Al-Quran Al-Mumayyaz bantu bacaan dan fahami isi kandungan Al-Quran

Al-Quran Al-Mumayyaz

bantu bacaan dan fahami isi kandungan Al-Quran


Masalah bacaan Al-Quran?

Bacaan Al-Quran tak lancar?

Tidak pandai hukum tajwid?

Inilah masalah apabila kita membaca al-quran. Bacaan tersangkut-sangkut dan mengakibatkan bacaan kita tidak lancar.

Selain itu, masalah yang lain ialah tidak memahami hukum tajwid yang ada. Masalah memahami hukum tajwid memang masalah utama ketika membaca Al-Quran. Bila nampak tanda harkat, tak tahu nak baca dengan berapa harkat.


Jika kita menghadapi masalah tersebut, Abe We cadangkan agar kita membaca Al-Quran Al-Mumayyaz.

Selain mempunyai translation dalam bahasa melayu yang membolehkan kita memahami isi kandungan sesuatu ayat, kita juga boleh mengenali hukum-hukum tajwid di dalamnya yang telah di warnakan dengan warna-warna tertentu mengikut sesuatu hukum tajwid itu sendiri.


Al-Quran Al-Mumayyaz di datangkan dengan dua (2) saiz iaitu saiz  A5 dan juga A4. Saiz A5 adalah bersaiz kecil manakala saiz A4 bersaiz besar seperti di dalam gambar di atas.

Harga Al-Quran Al-Mumayyaz


Saiz A5 = RM60

Saiz A4 = RM80

tambahan RM10 (semenanjung Malaysia) manakala RM18 (Sabah dan Sarawak) di kenakan.

Kelebihan Al-Quran Al-Mumayyaz✔ Khat Uthsmani Taha yang terang dan jelas, memudahkan untuk dibaca.


✔ Transliterasi rumi (tulisan rumi warna merah jambu) di bawah setiap perkataan jawi sangat-sangat membantu lidah kita mampu menyebut dengan betul dan tepat bagi sesuatu perkataan jawi yg kita tak pasti.


✔ Terjemahan per kata di bawah setiap ayat Quran membantu kita memahami maksud tiap-tiap perkataan di dalam Al-Quran dengan lebih mendalam.


✔ Terjemahan per ayat di bahagian tepi setiap muka surat pula membantu kita memahami maksud ayat-ayat di dalam Al-Quran secara menyeluruh.✔ Dan di bawah setiap muka surat Quran Mumayyaz disertakan bersama petunjuk warna tanda tajwid. Ini adalah bagi memudahkan utk membuat rujukan pantas sekaligus mengenalpasti hukum setiap tajwid yg telah dikelaskan dengan 5 warna berbeza.
.
Best kan Al-Quran mushaf Almumayyaz ni? Senang nak baca Quran dengan lancar dan petah. Tapi jangan lupa, sambil2 tu berguru juga. Agar bacaan kita lebih tepat dan betul. InsyaALLAH. 
😊

Berminat utk memiliki Al-Quran Almumayyaz ini juga? Boleh... sila dm/WhatsApp Sofia direct utk pembelian atau sebarang pertanyaan lebih lanjut. 
😊

👇👇👇
📱+6019-999 9597
📱+6019-999 9597
📱+6019-999 9597

Info lanjut :


#almumayyazbyvioletsofia #alquranmumayyaz#quranalmumayyaz #alquranalmumayyaz#qurantajwid #qurantajwidwarna #quranrumi#quranterjemah #quranterjemahanTukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

No comments

Powered by Blogger.