Kali ke-3 beli supplement di iHerb





Supplement di tahan pihak berkuasa untuk siasatan


Kali ni Abe We nak share pengalaman ke-3 Abe We beli supplement di iHerbs. Jika sebelum ini Abe We dah beli supplement dan mandian organik bayi dan juga sabun mandi organik bayi , tapi kali ni Abe We beli supplement yang di luar dugaan sikit.

Cara pembayaran di iHerb


Sebelum Abe We cerita apa yang Abe We beli, Abe We nak cerita dahulu cara pembayaran di iHerb ini.

Pada posting sebelum ini, Abe We ada bagi tutorial cara membeli supplement di iHerb.

Namun pada part pembayaran, entri di dalam artikel tersebut tidak detail sebab Abe We tiada barang untuk di beli.

Untuk makluman, pembayaran boleh di buat melalui kad kredit dan juga debit card. Namun, Abe We telah cuba membuat pembayaran melalui debit card dan GAGAL. Mungkin ini adalah pertanyaan yang pernah di kemukan dari pembaca posting Abe We sebelum ini. Kenapa gagal? Abe We pun tak sure sangat. Mungkin kita boleh tanya kepada pihak bank untuk melakukan transaksi seperti ini.

Untuk pembayaran ini, Abe We telah membayar menggunakan kad kredit seperti kebiasaannya.

Barang ditahan pihak berkuasa untuk siasatan


Cuba lihat result pada tracking dari DHL di bawah ini. Proses clearance dari kastam telah selesai namun di tahan di sebabkan kandungan di dalam supplement itu "meragukan".


Apakah barang yang Abe We beli ni. Cuba teka.

Barang ni kalau di salah gunakan memang boleh di penjara. Ya, di PENJARA.

Tapi bukan di penjara janji ye........

Cuba lah teka...................





p/s: Doakanlah agar pihak berkuasa tidak menahan Abe We untuk siasatan.......

Kalau Abe We di tahan...........entahlah.......................................



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

4 comments

Write comments
irra yyan
AUTHOR
4 October 2016 at 14:09 delete

Dipenjara hatinyaaa...hehehee

Reply
avatar
4 October 2016 at 14:09 delete

Motif entri sekerat2? Kowwserrr.. cepat la pegi clear brg tu...

Reply
avatar
4 October 2016 at 14:11 delete

Motif entri sekerat2? Kowwserrr.. cepat la pegi clear brg tu...

Reply
avatar
4 October 2016 at 14:31 delete

Alaa baru nak jawab yang nii hehehehe

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.