Halaman

    Social Items


Diskaun RHB Bank di Lazada setiap hari Khamis


Ceritanya semalam, sedang syok membelek Lazada, ada lah beberapa item Abe We nak beli. Lepas dah pilih-pilih, ternampak la ada Maybank diskaun. Ok lah. Dapat lagi potongan harga. Murah lagi. Syok betul. Tapi, rasa macam tak nak proceed untuk payment dulu. Kot hari ni nak tambah lagi order.

Tapi pagi ni, bila buka list yang nak beli tu, bila nak proceed untuk buat bayaran, tengok-tengok tak dapat harga semalam.

Pelik gak. Apa yang terjadi sebenarnya?

Bila Abe We buka laman utama Lazada, rupanya setiap hari Khamis ada diskaun kepada pemegang kad RHB.

So, esok je lah sambung shopping  kat Lazada.

Lazada diskaun



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Lazada RHB Diskaun setiap hari Khamis

N'Golo Kante kini milik Chelsea

Akhirnya.....pemain paling gemar berlari di padang,  N'Golo Kante berhijrah dari Leicester ke Chelsea dengan yuran perpindahan £32 juta. 

N'Golo Kante

Nampak gayanya, skuad Chelsea tahun 2016/17 ni lebih garang lagi. Pertembungan menarik dalam EPL musim depan.

conte

Conte dan Kante.....hhhmmmm....... ada keserasian kot......

SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Kante ke Chelsea dari Leicester

Karier Demba Ba terancam ekoran patah kaki


Bekas pemain Newcastle United dan juga Chelsea ini kini bermain untuk kelab Shanghai Shenhua telah mengalami patah kaki ketika menentang kelab Shanghai SIPG FC.

Demba Ba

Dalam kecelakaan itu, Ba telah bertembung dengan pemain lawan dan menyaksikan pemain lawannya itu, Sun Xiang telah terpijak kaki Ba. Akibatnya, kaki Ba terus patah.


Jurulatih kelab Shanghai Shenhua, Gregorio Manzano menyatakan bahawa dia khuatir dengan masa depan pemainnya itu kerana di takuti kecederaan Demba Ba bakal menyaksikan Ba bakal menggantung but.



SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Demba Ba patah kaki

Sungai Buloh syurga tanaman perhiasan


Bagi peminat tanaman hiasan di rumah, pastinya kunjungan anda tidak lengkap jika tidak ke Sungai Buloh.

Abe We pun baru tahu sebenarnya yang di Sungai Buloh ada nursery yang mengujakan. Sebelum ni memang tercari-cari nak pergi nursery mana nak cari pokok.

nursery Sungai Buloh

Tapi bila mama harraz melakukan paksaan untuk kesana, ternyata rasa nak pergi lagi minggu depan. Banyak betul pokok di jual di sini. Dan satu pokok yang Abe We dok cari iaitu Pokok Nyamuk.

nursery Sungai Buloh

pokok nyamuk
Pokok nyamuj yang Abe We dok cari. Jumpa gak....

Rumput karpet murah


Tujuan sebenar Abe We ke sini adalah untuk cari rumput karpet murah. Mama harraz ada cakap dekat Abe We, kalau nak cari rumput murah, jangan beli yang dekat tepi jalan.

Pa, kalau nak beli rumput murah, jangan beli yang dekat tepi jalan
Ok.....satu arahan yang sukar untuk seorang driver macam Abe We. Terpusing-pusing tau Abe We cari kata kunci dari mama harraz......

Setelah salah ikut google maps, Abe We pun akur dengan arahan mama harraz untuk masuk ke jalan kampung! Jalan kampung ko!!! 

Dalam hati Abe We berbisik:-

Gila ke ape nak masuk dalam kampung ni. Mana lah ada orang jual rumput......
Nak tau tak, Abe We silap rupanya. Dekat kampung tu la diorang tanam. Jom kita usha tempat dia.

