Majlis Pelancaran Rumah Mesra Rakyat di Bukit Changgang

Majlis Pelancaran Rumah Mesra Rakyat di Bukit Changgang

Rumah Mesra Rakyat 1 Malaysia


Dengan segala hormatnya ,
Jemputan Ke Majlis Pelancaran RMR1M 10,000 Hasrat, Sejuta Impian Rumah Mesra Rakyat SPNB oleh YAB Dato Seri Mohd Najib b Tun Abdul Razak (Perdana Menteri Malaysia)* seperti berikut:-
Tarikh : 25 Nov 2016 (Jumaat)Masa   : 3.00 petangLokasi : Sekolah Kebangsaan RTB Bukit Changgang, Kuala Langat, Selangor
Sehubungan Itu mohon kerjasama kehadiran Ybhg Dato,YB,Tuan & Puan disangat2 dialu-alukan dan mengucapkan ribuan terima kasih.


Inilah apa yang di terima Abe We dalam applikasi Whatsapp. Perasmian Rumah Mesra Rakyat 1 Malaysia.

Rasanya ramai di antara kita yang masih samar-samar dalam hal ni.

Rumah mesra rakyat ni di bina bagi mereka yang mempunyai tanah sendiri. Namun kalau kita tak punya tanah, kita pun boleh mohon juga. Dengan syarat, kita mesti dapat keizinan dari tuan punya tanah.

Tapi elok sebelum tu kita sediakan dokumen perjanjian dengan tuan punya tanah. Kang tak pasal-pasal, rumah dah siap bina, tuan tanah datang tuntut hak dia. Haru juga macam tu.

Rekabentuk Rumah Mesra Rakyat


Bercakap tentang rumah mesra rakyat ni, ada beberapa jenis rumah yang di sediakan oleh pihak SPNB iaitu:-




Syarat-Syarat Permohonan Rumah Mesra Rakyat


  1. Warganegara Malaysia.
  2. Berumur 18 hingga 65 tahun*.
  3. Pendapatan kasar seisi rumah di antara RM750 sehingga RM3,000 sebulan.
  4. Pemohon/Pasangan tidak mempunyai rumah sendiri atau mempunyai rumah yang usang/tidak sempurna.
  5. Tanah/tapak cadangan mestilah bersesuaian dan bebas daripada gadaian/sekatan ke atasnya. Jika pemohon bukan tuan punya tanah, pemohon mestilah mendapat kebenaran daripada tuan punya tanah yang dicadangkan.
  6. Keluasan tanah tidak kurang daripada 2,800 kps.
  7. Tertakluk kepada peruntukan dan kelulusan pinjaman melalui SPNB.
* Bagi pemohon dari Semenanjung yang berumur melebihi 43 tahun, pemohon kedua yang berumur di antara 18-43 tahun diperlukan dan penjamin (sekiranya perlu) kecuali bagi Kawasan Pulau

* Bagi pemohon dari Sabah, Sarawak dan Kawasan Pulau yang melebihi 41 tahun, pemohon kedua yang berumur di antara 18-41 tahun diperlukan dan penjamin (sekiranya perlu)


Cara Memohon Rumah Mesra Rakyat




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


1 comments:

avatar

wowww..lawanye design rumah mesra rakyat yg baru ni..

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.