Breaking


carian di sini



Thursday, 28 April 2016

14:08:00

Pakej percutian 2016 bersama Xcell Travel & Tours

Pakej percutian 2016 bersama Xcell Travel & Tours

Xcell Travel & Tours menyediakan khidmat percutian menarik

Pakej percutian 2016 - Siapa di sini suka pergi bercuti? Confirm lah semua suka pergi bercuti kan? Tapi kadang-kadang kekangan masa membuatkan kita tak dapat pergi bercuti. 
pakej mencandat sotong 2016

Mama Harraz memang suka benor kalau ngajak pergi bercuti. Tapi kekangan masa membuatkan percutian ini tertangguh.

Bagi yang gemarkan percutian tetapi tidak tahu mana nak cari ejen pelancongan, anda semua jangan risau. Xcell Travel & Tours menyediakan servis ini. Terdapat pelbagai pakej percutian 2016 bersama Xcell Travel & Tours.

Pakej percutian 2016

Antara pakej percutian 2016 yang di sediakan oleh Xcell Travel & Tours adalah:-
  1. PAKEJ PERCUTIAN 1 DAY TRIP TO LOST WORD OF TAMBUN PERAK
  2. PAKEJ PERCUTIAN 1 DAY TRIP TO LOST WORD OF TAMBUN PERAK AND CAMERON HIGHLAND
  3. PAKEJ PERCUTIAN 1 DAY TRIP TO GAMBANG
  4. PAKEJ PERCUTIAN 1 DAY TRIP TO PERHENTIAN ISLAND
pakej percutian 2016

Pakej percutian 2016 yang paling di gilai - mencandat sotong

Selain pakej percutian 2016 di atas ini, Xcell Travel & Tours juga menyediakan pakej mencandat sotong yang sememangnya di gilai ramai. Sure kaki candat sotong memang sukakan berita ini.

Pakej mencandat sotong 2016


Bagi mereka yang gemarkan aktiviti mencandat sotong, jangan ketinggalan untuk mendapatkan pakej mencandat sotong 2016 ini. Anda nak tahu apa yang ada dalam pakej ni? Jom kita tengok.

pakej mencandat sotong 2016

Pakej Candat Sotong Terengganu 2016
Harga : (tidak masuk kos sewa bilik)

Pakej 1 (bot max 8 orang) = Rm 1200
Pakej 2 (bot max 10 orang) = Rm 1350
Pakej 3 (bot max 12 orang) = Rm 1500
Pakej 4 (bot max 15 orang) = Rm 1750  (qty bot terhad)
Pakej 5 (bot max 06 orang) = Rm 800

*(tidak masuk kos sewa bilik)
Tambahan Rm120/bilik 2 katil queen..siap dgn kemudahan toilet..max biasanya 5 org 1 bilik

Tentatif mencandat :
  • Semua Peserta dikehendaki berkumpul dijeti selepas waktu asar kebiasaannya pada pukul 5 petang. 
  • Bertolak ke destinasi candat. Apabila sampai ke destinasi peserta bolehlah mula bercandat dan memancing. 
  • Kebiasaannya peserta pulang sebelum subuh tetapi terpulang kepada peserta candat. 
  • Peralatan candat TIDAK disediakan 
  • Sewa Koyan Rm10/satu tetapi perlu dikembalikan apabila selesai candat (Peserta candat digalakkan membawa peralatan candat sendiri jika ada).

Naik di jeti pelabuhan Chendering
Makan dan minum disediakan.
Jaket keselamatan disediakan
Ubat mabuk disediakan.

Pakej 2016 bermula (Bulan April - Julai)

Pengalaman Mencandat Sotong




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
08:00:00

AWAS - Jurugambar ini sangat kiut

Nizar Faez Studio jurugambar yang CERIA

Kenangan pastinya terkait dengan gambar. Dan dengan gambar kita semadikan kenangan. 
Ya, memang benar sekali. Di zaman serba moden ni, mustahil untuk kita jumpa orang yang tidak suka semadikan kenangan mereka dengan bergambar. Kan?



