Chatime Malaysia tutup operasi

Chatime Malaysia guna resipi tiada dalam kontrak


Baru je Abe We terbaca ni. Tapi di sebabkan waktu berkerja, tak sempat lagi lah nak pergi shopping complex untuk tengok kiosk Chatime ni.


Apa yang tersebar di akhbar menyatakan, syarikat minuman berasal di Taiwan ni telah menamatkan kotraknya bersama rakan niaganya di Malaysia.

Ini berikutan dari resipi yang di gunakan di Malaysia tiada dalam kontrak mereka.

Di sebabkan itu, tiada sebarang persetujuan antara kedua belah pihak untuk menggunakan resipi seperti yang tertakluk di dalam kontrak mereka, makanya Chatime pun menamatkan kontrak kerana merasa di tipu dan tertipu.
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Chatime Malaysia tutup operasi"

sedihnya bakal ditutup, sebab menu makanan2 dia sedap juga, hehe

www.neezalife.com

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF