Jangan lupa paste code Google Analytic bila tukar template





Graf Google Analytic jatuh

Setelah hampir setahun tidak tukar template, akhirnya semalam Abe We pun tukar lah template. Bila tukar template ni, rasa ghairah dan teruja tu membuak-buak.

Ye la kan, dah lama tak tukar template. Bila dah rombak sikit-sikit template tu, pagi ni buka Google Analytic,

Apesal graf hari ni turun? Selalunya statik dekat 20 juta view.....Pelik pulak....
Sekali, bila fikir punya fikir...
 Masya allah....lupa letak code tracking Google Analytic....Patutlah sikit je view. Adoiiii...........


Antara kod yang perlu di letakkan

Sebenarnya, sebelum kita tukar template, kita harus save dahulu template lama kita. Jika tidak, banyak kod yang kita akan lupa letak.

Selain kod GA, kod meta tag dan meta seo juga perlu di paste kembali.


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

4 comments

Write comments
6 October 2016 at 17:09 delete

ooo... ok tq for remainder... tp kalau adsense kena tepek jugak kod baru ke?

Reply
avatar
6 October 2016 at 17:35 delete

wah! tukar template baru! cantik! hehe..

Reply
avatar
Reen Johari
AUTHOR
6 October 2016 at 23:42 delete

20 juta view.. Fuh... Sungguh jauh berbeza dengan result blog reen yang hanya cukup makan. Masih banyak yang reen kena belajar dan improve.

Bila tukar template, banyak juga kerja2 lain yang kena tukar skali.. Heeee

Salam ukhuwah.. :)

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
7 October 2016 at 04:58 delete

Wah..henatnya teringin juga nak ..apa kan daya blog pinggiran ja

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.