Jangan lupa paste code Google Analytic bila tukar template

Graf Google Analytic jatuh

Setelah hampir setahun tidak tukar template, akhirnya semalam Abe We pun tukar lah template. Bila tukar template ni, rasa ghairah dan teruja tu membuak-buak.

Ye la kan, dah lama tak tukar template. Bila dah rombak sikit-sikit template tu, pagi ni buka Google Analytic,

Apesal graf hari ni turun? Selalunya statik dekat 20 juta view.....Pelik pulak....
Sekali, bila fikir punya fikir...
 Masya allah....lupa letak code tracking Google Analytic....Patutlah sikit je view. Adoiiii...........


Antara kod yang perlu di letakkan

Sebenarnya, sebelum kita tukar template, kita harus save dahulu template lama kita. Jika tidak, banyak kod yang kita akan lupa letak.

Selain kod GA, kod meta tag dan meta seo juga perlu di paste kembali.


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
5 Komentar untuk "Jangan lupa paste code Google Analytic bila tukar template"

ooo... ok tq for remainder... tp kalau adsense kena tepek jugak kod baru ke?

wah! tukar template baru! cantik! hehe..

20 juta view.. Fuh... Sungguh jauh berbeza dengan result blog reen yang hanya cukup makan. Masih banyak yang reen kena belajar dan improve.

Bila tukar template, banyak juga kerja2 lain yang kena tukar skali.. Heeee

Salam ukhuwah.. :)

Wah..henatnya teringin juga nak ..apa kan daya blog pinggiran ja

banyak nye view...dan saya salah seorang darinya ;)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF