Blushwood Berries rawat kanser dalam masa 48 jam

Blushwood Berries mampu sembuhkan kanser


Satu kajian yang dijalankan di QIMR Berghofer Medical Research Institute di Queensland, Australia baru-baru ini telah suatu sinar harapan baharu kepada penghidap kanser di seluruh dunia.

Buah Blushwood Berries ataupun beri blushwood (Hylandia dockrillii) buah-buahan semula jadi yang mengandungi sebatian boleh membunuh sel-sel kanser dengan serta-merta dalam satu ujikaji di dalam makmal.


Blushwood Berries

Antara rawatan moden bagi merawat kanser ialah Chemotherapy dan radiotherapy. Kedua-dua rawatan ini digunapakai dalam rawatan moden. Namun kedua-dua rawatan ini mengandungi toksik dan mempunyai kesan sampingan yang teruk, sering membuat rasa sakit yang lebih sakit kepada penghidapnya. 

Kajian baru yang di lakukan terhadap buah-buahan ini boleh dijadikan rawatan semulajadi untuk semua penghidap kanser.

Blushwood Berries - Dari mana mereka Datang 


Blushwood Berries berasal dari pokok blushwood, yang hanya hidup di dalam satu kawasan di dunia: hutan hujan Far North Queensland, Australia.

Pokok-pokok tropika tidak ditemui di tempat lain di dunia, tetapi berkembang dengan banyaknya berhampiran hujung timur laut Australia.

Pokok-pokok tertentu perlu syarat niche sangat berkembang maju-syarat yang hanya boleh didapati di bahagian-bahagian tertentu Far North Queensland, Australia.

Memandangkan kegunaan mereka seperti yang dibuktikan oleh penyelidikan kanser terbaru yang diterbitkan dalam PLOS One, ada yang tertanya-tanya jika mereka boleh ditanam di persekitaran rumah hijau, supaya orang-orang di seluruh dunia boleh mendapat manfaat daripada ciri-ciri kanser membunuh mereka.

Blushwood Berries - Apakah jenis Cancer mereka Membasmi


Para penyelidik di QIMR Berghofer Institut Penyelidikan Perubatan, yang diketuai oleh Dr. Glen Boyle, telah menggunakan ubat eksperimen yang dihasilkan daripada biji buah blushwood dipanggil EBC-46. Mereka menggunakan ubat ini untuk merawat bintik melanoma (bentuk yang paling berbahaya kanser kulit) pada anjing, kucing dan kuda.

Peliknya, haiwan ini yang telah di pintu maut sebelum kajian itu mempunyai tumor melanoma mereka hilang selepas rawatan di makmal oleh Dr Boyle dan pasukannya saintis.

blushwood-berries-promising-cure-for-certain-cancers-1

(L) Oscar, anjing pra-rawatan, (R) Oscar, 15 hari selepas rawatan dengan sebatian Blushwood Berries. Photo: Anjing yang dipanggil Oscar ini di beri kompaun Blushwood Berries (L) dan 15 hari selepas rawatan (R).

Dr Boyle berkata dalam 75 peratus kes, tumor itu hilang dan tidak kembali.

"Ada satu sebatian di dalam biji Blushwood Berries - ianya sangat, sangat rumit untuk dibersihkan  dan mengapa sebatian itu ada di sana di situ, kami tidak tahu," katanya.

"Sebatian ini berfungsi dengan tiga cara. Dasarnya: ia membunuh sel-sel tumor secara langsung, ia memotong bekalan darah dan ia juga mengaktifkan sistem imun semulajadi di dalam badan dan membersihkan segala penyakit di dalam badan."

Tiada kesan sampingan, tetapi apa yang dikagumi oleh para saintis adalah kecepatan ia bekerja/bertindak: Ubat-ubatan biasa berfungsi dalam tempoh lima minit dan tumor hilang dalam masa beberapa hari. Tetapi Blushwood Berries bertindak dengan lebih pantas dan tiada kesan sampingan.

