Halaman

    Social Items


Jersi Harimau Malaysia 2016/17


Nike telah mereleaskan jersi baru Harimau Malaysia. Kali ni tanpa corak seperti sebelumnya. Warna kuning hitam kekal seperti biasa. Hanya plain sahaja.


Tengok jersi ni, teringat jersi masa Supermokh pakai dulu.

Image result for jersi mokhtar dahari



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Jersi baru Harimau Malaysia

63 orang mati dan 150 orang hilang

Sekurang-kurangnya 63 orang mati termasuk 2 bayi dan lebih  150 orang di laporkan hilang setelah satu gempa bumi berukuran 6.2 magnitud telah menghentam Norcia, Itali.


Gempa bumi itu telah melanda bandar-bandar di pergunungan Umbrian dan kampung-kampung Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto dan Pescara del Tronto. Kekuatan gempa bumi ini adalah begitu kuat dan ia juga telah menggegarkan bangunan di pusat bandar Rom lebih daripada 100 batu jauhnya dan dirasai sejauh Croatia.

Mereka yang terselamat menyifatkan adegan 'dahsyat' di bandar-bandar dan kampung-kampung berhampiran bandar Perugia - ibu kota wilayah Umbrian yang menjadi tarikan pelancong.

Pusat gempa berada dekat Norcia di Umbria, kira-kira 105 batu ke utara timur Rom, dan menyebabkan jambatan dan tanah runtuh dan beberapa kawasan masih terputus hubungan dengan pasukan kecemasan hanya mampu untuk sampai ke sana dengan berjalan kaki.


Catastrophic: Only a few buildings appeared to still be in tact amidst the absolute devastation in the town of Amatrice 

Escape: An injured man covered in dust is carried out of a crumbling building on a stretcher by a team of rescue workers in Amatrice 

Agony: A man is pulled out of the rubble with a large gash in his head following the earthquake in Amatrice

Saved: A man cries (left) as the injured local is delicately pulled from the rubble while another rescuer prevents bricks from sliding down on top of him

Ripped open: The bedroom interior of one resident's home in Pescara del Tronto is about the only thing that remains intact 

In ruins: Barely any buildings remain intact in the town of Pescara del Tronto after the devastating earthquake 

Pulled out: A team of rescue workers help gently lift a man from a devastated building in Amatrice



Reassurance: A rescue workers holds the hand of a traumatised woman after she was rescued from a collapsed building in Amatrice 

Debris: This is an overhead view of Amatrice, whose historic centre has been wiped out by the powerful earthquake overnight

Hard to help: Because of the mountainous location of the villages hit by the earthquake many of the roads are inaccessible and helicopters are being used to rescue locals from towns such as Pescara del Tronto (pictured)

Wiped out: An aerial view of Pescara del Tronto shows how the strength of the earthquake flattened towns 



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Gempa bumi 6.2 magnitude landa Itali

Beli tali gitar - order petang ni, esok pagi sampai


Ya, antara hobi Abe We jaman muda remaja ialah bermain gitar. Walaupun tak tera mana main, tapi boleh lah mengalunkan sebiji dua lagu.

Dan bila dah ada gitar, penjagaan talinya juga haruslah di jaga dengan rapi. Bila putus talinya, harus di ganti baru. Bak kata pepatah "patah tumbuh, hilang berganti". Pergkhhhh...bermadah helah pulak malam ni.

Ok lah. Di sebabkan gitar Abe We ni putus talinya, Abe We pun pergilah ke website http://www.guitarcollection.com.my/.

guitarcollection.com.my


Ini merupakan kali ke-2 Abe We beli tali gitar di website ni. Mula-mula dulu Abe We beli tali gitar elektrik jenama GHS.

GHS

Abe We pun baru je try tali gitar GHS ni sebab banyak tengok ia jadi pilihan rockstar. Kalau dulu Abe We pakai jenama Ernie Ball super slinky.

Ernie Ball super slinky
Tapi di sebabkan cepat karat, Abe We tukar kepada GHS.

Tapi kali ni, Abe We beli tali gitar akustik. So nak pakai jenama Martin & Co. sebab ada diskaun di http://www.guitarcollection.com.my/.

Martin & Co

Haaaa...tengoklah. Baru RM16.10. Murah tu...Tapi minimum kena beli 2 item. Campur postage RM5. Still murah lagi.

Tapi yang paling best lagi. Abe We beli hari isnin petang. Dalam pukul 3 lebih gitu. Lepas tu dapat Whatsapp dari seseorang. Rupanya dari staff guitar collection ni. Dia bagi gambar tracking no GDEX. Masa tu da pukul 4 petang. So, Abe We target paling cepat pun barang sampai hari rabu.

guitarcollection.com.my

Tapi terkejut juga Abe We, hari selasa pagi dah sampai!!! Memang terbaik servis dari http://www.guitarcollection.com.my/ ni. Abe We memang rekemen sangat!!

guitarcollection.com.my



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Servis terbaik dari guitarcollection.com.my

Manchester United vs Southampton


Waduuuhhh....awal benor game Man U ni. Malam ni ha game nya. Pukul 3 pagi....