Dan semasa berlangsungnya 1stEFGathering, kenangan kami semua di semadikan dan di abadikan oleh seorang jurugambar yang paling ceria sekali.


Inilah jurugambar kami yang paling ceria pada hari kejadian.

Muda lagi dia ni. Baru awal 20-an. Masih ganteng lagi orang cakap. Hasil seninya pun cukup bagus.


Walaupun anak muda ini masih memegang status pelajar, namun jika anda bersemuka dengannya tak sangka dia ni masih pelajar. Gayanya seperti orang yang sudah lama dalam bidang fotografi.

Nizar Faez juga seorang yang friendly dan senang berurusan dengannya. Bagi yang ingin mendapatkan khidmatnya dan juga melihat hasil seninya, boleh menghubungi dan melawati favebook dan instagramnya di sini:-




SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, 27 April 2016

20:00:00

Dekorasi belon menarik untuk majlis istimewa anda

WOW Clown & Balloon Specialist

tawar dekorasi belon menarik

Belon biasanya di kaitkan dengan kanak-kanak. Namun jika dekorasi itu digunakan di mana-mana majlis istimewa, ia pasti akan membangkitkan seri sesebuah majlis.

Namun wajarkah belon hanya di kaitkan dengan kanak-kanak? Jom kita tengok gambar di bawah ni.

Dekorasi belon

Ternyata belon bukan sahaja di sukai oleh kanak-kanak, namun orang dewasa juga ternyata menyukai belon juga.

Lihat sajalah gambar di atas ni, kemain lagi bergambar. Bukan mereka berdua ni je yang sakan bergambar, ramai lagi yang sakan.

Mana taknya, kiut kot dekorasi belon ni. Selain dekorasi bunga ni, WOW Ballon Specialist juga mendekorasi khemah dengan penyatuan warna pink dan putih yang membangkitkan suasana ceria.

 Dekorasi belon

Dekorasi belon dari WOW Ballon Specialist juga sesuai untuk di jadikan dekorasi di mana-mana majlis dan juga karnival.


Dekorasi belon

Dekorasi belon

Dekorasi belon


Selain menyediakan dekorasi belon, WOW Ballon Specialist turut menyediakan badut yang akan lebih memeriahkan lagi majlis istimewa anda. Pastinya dengan kehadiran badut ini ia akan lebih menceriakan dan meninggalkan kenangan manis teristimewa untuk tetamu anda.

Dekorasi belon

Bagaimana untuk menghubungi dan mengetahu perkhidmatan yang disediakan oleh WOW Ballon Specialist  ini?  


Hubungi mereka di :-


Call or WhatsApp : 017 3133184


SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, 26 April 2016

17:14:00

First time makan Red Dates mengepit Walnut dan Kismis

Red Dates mengepit Walnut dan Kismis


First time ni Abe We makan kurma cina yang di selit di dalamnya kacang walnut dan juga kismis.


Dah le beso gamaknya saiz dia. Tak muat ni ha nak masuk sekali ngap. So kena la Abe We makan tersipu-sipu ibarat gadis yang sedang di risik bakal mertuanya.

Apa rasanya?


Rasa dia memang unik. Ada rasa beryani kambing yang di sirami kuah kari dan di selangi dengan acar buah. hehhehehe....gurau saja ye.

Rasanya tidak lah manis. Bagi yang dah biasa makan red dates, memang tahu yang kurma ni tidak semanis kurma arab sana. Memang sikit sangat manisnya. Agaknya, di sebabkan kurang manis tu, di tambah dengan kismis supaya ada rasa manis di tambah dengan kacang walnut yang berlemak.

Terbaik bak ang!!!



