Sukarnya tukar susu anak





Tukar Susu Anak

Rasanya memang tak boleh tukar ni


Alahai lah nak....papa kamu ni niatnya mahu tukar ke jenama susu lain. Sekarang ni Danish minum Anmum Step 3 Madu. Danish tak mau perisa biasa. Nak yang madu ni je ha.

anmum step 3 honey
Ceritanya bermula pada suatu petang yang damai. Burung-burung terbang berkicauan. Kami sekeluarga pun pergilah membeli barang dapur di Zemart, Bandar Enstek.

Dok pusing-pusing cari barang, Danish pun tiba-tiba
Pa...chichi........
Danish nak susu ke?
Takkk...tu chichi......
dugro step 3 honey


Ohh...dia tunjuk pek susu rupanya. Jenama Dugro pek warna hijau.

Danish nak susu ni?
Nakkkk....................
Kebetulan sebelah Dugro tu ada susu Nestle. Mamanye pun ambil la dua-dua susu ni dan buat perbandingan.
Rasanya pa, susu Dugro ni lebih ok sikit dari Nestle ni. Kita beli Dugro ni lah. Danish nak yang mana? Yang ni ke (Nestle) atau yang ni (Dugro)
Nak tuuuu......(tunjuk Dugro)
Hmmm...dah agak dah.. Nak Dugro.

Lalu Abe We pun berprasangka. Betul ke budak ni nak susu ni? Tak pe lah. Kot boleh membantu duit poket bulanan. Harga pun kurang lah sikit dari Anmum. Dugro baru RM19.00++.

Abe We pun carilah pek madu. Supaya Danish dapat rasa madu macam Anmum (pada anggapan Abe We).

Bila balik rumah, test power susu ni........
Danish nak susu baru ni?
Nak................................................ (kemain jawab dia. Punya semangat)
Ok. Papa buat susu baru eh. (Semangat rasanya nak buat susu baru ni)
Oteh........  
Siap je bancuh susu baru.
Paaaaaaa...yekkkkkk!!!!!!
 

Danish minum la. Ni susu baru. Sedap ni.......
Paaaaaaaa...............yekkkkkkkkkkkkkkk..........................
 

Alahai anak.....

Maknaya, stay je lah dengan Anmum.....hihihihi...............

 

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
Sheila Adziz
AUTHOR
14 April 2016 at 14:21 delete

ada sesetengah anak2 x sesuai yg madu cz manis skit akan jd kares gigi...

Reply
avatar
Mila Hilas
AUTHOR
14 April 2016 at 14:30 delete

hahahaha....kesian..meh bg sy lah..anak sy minum gudro madu ni lah..ekkeke.. masa awal2 hingga 2thun, minum sustagen dengan S26, sb nk krg ko sikit tukar dugro madu, Alhamdulillah mujur anak blh trm..

Reply
avatar
E'in
AUTHOR
14 April 2016 at 15:43 delete

hahahaha.. danish danish.. mmg tak boleh ganti susu lain laa jwbnye..

Reply
avatar
14 April 2016 at 16:11 delete

oooo ye ke. tp masa gosok gigi dia tak nampak pula. tp kena senantiasa berhati-hati la.

Reply
avatar
14 April 2016 at 16:13 delete

boleh juga nak bagi kalau duduk area kajang, putrajaya. sekarang ni memang kena redo je la dgn anmum. nak tuka rasa plain takut dia tak nak plak. huhuuu

Reply
avatar
14 April 2016 at 16:14 delete

tu la. memang kekal anmum je la. sekarang ni pki step 4 anmum memang xde masalah. jenama lain memang masalaha. hihiiii

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.