Proton Ertiga adalah Suzuki Ertiga

Proton Ertiga adalah Suzuki Ertiga

Suzuki dan Proton berkerjasama satu bumbung


Setiap kali taip Ertiga, pasti akan keluar dulu kereta dari Suzuki ni. Tertanya-tanya jugak Abe We. Kenapa keluar Suzuki? Kenapa tak keluar Proton pun.

ertiga

Rupa-rupanya, Suzuki dengan Proton dah pun berkerjasama. Berita ini telah di maklumkan di website mereka http://www.suzuki.net.my/

suzuki malaysia

Agak-agak lah kan, Swift pun akan di Proton kan juga ke? Hihiii...Mana lah tau kot-kot harga Swift murah sikit ke.

Tapi di sebabkan Suzuki ni terletak di bawah DRB Hicom dan juga Proton pun di bawah DRB Hicom makanya mereka pun di satukan.

Tapi pemilik kereta Suzuki tak perlu risau kerana warranty masih di bawah Suzuki lagi.


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


1 comments:

avatar

owh i see....tapi kan...susah nak cakap...sebab cakap itu terlalu mudah...kalaulah proton masih kekalkan identiti dia...cuba buat sesuatu yang lebih membanggakan dari mengambil hakcipta orang lain macam honda dan suzuki...

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.