Chatime Malaysia tutup operasi

Chatime Malaysia tutup operasi

Chatime Malaysia guna resipi tiada dalam kontrak


Baru je Abe We terbaca ni. Tapi di sebabkan waktu berkerja, tak sempat lagi lah nak pergi shopping complex untuk tengok kiosk Chatime ni.


Apa yang tersebar di akhbar menyatakan, syarikat minuman berasal di Taiwan ni telah menamatkan kotraknya bersama rakan niaganya di Malaysia.

Ini berikutan dari resipi yang di gunakan di Malaysia tiada dalam kontrak mereka.

Di sebabkan itu, tiada sebarang persetujuan antara kedua belah pihak untuk menggunakan resipi seperti yang tertakluk di dalam kontrak mereka, makanya Chatime pun menamatkan kontrak kerana merasa di tipu dan tertipu.

2 comments

avatar

adeh..terus tutup? adeh..

Balas
avatar

sedihnya bakal ditutup, sebab menu makanan2 dia sedap juga, hehe

www.neezalife.com

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.