Coca Cola akhirnya letak label tidak sesuai untuk kanak-kanak





Walaupun bahaya, ramai masih minum


Seperti yang kita tahu, minuman berkarbonat memang sangat tidak di galakkan dalam kehidupan harian kita.

Coca Cola

Namun, di sebabkan isu politik, walaupun kementerian menyatakan air bikarbonat sangat tidak sihat, namun ianya masih juga di jual.

Setelah berpuluh tahun di pasaran, akhirnya Coca-Cola meletakkan label "Not Recommended for Children" di dalam iklan mereka di dalam akhbar.

Namun, walaupun meletakkan label itu, tiada lebel di tin dan botol minuman mereka.

Ye lah, kalau dia letakkan label tu, habis jualan mereka. Mau lingkup agaknya.

Tapi pelikkan, walaupun dah di beritahu minuman ni boleh menjejaskan kesihatan, ia masih di jual juga.



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
5 January 2017 at 16:14 delete

dah terlalu sinonim dengan ayat "minum sesekali tak apa" sebab tu mereka masih BERANI minum walaupun bahaya..

ahkak dah bertahun boikot Coke.. sekarang dah tak ada rasa nak Coke langsung.. errmmm.. ewan tolong cari iklan Pepsi pula.. :p

...

Reply
avatar
Nik Ainaa
AUTHOR
8 January 2017 at 17:00 delete

coca cola ni berhantu. dah viral video pasal keburukannya pun kita tetap beli. ish ish entah macam mana nak berhenti minum minuman bergas ni

Reply
avatar