iHerb - Beli barang dari luar negara secara online kali ke-2





Beli barang dari luar negara secara online di iHerb

Wah...lepas bulan lepas Abe We beli barang secara online DI SINI dan telah sampai 6 minggu kemudian, kali ni Abe We beli lagi barang dari iHerb.

iHerb - tracking


Kalau sebelum ni, barangnya lambat sampai ekoran dari guna postage yang tak boleh nak track, kali ni Abe We guna DHL pula.

Memang puas hati postage pakai DHL ni. Setiap masa kita boleh track!

iHerb tracking

Tengoklah gambar ni, macam mana barang ni di bawa dari USA sampai ke Malaysia. Setiap tempat dia update.

Nak tahu Abe We beli apa?

Tadaa....

iHerb sabun natural

Tambah lagi 2 botol sabun Danish. Hihihi..... Ok la kan? Rasa sabun ni sesuai, kita beli banyak. Boleh tahan lama.

Tapi kan......................................

Sebenarnya................................

Bila sampai Malaysia, DHL pun pakai Pos Laju untuk hantar barang ni kat Abe We! Kikikii...... Ingatkan DHL hantar sendiri. Rupanya pakai pos laju gak.




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

12 comments

Write comments
Aleeza Hasan
AUTHOR
5 June 2016 at 23:03 delete

Assalamualaikum.. Hai sy baru first time nak beli kt iherb..tp takut sbb bila gugel ade yg bgtau brg kena tahan kastam la kene cukai la....is it true??? =(

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
8 June 2016 at 13:49 delete

Hi Aleeza, saya beli barang semua kastam tak tahan. Memang tak ada apa-apa cukai di kenakan. Aleeza beli je dari iHerb ni. Memang tak kena cukai pun

Reply
avatar
suzie hamdan
AUTHOR
18 August 2016 at 15:39 delete

Salam en...sy nak tau, kalau beli kat i herbs tu, perlu surat kkm ke, kalau beli supplement, ada limit bottles ke?? sy memang nak beli kat i herbs..sbb jimat byk..

Reply
avatar
suzie hamdan
AUTHOR
18 August 2016 at 15:40 delete This comment has been removed by the author.
avatar
wayne harraz
AUTHOR
18 August 2016 at 16:00 delete

Setakat ni dah 3 kali saya beli. tak perlu surat atau sebagainya. Cara dia sama macam beli online di lazada ataupun zalora.

Reply
avatar
Faruq Ariffin
AUTHOR
23 August 2016 at 03:42 delete

salam encik...beli di iherb ada delay tak? risau jugak kena tahan pihak kastam...sbb ada google gak kena tahan pihak kastam..encik beli bulan berapa ya?? .tahun 2016??? sory byk tanya sebab mmg teringin nk beli di iherb...tp tu la takut kena tahan kt kastam 😭😭😭

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
23 August 2016 at 11:30 delete

saya beli tahun 2015, 2016. Saya beli sikit je. Amount tak lebih dari RM300. So far memang tak kena tahan kastam. Paling cepat pki kurier DHL. Dalam masa 1 minggu sampai dah.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
24 August 2016 at 15:24 delete

boleh pakai debit card kan?

Reply
avatar
caa
AUTHOR
30 August 2016 at 00:22 delete

betul ke kalau pakai DHL shipping ke alamat utara kena tax? sbb ada terbaca post pasal tu.huhu nak sgt beli kat iherb. haih

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
30 August 2016 at 09:01 delete

setakat ni saya beli memang tak kena tax.

Reply
avatar
wayne harraz
AUTHOR
30 August 2016 at 09:01 delete

saya tak pernah cuba lagi. tapi kalau kad tu ada visa, berkemungkinan besar memang boleh

Reply
avatar
Elin Amalina
AUTHOR
6 September 2016 at 01:36 delete

Saya x tahu cara nak bayar mcm mana.. Selalu je failed nk byr

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.