First time makan Red Dates mengepit Walnut dan Kismis





Red Dates mengepit Walnut dan Kismis


First time ni Abe We makan kurma cina yang di selit di dalamnya kacang walnut dan juga kismis.


Dah le beso gamaknya saiz dia. Tak muat ni ha nak masuk sekali ngap. So kena la Abe We makan tersipu-sipu ibarat gadis yang sedang di risik bakal mertuanya.

Apa rasanya?


Rasa dia memang unik. Ada rasa beryani kambing yang di sirami kuah kari dan di selangi dengan acar buah. hehhehehe....gurau saja ye.

Rasanya tidak lah manis. Bagi yang dah biasa makan red dates, memang tahu yang kurma ni tidak semanis kurma arab sana. Memang sikit sangat manisnya. Agaknya, di sebabkan kurang manis tu, di tambah dengan kismis supaya ada rasa manis di tambah dengan kacang walnut yang berlemak.

Terbaik bak ang!!!



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
Maria Firdz
AUTHOR
26 April 2016 at 18:54 delete

Nampak menarik utk dicuba..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
27 April 2016 at 18:22 delete

Best ni boleh cuba...

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.