Update Supplement di tahan pihak berkuasa





Supplement masih di tahan. Tunggu laporan DHL

Ok. Kali ni Abe We terpaksa sign up for shipment notification dari DHL. Kenapa?

Sebab supplement kali ni memang agak susah nak masuk Malaysia. Boleh di katakan kandungan mencurigakan. Dan DHL kata, dia akan hubungi pengimport tersebut untuk keterangan lebih lanjut.

Ini adalah cubaan pertama dari Abe We........

Nak tahu?

Untuk order kali ni, Abe We memilih untuk membeli Hemp Oil.

Apa itu hemp oil?


Ni gambar hemp oil tu.


Bila kita dengar atau baca perkataan H.E.M.P ni, automatik dalam kepala kita akan berfikir ianya adalah GANJA ataupun MARIJUANA.

Ya, tak di nafikan kita akan berfikir begitu. Tapi tahukah anda bahawa hemp oil ini adalah dari jenis yang sama dengan pokok ganja. Namun kandungan antara satu sama lain adalah berlainan. 

Contoh nya durian kampung dan durian musang king. Dua-dua durian, tapi rasanya berbeza. Macam tu lah contohnya.

Hemp oil ni dari pokok industrial hemp dan bukannya pokok marijuana. Ada perbezaan antara pokok ni walaupun daunnya ada sedikit persamaan. Nanti Abe We cerita.

Kebaikan Hemp Oil


Hemp seeds are rich in protein, polyunsaturated fatty acids, omega 6, omega 3 and insoluble fiber. They are a good source of tocopherols, or Vitamin E antioxidants. They're packed with minerals such as potassium, magnesium, iron, zinc, calcium, and phosphorus, plus microelements like strontium, thorium, arsenic and chromium.
High in essential fatty acids, Omega 6 and omega 3, hemp oil can be used to increase immunity, counteract aging skin and improve cardiovascular health. Several studies show that the linoleic acid present in hemp oil can slow down the aging process and fight psoriasis.
  1. Hemp Oil Helps Maintain a Hormonal Balance: Hemp is the only edible seed that contains gamma-linolenic acid, which is eventually converted to the protective hormone prostaglandin PGE1 that regulates the hormonal balance and supports menopausal health.
  2. Hemp Oil Regenerates and Energizes The Skin’s Protective Layer: Due to its high content of omega 3 and omega 6 fatty acids, hemp oil has a composition similar to skin lipids, which makes it an excellent natural emollient and moisturizer. It is especially useful for dry, tired or dehydrated skin and nails. It increases the skin elasticity and water retention capacity in tissues. Pure hemp oil can be used to treat dry hair and is often included in hair conditioners.
  3. Hemp Oil is Great For Vegetarians: Getting the right balance of omega-3 and omega-6 fatty acids can be tricky for vegetarians and vegans. Hemp oil has the optimal ratio of these acids.
  4. Hemp Oil Helps Lower Cholesterol: The only vegetable oil to contain omega-3 and omega-6 fatty acids (3:1), hemp oil can help lower cholesterol levels by accelerating metabolic processes. With a faster metabolism, fats burn at a quicker rate and are not deposited on the artery walls. 
  5. Hemp Oil Can Be Good For Diabetics: Due to its low carbohydrate and sugar content, hemp oil is can be a great food additive for diabetics. The nutrients present in it can help moderate blood sugar levels.
  6. Hemp Oil Can Help Prevent Psoriasis: Psoriasis is caused by a deficiency of omega-6 fatty acids in the body. The fatty acids present in hemp oil help improve skin oxygenation and hydration.
  7. Hemp Oil Can Boost Your Immunity: Omega-3 and omega-6 fatty acids also improve immunity and regulate intestinal flora, thus building a natural barrier against microbes and increasing the resilience of the body. 
  8. Hemp Oil Helps Prevent Demyelination Of Nervous System: Essential fatty acids are necessary for a healthy cell membrane structure. They also prevent the demyelination, the destruction of the myelin sheath (a membrane that protects the nerve cells).
  9. Hemp Oil Can Help Prevent Varicose Veins: Like other compounds high in omega-3s, hemp oil can thin your blood, reducing blood clots and varicose veins.

Masih tak percaya akan kebaikan minyak ni? Anda boleh baca ni....







p/s: Jangan takut, hemp oil tidak mengkhayalkan anda (kot...hihiii)


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
4 October 2016 at 17:30 delete

Hebatnye artikel separuh english.. awak duduk oversea ea dulu? Hehehe

Reply
avatar
4 October 2016 at 17:31 delete

Hebatnye artikel separuh english.. awak duduk oversea ea dulu? Hehehe

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.