">

Hari-hari bau asap

/
1 Comments

Kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang

Jerebu yang melanda Lembah Klang sejak kelmarin berpunca daripada asap kebakaran di beberapa kawasan di Semenanjung termasuk kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang, Selangor.
Kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang

Dah pun terjawab misteri bau asap setiap kali sampai dekat rumah. Patutlah dalam minggu ni, bila sampai dekat rumah.

Bayangkan, bila balik rumah je, bila pergi dapur, kuat gila bau asap. 

Mesti kita pelikkan, sampai rumah je bau asap. Bila buka tingkap, jeling-jeling dekat luar, tak de pulak orang bakar sampah. Misteri nusantara sungguh.

Bila tak puas hati macam tu, Abe We pun mesej grup wasap taman. Tanya diorang ada bau asap ke tak.

Diorang pun kata ada bau asap. Tapi tak tau mana datang.

Rupa-rupanya ada kebakaran hutan tanah gambut la. Lega sikit dengar berita ni. At least tak lah kita berasa pelik dan misteri setiap kali balik rumah.

Kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang

Dan semalam balik kerja, Abe We tengok matahari, penuh jerebu di sekelilingnya. Tebal juga jerebu ni sampai kita boleh tengok matahari macam tu je.

Marilah kita berdoa agar di turunkan hujan yang lebat dan dalam jangka masa panjang sedikit agar hilangnya jerebu dan juga empangan di penuhi air semula.



ref:-

http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/asap-kebakaran-cuaca-panas-punca-jerebu-di-lembah-kelang

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic


You may also like

1 comment:

  1. Amin...amin..amin...ada hujan tapi sekejap sekejap je...alhamdulillah...

    ReplyDelete