Rumput karpet murah

Keluar je dari Tol Hospital Sungai Buloh, jumpa simpang tiga traffic light, belok kiri, terus je sampai jumpa Uitm. Dah jumpa Uitam, terus lagi.

Rumput karpet murah

Lepas jumpa Uitm, kita akan jumpa kuarters ni dan satu jalan ke kawasan macam hutan. Terus je. Jalan je. Jangan takut.

Rumput karpet murah

Jalan ke kawasan kampung tu macam ni lah. Jalan je ye. Jangan takut.

Rumput karpet murah

Bila dah masuk kawasan kampung ni, di kiri dan kanan jalan, kita akan nampak banyak rumput karpet di tanam.

Rumput karpet murah

Kalau nak survey ke seluruhan kampung ni, terus je jalan.

Rumput karpet murah

Bila rasa kita nak tanya berapa harga rumput ni, anda berhenti di kawasan yang ada pekerja indonesia tengah tanam rumput ni. Berhenti je kereta di tepi jalan. Lepas tu panggil dia. Tanya harga.

3 jenis rumput karpet


Ada 3 jenis rumput karpet yang di jual di sini.

  1. Rumput Mutiara
  2. Rumput Philippine
  3. Rumput Jepun

Rumput Mutiara
Rumput Philippine

Rumput Jepun

Untuk pengetahuan, rumput jepun adalah lebih halus lagi dari rumpu Philliphine.

Harga rumput karpet

Harga rumput karpet yang di jual di kampung ini adalah seperti berikut:-

  1. Rumput Mutiara - RM1.50 (1 kaki x 2 kaki)
  2. Rumput Philippine - RM1.50 (1 kaki x 2 kaki)
  3. Rumput Jepun - RM3.00 (1 kaki x 2 kaki)
Tetapi, jika anda membeli rumput ini di kedai di tepi jalan, harga rumput karpet jepun adalah RM4.50!!!

Hasil dari nursery Sungai Buloh

Aktiviti di pagi ahad bermula.....

Rumput karpet murah


Tadaaaa.......ni lah hasil tanam sendiri rumput karpet jepun. Patah pinggang beb.......

Rumput karpet murah


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Rumput karpet murah di Sungai Buloh

Perodua Bezza bakal gugat Proton


Perodua kini tampil dengan model kereta baru mereka yang berbentuk sedan dengan kapasiti 1.0L dan 1.3L.

Perodua Bezza

Beberapa preview telah bocor di Facebook.

Antara beberapa gambar yang di kongsikan di Facebook antaranya:-

Perodua Bezza

Perodua Bezza

Perodua Bezza

Perodua Bezza

Perodua Bezza

Spesifikasi Perodua Bezza


Spesifikasi Perodua Bezza

Harga Perodua Bezza

Dengar ceritanya harga Bezza ni bermula dari RM30k hingga RM50k. Murah.....Bungkuslah Proton lepas ni......


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Perodua Bezza - sedan pertama dari Perodua

Syarikat majalah Cyberads hina masyarakat Islam, papar gambar Rasulullah


Sebuah syarikat penerbitan majalah yang menerbitkan majalah dengan memaparkan imej Rasulullah dan beberapa fakta yang tidak tepat di anggap perbuatan melampau dan keterlaluan.

hina rasulullah

Isu ini telah di bangkitkan oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) mendesak pihak berkuasa menyiasat dan mengambil tindakan tegas ke atas syarikat percetakan terbabit.

Bagi sesiapa yang hendak membaca majalah ini boleh ikuti link ini https://issuu.com/cybeads/docs/july_2016-int atau http://www.cyberads.org/magazine/cyberads-53-issue/




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Ucapan Aidilfitri papar gambar Rasulullah perbuatan melampau

Graziano Pelle  sertai Shandong Luneng dengan harga  £12 juta


Southampton telah pun membenarkan penyerangnya Graziano Pelle untuk sertai kelab China, Shandong Luneng dengan harga perpindahan sebanyak £12 juta.

