Jangan lupa paste code Google Analytic bila tukar template

Jangan lupa paste code Google Analytic bila tukar template

Graf Google Analytic jatuh

Setelah hampir setahun tidak tukar template, akhirnya semalam Abe We pun tukar lah template. Bila tukar template ni, rasa ghairah dan teruja tu membuak-buak.

Ye la kan, dah lama tak tukar template. Bila dah rombak sikit-sikit template tu, pagi ni buka Google Analytic,

Apesal graf hari ni turun? Selalunya statik dekat 20 juta view.....Pelik pulak....
Sekali, bila fikir punya fikir...
 Masya allah....lupa letak code tracking Google Analytic....Patutlah sikit je view. Adoiiii...........


Antara kod yang perlu di letakkan

Sebenarnya, sebelum kita tukar template, kita harus save dahulu template lama kita. Jika tidak, banyak kod yang kita akan lupa letak.

Selain kod GA, kod meta tag dan meta seo juga perlu di paste kembali.


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Share this:

Disqus Comments