Coca Cola akhirnya letak label tidak sesuai untuk kanak-kanak

Coca Cola akhirnya letak label tidak sesuai untuk kanak-kanak

Walaupun bahaya, ramai masih minum


Seperti yang kita tahu, minuman berkarbonat memang sangat tidak di galakkan dalam kehidupan harian kita.

Coca Cola

Namun, di sebabkan isu politik, walaupun kementerian menyatakan air bikarbonat sangat tidak sihat, namun ianya masih juga di jual.

Setelah berpuluh tahun di pasaran, akhirnya Coca-Cola meletakkan label "Not Recommended for Children" di dalam iklan mereka di dalam akhbar.

Namun, walaupun meletakkan label itu, tiada lebel di tin dan botol minuman mereka.

Ye lah, kalau dia letakkan label tu, habis jualan mereka. Mau lingkup agaknya.

Tapi pelikkan, walaupun dah di beritahu minuman ni boleh menjejaskan kesihatan, ia masih di jual juga.



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


2 comments

avatar

dah terlalu sinonim dengan ayat "minum sesekali tak apa" sebab tu mereka masih BERANI minum walaupun bahaya..

ahkak dah bertahun boikot Coke.. sekarang dah tak ada rasa nak Coke langsung.. errmmm.. ewan tolong cari iklan Pepsi pula.. :p

...

Balas
avatar

coca cola ni berhantu. dah viral video pasal keburukannya pun kita tetap beli. ish ish entah macam mana nak berhenti minum minuman bergas ni

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.