Pelle juga akan menyerai bekas pemain Newcastle iaitu Papiss Cisse yang turut menyertai kelab itu.

Graziano Pelle

Kaya betul kelab China ni. Selamba je beli pemain bertaraf 5 bintang. Macam-macam pemain dia ada. Duit memang bukan masalah untuk diorang ni.




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Graziano Pelle sertai kelab China Shandong Luneng

Pendaftaran Simpanan Shariah di semua kaunter KWSP bermula dari 8.8.16


Alhamdulillah....

Kini, KWSP telah menjalankan Simpanan Shariah. Bagi mereka yang belum mengetahui, sebelum ini, simpanan di KWSP adalah meragukan. Namun kini, KWSP telah pun mengorak langkah dengan membuat Simpanan Shariah.

Prinsip Syariah menetapkan bahawa tiada jaminan pulangan minimum kerana memberi sebarang jaminan ke atas pulangan tetap adalah sama dengan amalan riba yang diharamkan. Tidak seperti dana semasa, dividen untuk dana Syariah akan berdasarkan prestasi sebenar pelaburan yang dibuat di bawah portfolio Syariah. 
Opsyen dana patuh Syariah KWSP ini merupakan salah satu inisiatif penambahbaikan yang telah dicadangkan kepada ahli semasa kempen Rundingan Ahli pada April tahun ini. Hasil daripada rundingan tersebut yang dijalankan secara online menunjukkan 71 peratus responden bersetuju dengan cadangan KWSP untuk memberi pilihan supaya ahli boleh memilih untuk menukar dana persaraan KWSP semasa kepada dana persaraan patuh Syariah. 
Berikutan permintaan yang memberansangkan dari ahli KWSP, cadangan pindaan kepada Akta KWSP ini membolehkan ahli KWSP, tidak kira bangsa atau agama, memilih untuk akaun mereka diuruskan mengikut prinsip Syariah.
Simpanan Shariah KWSP

Simpanan Shariah KWSP


Bagi mereka yang tidak tahu mengenai perkara ini, boleh baca pengenalan skim ini.

1. Apakah Simpanan Shariah?
    Simpanan Shariah merupakan satu inisiatif oleh KWSP bagi membolehkan ahli KWSP memilih         untuk akaunnya diuruskan dan dilaburkan mengikut Syariah.

2. Mengapakah Simpanan Shariah baru diperkenalkan?
    Ianya baru diperkenalkan kerana terdapat permintaan di kalangan ahli KWSP supaya akaun                 mereka diuruskan dan dilaburkan mengikut Syariah. Selain itu, berdasarkan hasil Kaji Selidik             Rundingan Ahli ke atas Inisiatif Penambahbaikan Simpanan Persaraan Ahli KWSP yang telah             dijalankan pada April 2015, sebanyak 71% responden (ahli) bersetuju pilihan simpanan persaraan       patuh Syariah diperkenalkan.
3. Bilakah inisiatif ini akan dilaksanakan?
    Pendaftaran Simpanan Shariah bermula 8 Ogos 2016 dan sebanyak RM100 bilion dana patuh             syariah diperuntukkan bagi 2017. Bagi melayakkan ahli mendapatkan tarikh kuat kuasa pilihan           Simpanan Shariah pada 2017, ahli mestilah memilih untuk bertukar ke Simpanan Shariah selewat-     lewatnya pada 23 Disember 2016, tertakluk kepada peruntukkan dana tersebut.


Simpanan Shariah KWSP

Simpanan Shariah KWSP

Piala Malaysia 2016 bermula 12 Julai 2016


Yay....bahang Piala Malaysia kini kembali lagi. Bolehlah Abe We layan bola lagi. Lama tak tengok bola ni.

Pasukan feveret? Op kos JDT lah.. Walaupun kita ni duduk dekat negeri the Red Giant, tapi  tetap JDT. 

Piala Malaysia 2016

Rasanya, setakat PKNS FC ni memang boleh makan....





Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Piala Malaysia 2016 kembali


carian di sini



Subscribe Our Newsletter