Kembali kita dalam tips lulus Adsense. Kali ni Abe We tertinggal sesuatu yang penting dalam tutorial untuk lulus Google Adsense ni.

Siapa ada widget dalam gambar di bawah ni?

Rasanya ramai pengguna blogspot ada widget ni. Ini lah widget ping yang selalu kita gunakan. Tujuannya untuk ping entri kita di enjin carian di atas ni.

Ok, sebenarnya, Google Adsense amat tidak menyukai widget ni. Adsense ni, dia lebih suka kepada carian organik.

Carian Organik


Carian organik ni bukanlah carian berkenaan makanan organik. Carian organik ni contohnya kalau kita taip "Resipi Sate Malatop ala Neelofa", carian tu terus menerus ke blog kita. Bukannya carian tu pergi ke babab.net/Resipi Sate Malatop ala Neelofa atau pingje.org/Resipi Sate Malatop ala Neelofa.

Adsense tak suka macam ni. Dia lebih suka carian yang lebih direct.

So, dalam masa permohonan Adsense ni, buangkan semua sekali widget ni. Simpan di dalam pc anda. Bila dah approve nanti, letak semula widget ni.

Dah baca tak tips Abe We yang sebelum ni? Haa..nanti lupa kang, baik baca. Sampai khatam tau.

12 comments

avatar

ooh patutlah..good tips abe we..

Balas
avatar

Ok dah buang . Harap lulus la lepas ni 😅

Balas
avatar

nanti buat entri macam mana nak tingkkatkan duit adsense pula yer abe we..hehe

Balas
avatar

ohhhh macamtu ke. terima kasih atas perkongsian.

Balas
avatar

saya dah cuba bermacam cara... yang macam ditulis tu pun dah cuba... tetap gak tak di approved adsense... dah lah, saya ikut CPM lain je... salam dari Kepulauan Riau, Indonesia

Balas
avatar

mungkin gak ada Disclaimer. Ada satu iklan dari Adnow, nampaknya gak sesuai iklannya. Mungkin juga widget Labels gak kelihatan.

Balas
avatar

InsyaAllah kalau rajin ikut satu persatu apa yang disarankan..rezeki GA diluluskan tinggi peratusnya..terima kasih..kerana tak jemu kongsi tips.

Balas
avatar
Balas
avatar

Terima kasih Abe We, saya dah simpan dalam-dalam dah... Hehehe....

Balas
avatar
Balas
avatar

patut la adsense kat blog saya tak lulus2.. terima kasih

Balas
avatar
Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.