Tips turunkan darah tinggi

Halba bantu kurangkan gejala tekanan darah tinggi


Ok, ni tips yang Abe We dapat dari rakan sekerja.

Ceritanya bila rakan tu selalu sakit kepala terutama di bahagian tengkuk. Bila jumpa doktor, doktor pun bagitahu darah dia naik. Tu yang sakit kepala.


Minum air rebusan halba


Dan semasa berjumpa dengan doktor tu, doktor tu nasihatkan rakan sekerja Abe We ni agar minum air rebusan halba setiap pagi.

Dia sendiri pun macam tak percaya dari apa yang doktor ni katakan. Biasanya doktor jarang sangat nak bagi nasihat supaya kita minum ubat alternatif ni. Tapi doktor ni lain sikit. Dia galakkan.


Cara minum air halba

  • Masukkan 2 gelas air ke dlm periuk. 
  • Masukkan 1 sudu besar biji halba ke dlm periuk tadi. 
  • Rebus hingga mendidih. Setelah mendidih, terus tutup api & tutup periuk supaya wap herba tidak keluar. 
  • Setelah suam, tapis & tuang ke dlm gelas.
  • Minum 2 kali sehari (pagi dan malam).



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Tips turunkan darah tinggi"

bagus juga cara traditional ni kan. tapi kalau darah tinggi sebab tension tu camna ek? yelah, minum2, tapi tension je manjang kat tempat kerja. hehehe.

http://www.ceritaejoy.com/

Boleh try nie..
AM selalu sakit kepala dan leher, mungkin darah tinggi jugs..

Cara minum air halba

Masukkan 2 gelas air ke dlm periuk.
Masukkan 1 sudu besar biji halba ke dlm periuk tadi.
Rebus hingga mendidih. Setelah mendidih, terus tutup api & tutup periuk supaya wap herba tidak keluar.
Setelah suam, tapis & tuang ke dlm gelas.
Minum 2 kali sehari (pagi dan malam).


Read more: http://www.wayneharraz.com/2016/11/tips-turunkan-darah-tinggi.html#ixzz4Ooe3ytKw

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF