Tips lulus Adsense Bahagian Keenam - Buang widget Ping

Buang widget Ping


Kembali kita dalam tips lulus Adsense. Kali ni Abe We tertinggal sesuatu yang penting dalam tutorial untuk lulus Google Adsense ni.

Siapa ada widget dalam gambar di bawah ni?

Rasanya ramai pengguna blogspot ada widget ni. Ini lah widget ping yang selalu kita gunakan. Tujuannya untuk ping entri kita di enjin carian di atas ni.

Ok, sebenarnya, Google Adsense amat tidak menyukai widget ni. Adsense ni, dia lebih suka kepada carian organik.

Carian Organik


Carian organik ni bukanlah carian berkenaan makanan organik. Carian organik ni contohnya kalau kita taip "Resipi Sate Malatop ala Neelofa", carian tu terus menerus ke blog kita. Bukannya carian tu pergi ke babab.net/Resipi Sate Malatop ala Neelofa atau pingje.org/Resipi Sate Malatop ala Neelofa.

Adsense tak suka macam ni. Dia lebih suka carian yang lebih direct.

So, dalam masa permohonan Adsense ni, buangkan semua sekali widget ni. Simpan di dalam pc anda. Bila dah approve nanti, letak semula widget ni.

Dah baca tak tips Abe We yang sebelum ni? Haa..nanti lupa kang, baik baca. Sampai khatam tau.

12 comments

avatar

ooh patutlah..good tips abe we..

avatar

Ok dah buang . Harap lulus la lepas ni 😅

avatar

nanti buat entri macam mana nak tingkkatkan duit adsense pula yer abe we..hehe

avatar

ohhhh macamtu ke. terima kasih atas perkongsian.

avatar

saya dah cuba bermacam cara... yang macam ditulis tu pun dah cuba... tetap gak tak di approved adsense... dah lah, saya ikut CPM lain je... salam dari Kepulauan Riau, Indonesia

avatar

mungkin gak ada Disclaimer. Ada satu iklan dari Adnow, nampaknya gak sesuai iklannya. Mungkin juga widget Labels gak kelihatan.

avatar

InsyaAllah kalau rajin ikut satu persatu apa yang disarankan..rezeki GA diluluskan tinggi peratusnya..terima kasih..kerana tak jemu kongsi tips.

avatar

Terima kasih Abe We, saya dah simpan dalam-dalam dah... Hehehe....

avatar

patut la adsense kat blog saya tak lulus2.. terima kasih

Click to comment