Tumor hilang dalam 48 Jam


Apabila EBC-46 telah disuntik ke dalam sel-sel kanser pada mata pelajaran, tumor bertindak balas dengan mengubah warna yang gelap, maka jatuh.

Terbitan dari berry blushwood yang dipercayai memotong bekalan oksigen kepada sel-sel kanser, yang membolehkan untuk penyingkiran tumor tanpa memerlukan pembedahan, kemoterapi atau terapi radiasi.

Para penyelidik melaporkan bahawa kebanyakan subjek 'tumor-sebelum ini dianggap penyebab hilang oleh doktor haiwan-telah hilang dalam masa 48 jam setelah disuntik dengan EBC-46.

Dengan menggunakan mikroskop, sel-sel kanser individu mula shriveling dan mati dalam saat-saat yang semata-mata datang ke dalam kenalan dengan EBC-46.

Apa Masa Depan Rawatan Kanser Boleh

Penemuan keberkesanan EBC-46 adalah berita menarik dalam dunia rawatan kanser.

Dr. Boyle berkata hasil ujian pra-klinikal di QIMR Berghofer mencadangkan ubat yang boleh berkesan dalam pesakit manusia.

"Dalam kebanyakan kes rawatan suntikan tunggal menyebabkan kehilangan daya maju sel-sel kanser dalam tempoh empat jam, dan akhirnya memusnahkan tumor."

Dr. Boyle berkata EBC-46 berfungsi di bahagian dengan mencetuskan tindak balas selular yang berkesan memotong bekalan darah ke tumor. "Dalam lebih daripada 70 peratus daripada kes-kes pra-klinikal, sambutan dan menyembuhkan adalah jangka panjang dan lama bertahan, dengan berulang sangat sedikit dalam tempoh 12 bulan."

"Kita mesti tekankan bahawa EBC-46 hanya akan trialed dalam jangka pendek untuk tumor yang boleh diakses melalui suntikan langsung atau permohonan topikal," kata Dr Boyle.
 "Tidak ada bukti yang menunjukkan EBC-46 akan berkesan terhadap kanser metastatik."
Kajian lanjut menggunakan peserta manusia boleh berkhidmat untuk membuktikan berry blushwood untuk menjadi penawar kanser tersembunyi alam semula jadi.

Kemas kini: EBC-46 sedang dinilai untuk keselamatan dalam klinikal Fasa I percubaan pada pesakit dengan tumor pepejal kulit atau subkutaneus. tumor tersebut termasuk melanoma, kanser kepala dan leher, SCC dan BCC kulit dan karsinoma sel Merckel. Dalam percubaan ini, EBC-46 adalah dihantar di sini dengan rawatan tunggal dengan suntikan terus ke dalam tumor. Perbicaraan sedang dijalankan di Australia oleh doktor di Sydney, Melbourne, Brisbane dan Adelaide. Butiran perbicaraan itu boleh didapati dengan melayari New Zealand Registry Percubaan Klinikal Australia di www.anzctr.org.au dan memasuki "QBiotics" dalam tetingkap carian.

komen A - Ramai orang telah bertanya kepada saya di mana untuk mencari berry ini. Setakat yang saya boleh beritahu pokok itu tidak dikawal secara peribadi dan secara bebas tumbuh di hutan hujan Australia. Sila ambil perhatian bahawa nama rasmi adalah Hylandia dockrillii. Terdapat laman web yang menentukan koordinat pokok itu: http://blushwood.com/blushwood_tree_locations.htm serta dalam coopercreek.com.au/flora.

Anda juga boleh menghubungi penyelidik secara langsung untuk maklumat yang lebih khusus (Glen M. Boyle di QIMR Berghofer Institut Penyelidikan Perubatan). Jika anda berminat untuk maklumat yang lebih terperinci sila baca penyelidikan asal.

Berikut adalah video pendek mengenai penemuan yang menakjubkan ini. Anda juga boleh menatal ke bawah untuk membaca tentang rawatan kanser semulajadi menjanjikan lain.SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


No comments

Powered by Blogger.