Agaknya, siapa line up Man U kali ni ye? Kalau ikutkan dari Manutd.com antara petunjuknya ialah:-

Pogba. Lingard dan Smalling 90% akan main.

Tapi pukul 3 pagi kot.....macam tak dan je nak tengok. Hahahahaha.....


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Jadual EPL minggu ke-2

Tutorial ringkas beli online di iHerbs


Assalamualaikum. Lama pula rasa tak update blog ni. Hihih... Okok. Hari ni Abe We nak tunjukkan cara ataupun tutorial ringkas cara membeli supplement di iHerbs.

Alhamdulillah. Ada juga rakan-rakan di luar sana yang bertanya tentang cara membeli supplement di website ni.

Ada juga yang bertanya perlu kah surat KKM? Dari pengalaman Abe We, tak perlu surat tu semua. Beli di sini sama macam kita beli di Lazada, Zalora atau lain-lain website lagi.

Bagi yang nak berjinak-jinak nak beli supplement di iHerbs ni, jom kita follow tutorial ni.

1. taip www.iherb.com. Adalah lebih mudah jika kita Create an Account. Klik sahaja Create an Account supaya pembelian kita di lain hari, kita akan dapat potongan harga.

iHerb


 2. Masukkan details yang di perlukan.

iHerb

3. Setelah berjaya Create an Account, semak email anda dan log in semula ke iHerbs. Terdapat banyak jenis supplement yang di kategorikan seperti di no. 1 di dalam gambar di bawah ini.

Sebagai contoh, Abe We pilih Herbs (di no.2) dan seterusnya memilih Rhodiola Rosea (di no.3).

iHerb

4. Di sebelah kanan di no.1, terdapat option pilihan senarai rating produk tersebut. Kebiasannya Abe We pilih mengikut komen dan jumlah bintang yang di berikan oleh pembeli lain seperti di no.2 di bawah ini. Komen terbanyak menunjukkan ramai pembeli telah menggunakan produk itu dan kita boleh membaca komen mereka samada ia bagus ataupun tidak.

iHerb


5. Setelah memilih produk yang anda kehendaki, sila klik Add To Cart yang berada di sebelah kanan.

iHerb

6. Setelah klik Add To Cart, paparan yang di tanda anak panah merah akan segera kelihatan. Anda terus klik Checkout jika tiada pembelian lain.

iHerb
 7. Terdapat 3 opsyen pos yang di tawarkan. Sebelum ini ada opsyen. Tetapi di sebabkan masalah tertentu, iHerbs mengekalkan DHL dan UPS. Global Mail adalah rakan baru di iHerbs.

Bagi Abe We, Abe We gemar menggunakan khidmat DHL kerana dia mempunyai tracking number yang membolehkan kita trace/jejak barang kita dan tempoh penghantarannya adalah selama seminggu sahaja.

Sebelum ini Abe We guna pos yang paling murah. Tapi 6 minggu baru sampai. Memang lama gila kot.

iHerb

8. Bila masuk ke kaedah pembayaran, masukkanlah detail kad kredit atau debit anda dan ikutilah arahan yang lain sehingga tamat cara membayar.

iHerb


Bagi Abe We, beli supplement di iHerbs ni memang berbaloi. Lagi berbaloi kalau kita beli banyak-banyak.

Selamat membeli.......

bacaan sebelumnya:-

http://www.wayneharraz.com/2016/05/iherb-menjual-produk-kesihatan-dan-harian-berasakan-produk-natural.html

http://www.wayneharraz.com/2016/06/beli-barang-dari-luar-negara-secara-online-kali-ke-2.html



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Tutorial membeli supplement di iHerb.

Resipi susu halia untuk buang angin dalam badan


Malam tadi Abe We ada upload gambar di IG dan juga FB.



Gambar Abe We tengah masak sesuatu. Abe We bagi lah can untuk rakan-rakan meneka.


Tengoklah tekaan sahabat di fb. Paling tak tahan sekali, brew pomade. 😂

Pagi ni Abe We sekali lagi masak 'sesuatu yang sama'.


Ni dia....

Sebenarnya Abe We ada terbaca share dari Siakap Keli.


Tips nak buang angin dalam badan. Kebetulan pula badan Abe We sakit-sakit ni sebab makan macam-macam jumaat lepas. Bila da makan macam-macam, perut pun jadi angin. Mana taknya, makan laksa, bubur kacang, lemang..... Semua jenis-jenis berangin je....

So, malam tadi Abe We try la buat resipi ni. Susu dan 1 inci halia di reneh di atas api yang sederhana.

Keputusannya......

Tak de pape yang hebat pun berlaku dalam perut Abe We............ Macam tak jadi pulak

Da pagi ni Abe We up sikit ke 2 inci halia. Ada la perubahan sikit. Rasa nak membuang je la. Ada la sikit perubahan nak compare dari malam tadi.

Tapi, takut pula terlepas angin dalam ofis ni. Takut drop my water face depan gadis-gadis dekat ofis ni. Hihiiii.....




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Tips buang angin dalam badan


carian di sini



Subscribe Our Newsletter