Halaman

    Social Items


Double Storey House 20' x 70' - bermula dengan harga RM380, 888


Bagi sesiapa yang belum mempunyai kediaman sendiri, ini lah masanya untuk kita survey harga rumah, lokasi rumah dan pelbagai kemudahan yang di sediakan oleh pemaju.

Bagi mereka yang berminat, PNB Development Sdn Bhd telah melancarkan satu lagi produk mereka iaitu Double Storey House dengan keluasan 20' x 70' bertempat di Kota Seriemas, Nilai, Negeri Sembilan.

Produk ini di kenali dengan nama Mawar Qaseh.


Dan bersempena dengan pelancaran itu, satu majlis pelancaran akan di adakan esok bertempat di D'Streetmall, Kota Seriemas.

Antara artis yang akan menjayakan ialah Siti Nordiana, Hazama dan Sepahtu.

Ni ada pesanan dari Siti Nordiana.


Aturcara Majlis Pelancaran



 Brochure Double Storey House




Pandangan dari Scale Model






Lokasi Majlis Pelancaran.


Bagi sesiapa yang tidak tahu tempat ini, follow sahaja maps di bawah ini:-




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Double Storey House 20' x 70' di Kota Seriemas

Cara register pemandu Uber


Bagi yang ingin mencari pendapatan sampingan, elok juga kita sertai Uber ni. Sebab apa, ianya mudah. Rata-rata di antara kita sudah memiliki kenderaan sendiri.



Tetapi tidak semua kenderaan boleh di daftarkan di Uber ni, Hanya kenderaan yang berusia di bawah 9 tahun sahaja yang di benarkan. (Oh, Abe We hanya ada beberapa tahun lagi sahaja untuk jadi pemandu Uber. Lepas ni kena beli kereta lain pula!)

Selain itu, anda perlu pergi ke websitenya di Uber Partners.

Sebelum itu, anda perlu scan dokumen yang di perlukan iaitu:-

  1. IC
  2. Lesen Memandu
  3. Cover Note Insurans Kereta Anda
Tiga (3) dokumen ini sangat wajib sebelum anda register di Uber. Setelah anda scan, uplodnya di website Uber Partners tadi.

Ianya akan mengambil masa mungkin agak lama. Apa yang anda perlu lakukan seterusnya ialah download applikasi Uber Partners, Uber, dan Uber Dost di Google Playstore.

Setelah anda download applikasi Uber Partners, rajin-rajinkan untuk membukanya setiap hari bagi mengetahui status permohonan anda. Anda juga di nasihatkan untuk buka email anda setiap hari juga.



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Pengalaman jadi pemandu Uber di Putrajaya - Part II

Google Allo - Applikasi komunikasi terbaru

Siapa yang pernah dengar Google Allo? Abe We pun baru dengar dari http://www.anonews.co/snowden-allo-app/. Gara-gara baca website ni, syok pula Abe We membaca pelbagai info yang tidak kita ketahui.

Dari pemahaman Abe We, Google Allo ni applikasi yang sama seperti Whatsapp, Telegram dan lain-lain lagi.

Tetapi, satu amaran telah di keluarkan oleh Edward Snowden. Mamat ni memang terkenal kebelakangan ni. Bab mencuri data sulit kerajaan, memang dia power.


Dan, apakah amaran yang telah dikeluarkan oleh Edward Snowden ini? Jom kita baca sikit.

Google has finally released its new chat app after showing it off over the summer. It comes with a robot that watches everything people say and then stores it for later analysis, using that data to improve the app itself.
But that also means that chats are stored on Google’s servers indefinitely, and are able to be read by it. The company had initially indicated that the messages would only be stored temporarily, limiting the possible impact of any data breach and retaining some privacy for users.
Macam seram pulak baca kan? Segala apa yang kita taip, akan di simpan di dalam server Google. Bahaya betul. Kalau nak share apa-apa yang private, tak boleh share di sini. Kang ada duit dalam akaun bank tiba-tiba hilang.

Tapi...

But it now appears that Google won’t be doing that after all. Instead it will keep hold of all conversations.

Okok. Google tak buat macam apa yang kita fikirkan.

Tak mustahil juga, dia boleh buat. Kuasa dekat dia.

Hmmm...Macam mana korang rasa?


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Jangan download dan gunakan Google Allo - Edward Snowden

Pertama kali jadi pemandu Uber di Putrajaya


Uber? Ya, semua orang sudah mengenali Uber. Satu rangkaian dan juga jaringan teksi persendirian yang semakin naik di Malaysia.



Tapi, best ke jadi pemandu Uber ni? Ok. Abe We akan ceritakannya esok.

Jom kita tidur dulu......


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Pengalaman jadi pemandu Uber di Putrajaya

Sakit Tumit Lebih 1 Tahun


Ada sesiapa dekat sini yang alami sakit ni tak?

Actually, Abe We dah lama sakit ni. Dah dekat 1 tahun. Tapi tak buat apa-apa pun. Abe We biarkan je. Huhuhu...


Semalam bila main bola (al maklumlah dah lama tak main), bila lepas main tu, dia punya sakit.....

Abe We kena sakit ni masa main futsal tahun lepas. Selama ni tak de pun sakit ni. Tiba-tiba ada pula. 

Kalau pakai kasut, kuranglah sakitnya. Tapi bila dalam rumah, malas betul nak jalan. 

Jom kita baca apa dia Spur Bone.

Spur Bone

Spur Bone adalah unjuran bertulang yang berkembang di sepanjang pinggir tulang. Spur Bone (osteophytes) sering membentuk di mana tulang bertemu satu sama lain - dalam sendi anda. Mereka juga boleh membentuk pada tulang tulang belakang anda. Punca utama taji tulang kerosakan sendi yang dikaitkan dengan osteoartritis.

Punca Spur Bone


Spur Bone biasanya berlaku kerana tekanan atau menggosok tulang untuk tempoh yang lama masa yang berterusan. Ini boleh disebabkan oleh osteoartritis atau keradangan seperti tendinitis. Biasanya terdapat lapisan tulang rawan di sepanjang pinggir tulang di mana mereka datang bersama-sama untuk membentuk sendi. Dengan osteoartritis, lapisan rawan ini menjadi dipakai, dan tulang boleh gosok secara langsung terhadap satu sama lain. bentuk tulang baru sebagai tindak balas kepada tekanan atau keradangan. Ia adalah kaedah yang tulang ini cuba untuk menstabilkan atau melindungi dirinya.

Terdapat keadaan perubatan lain yang sering dikaitkan dengan Spur Bone. Ini termasuk keadaan yang dikenali sebagai plantar fasciitis. Ini adalah sejenis keradangan pada fascia atau tisu penghubung di bahagian bawah kaki di mana ia melekat kepada tulang tumit atau calcaneus. Meresap hyperostosis idiopathic rangka (DISH) dan ankylosing spondylitis kedua-duanya adalah gangguan keradangan yang menjejaskan ligamen badan dan menyebabkan taji tulang di tulang belakang.

Image result for spurs bone

Image result for spurs bone



Untuk post ni, Abe We rasa macam Abe We kena Heel Spur la. Sangat lebih kurang sama sakitnya. Tapi.....................

Malas pergi jumpa doktor....hahahahah

SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Sakit tumit - Adakah petanda Heel Spur?


carian di sini



Subscribe Our Newsletter