">

Jawapan Treasure Hunt Penang

/
1 Comments

Soalan & Jawanapan Treasure Hunt Penang


Alhamdulillah.....

Tamat sudah ekspedisi Treasure Hunt ke Penang. Lebih manis lagi grup Abe We dapat No. 2. Yeayy...

Siapa yang tak gembira kan?

Ok, sebenarnya dalam game ni ada 2 task.

First Task ialah Treasure hunt dari Kajang ke Penang yang mana treasure hunt ni menaiki kereta mengikut Tulip ataupun map yang di beri.

Dan second task pula ada Walk Hunt. Tapi di sebabkan kepenatan dan masa yang suntuk, Abe We tak ambil pun contoh soalan nya. Kita tengok soalan semasa perjalanan dari Kajang ke Penang sahaja ye.

Contoh map yang di beri macam dalam gambar ni.


Dari mula permainan ini, kita akan di berikan arahan dari Tulip ini dan kita perlu membacanya betul-betul. Kalau salah baca boleh salah jalan. Dan kita perlu set kan odometer di dashboard kereta kita kerana ada panduan jarak antara satu jalan ke jalan yang lain di bahagian kiri kolumn di atas.


Dan apabila kita telah sampai di suatu tempat contohnya di atas, untuk soalan pertama dan kedua, kita perlu berhenti di digital mall. Terdapat 2 soalan di situ.

Contoh soalannya adalah:-


Kebiasaanya, untuk kita memperoleh jawapan adalah berdasarkan pada signboard kedai yang berhampiran di kawasan soalan itu.

Soalan satu antara keyword dia ialah sunny beaches, famous Gloria and her band dan juga electronic. Jom kita tengok signboard di kawasan ini.


Berdasarkan keyword yang di beri, ini jawapan dia. Kenapa Miami? Sebab Miami beach. Famous tuh. Dan yang kedua ada Galeri Elektronik. Tapi siapa Gloria and her band tu Abe We tak kenal. Hahaha...

Dan soalan yang lain  berserta map yang di berikan.






Jawapan Treasure Hunt Penang


Antara jawapan yang berjaya Abe We jawab. Hanya beberapa soalan sahaja yang salah kerana terlalu keliru.






Kot ada sesiapa yang akan sertai Treasure Hunt ke Penang, kot soalan kita sama, boleh la tiru jawapan ni. Hihihih.....


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra




You may also like

1 comment: