Petua hilangkan pedih ulu hati

Soda Bikarbonat bantu hilangkan pedih ulu hati


Selamat pagi semua pembaca yang di kasihi.

Pagi ni, Abe We nak bagi tips yang amat mudah bila terkena pedih ulu hati. Cara yang mudah, simple lagi mimple.


Petua hilangkan pedih ulu hati

Sebenarnya Abe We ternonton youtube berkaitan soda bikarbonat ni. Selain buat masakan dan cuci sinki, soda bikarbonat juga boleh membantu menghilangkan rasa pedih ulu hati.

Abe We dah cuba. Dan 95% berjaya hilang.

Cara minum soda bikarbonat

Cara minum soda bikarbonat ni senang je. Ambil satu (1) sudu teh soda bikarbonat dan campurkan ke dalam satu (1) gelas air. Tak kisah air sejuk atau panas. Dua-dua air ni pun boleh.

Lepas dah masukkan soda bikarbonat tu dalam gelas yang berisi air, godak sampai hilang campuran soda bikarbonat tu. Dalam 5 saat dah hilang dah.

Lepas tu minum. Rasa dia masin-masin sikit dan bergas.

Lepas dah minum anda akan mula sendawa dan mungkin berlaku sedikit pengeluran gas di bahagian punggung anda.

Di sebabkan soda bikarbonat ni bergas, memang perut kita akan mengeluarkan segala gas yang ada dan perut pun mulai rasa lega.

Cubalah........


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
5 Komentar untuk "Petua hilangkan pedih ulu hati"

uiii..serius ke ni? macam takut je nak buat. hahaha

http://www.ceritaejoy.com/

macam eno. mula-mula mmg macam seram. tp dah cuba ok je. ce letak lemon skit. lg umppphhh

tak pernah minum eno. hahahaha. tak tahu rasa macam mana.

Terima kasih, Maklumat yg sangat bermanfaat

Regards
Budy | Travelling Addict
www.travellingaddict.com

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF