Jangan download dan gunakan Google Allo - Edward Snowden





Google Allo - Applikasi komunikasi terbaru

Siapa yang pernah dengar Google Allo? Abe We pun baru dengar dari http://www.anonews.co/snowden-allo-app/. Gara-gara baca website ni, syok pula Abe We membaca pelbagai info yang tidak kita ketahui.

Dari pemahaman Abe We, Google Allo ni applikasi yang sama seperti Whatsapp, Telegram dan lain-lain lagi.

Tetapi, satu amaran telah di keluarkan oleh Edward Snowden. Mamat ni memang terkenal kebelakangan ni. Bab mencuri data sulit kerajaan, memang dia power.


Dan, apakah amaran yang telah dikeluarkan oleh Edward Snowden ini? Jom kita baca sikit.

Google has finally released its new chat app after showing it off over the summer. It comes with a robot that watches everything people say and then stores it for later analysis, using that data to improve the app itself.
But that also means that chats are stored on Google’s servers indefinitely, and are able to be read by it. The company had initially indicated that the messages would only be stored temporarily, limiting the possible impact of any data breach and retaining some privacy for users.
Macam seram pulak baca kan? Segala apa yang kita taip, akan di simpan di dalam server Google. Bahaya betul. Kalau nak share apa-apa yang private, tak boleh share di sini. Kang ada duit dalam akaun bank tiba-tiba hilang.

Tapi...

But it now appears that Google won’t be doing that after all. Instead it will keep hold of all conversations.

Okok. Google tak buat macam apa yang kita fikirkan.

Tak mustahil juga, dia boleh buat. Kuasa dekat dia.

Hmmm...Macam mana korang rasa?


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
Noor Maizan
AUTHOR
22 September 2016 at 18:36 delete

dah bnyk2 sgt whatsapp la, telegram la, serabut juga. ni nak tmbh lagi..hahaha.

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.