Halaman

    Social Items

Halba bantu kurangkan gejala tekanan darah tinggi


Ok, ni tips yang Abe We dapat dari rakan sekerja.

Ceritanya bila rakan tu selalu sakit kepala terutama di bahagian tengkuk. Bila jumpa doktor, doktor pun bagitahu darah dia naik. Tu yang sakit kepala.


Minum air rebusan halba


Dan semasa berjumpa dengan doktor tu, doktor tu nasihatkan rakan sekerja Abe We ni agar minum air rebusan halba setiap pagi.

Dia sendiri pun macam tak percaya dari apa yang doktor ni katakan. Biasanya doktor jarang sangat nak bagi nasihat supaya kita minum ubat alternatif ni. Tapi doktor ni lain sikit. Dia galakkan.


Cara minum air halba

  • Masukkan 2 gelas air ke dlm periuk. 
  • Masukkan 1 sudu besar biji halba ke dlm periuk tadi. 
  • Rebus hingga mendidih. Setelah mendidih, terus tutup api & tutup periuk supaya wap herba tidak keluar. 
  • Setelah suam, tapis & tuang ke dlm gelas.
  • Minum 2 kali sehari (pagi dan malam).



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Tips turunkan darah tinggi

Halba bantu kurangkan gejala tekanan darah tinggi


Ok, ni tips yang Abe We dapat dari rakan sekerja.

Ceritanya bila rakan tu selalu sakit kepala terutama di bahagian tengkuk. Bila jumpa doktor, doktor pun bagitahu darah dia naik. Tu yang sakit kepala.


Minum air rebusan halba


Dan semasa berjumpa dengan doktor tu, doktor tu nasihatkan rakan sekerja Abe We ni agar minum air rebusan halba setiap pagi.

Dia sendiri pun macam tak percaya dari apa yang doktor ni katakan. Biasanya doktor jarang sangat nak bagi nasihat supaya kita minum ubat alternatif ni. Tapi doktor ni lain sikit. Dia galakkan.


Cara minum air halba

  • Masukkan 2 gelas air ke dlm periuk. 
  • Masukkan 1 sudu besar biji halba ke dlm periuk tadi. 
  • Rebus hingga mendidih. Setelah mendidih, terus tutup api & tutup periuk supaya wap herba tidak keluar. 
  • Setelah suam, tapis & tuang ke dlm gelas.
  • Minum 2 kali sehari (pagi dan malam).



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

carian di sini



Subscribe Our Newsletter