Kelantan tidak akan bermain di Liga Super musim depan?





Kelantan kurang dana untuk beraksi


Apa yang jadi di kem Kelantan ni? Kasihan pasukan The Red Warriors ni.


Inilah kegelisahan yang melanda kelab bola sepak di Malaysia. Bukan bola sepak je, sukan lain pun sama.

Tiada sponsor besar. Gaji pemain besar. Gaji staff lagi. Bayaran utiliti lagi.

Susah nak maintain sebenarnya. Duit income dari tiket berapa lah sangat.

Apa yang jadi dekat JDT dan Melaka United memang susah nak jadi dekat kelab lain. Dan 2 kelab ni beruntung sangat-sangat. 

Adanya investor dari luar negara banyak membantu 2 pasukan ni memperoleh dana.

Dengan masalah dalaman FAM lagi, membuatkan penyokong muak dengan pentadbiran FAM. 

Masalah dalaman kelab seperti FAS juga menyaksikan PKNS FC keluar dari FAS.

Kenapa? Semua duk jaga kedudukan masing-masing. Semua di sebabkan politik. Bekas pemain lama tidak di beri peluang untuk berada di barisan management kelab.

Yang ada dekat atas tu, geng politikus sahaja.....


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Previous
Next Post »

4 comments

Write comments
Nik Ainaa
AUTHOR
16 December 2016 at 23:42 delete

aina x layan bola tapi sejak qu puteh, prestasi red warrior merundum. hahaha

Reply
avatar
17 December 2016 at 00:29 delete

yang ade dekat atas bukan tahu bola punn... duk isi temolok perut masing2 jaa... hampehh tul

Reply
avatar
lokman amirul
AUTHOR
18 December 2016 at 10:47 delete

Dana xada ...baru ja ada rm800,000...kalau nk men dlm liga malaysia sekurang kurangnya 20 juta kena ada...tajaan besaq pun xmau taja...

Reply
avatar
jambu batu
AUTHOR
20 December 2016 at 15:47 delete

Kurang serinya kalau Kelantan takde dalam Liga M 2017. :-)

Reply
avatar