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
16:24:00

Masalah Sakit Belakang - Dapatkan rawatan di Yusmizee Naturopathic Centre Melaka

Masalah Sakit Belakang

Dapatkan rawatan di Yusmizee Naturopathic Centre Melaka

Ada sesiapa di sini yang mengalami sakit belakang? Atau kenalan, saudara, ahli keluarga yang mengalami sakit belakang. Tapi tak tahu nak pergi ke mana untuk mendapatkan rawatan. Jom, baca entri Abe We ni. Insya allah boleh membantu mereka yang mempunyai sakit belakang yang kerap mengganggu.


Gangguan Sakit Belakang

Sakit belakang sememangnya mengganggu urusan kita seharian. Nak lakukan segala perkara memang terganggu.

Nak angkat berat. Nak membongkok. Semua sakit.

Gangguan sakit belakang biasanya di hidapi oleh mereka yang berumur 30 tahun ke atas. 

Penyebab sakit belakang

Antara beberapa penyebab sakit belakang ialah:-

  1. Postur badan ketika mengangkat barang yang salah.
  2. Gangguan mekanikal pada struktur dan kefungsian tulang belakang
  3. Kurang melakukan senaman  menyebabkan kesakitan pada otot dan tulang belakang
  4. Pemakaian kasut tumit tinggi

Rawatan Naturopathic

Apakah itu rawatan Naturopathic?

Perubatan Naturopathic atau Naturopati (Naturopathy), adalah berdasarkan kepada kepercayaan bahawa badan boleh sembuh dengan sendirinya. Pengamal Naturopati percaya badan manusia itu mempunyai keupayaan untuk membaiki diri sendiri dan pulih daripada penyakit jika ia disokong oleh persekitaran yang sihat. Bantuan dari Pengamal Naturopati dalam proses penyembuhan menggabungkan pelbagai kaedah kesihatan alternatif yang berasaskan semata-mata kepada keperluan individual, bukannya dari perubatan konvensional.

Yusmizee Naturopathic Centre


Kini perubatan Naturopathic atau Naturopati telah dibawa oleh Yusmizee Naturopathic Centre untuk membantu para pesakit bagi mendapatkan altelnatif dalam mengubati penyakit. Salah satu penyakit yang boleh diubati dengan kaedah perubatan Naturopathic atau Naturopati adalah sakit pinggang.



Di Yusmezee Naturopathic Centre menawarkan perkhidmatan perubatan merawat sakit pinggang. Kaedah rawatan tidak melibatkan pembedahan. Di Kliniknya, Dr.N Yusmizee menggunakan teknik-teknik pembetulan tulang pinggang yang bermasalah dengan kaedah rawatan naturopatic.

Rawatan lain di Yusmizee Naturopathic Centre

Yusmizee Naturopathic Centre bukan sahaja menawarkan rawatan sakit belakang. Antara rawatan lain adalah terapi hipnosis, rawatan resdung, akupuntur sinergi, urutan tradisional melayu, rawatan bekam dan juga penawar herba homeopati



Bagi yang ingin mendapatkan rawatan, boleh kunjungi Yusmizee Naturopathic Centre di alamat berikut:-

Yusmizee Naturopathic Centre


Dr Yusmizee Bin Yusoff 
Persatuan Pengamal Utama Naturopati Malaysia (MANIS)
Pusat Pengajian Sains Perubatan (USM Kubang Kerian)


Alamat : Lot 2.33, Tingkat Satu Bangunan Mara Alor Gajah, 78000 Alor Gajah.
Tel : 012-355 6736 

Facebook :Yusmizee Naturopathic Centre


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Friday, 22 April 2016

12:01:00

EL Nino dan Ular - Apa perlu kita buat?

Tips terjumpa ular

Apa yang perlu kita buat jika terserempak dengan ular


Di musim panas yang mencabar ni, di tambah pula dengan musim el nino kita sudah pun di kejutkan dengan cerita murid sekolah di patuk ular.

Murid sekolah di patuk ular


Tips terjumpa ular

Ada dua kes murid di patuk ular. Satu (1) kes di Kota Bharu dan satu (1) kes lagi di Rembau melibatkan murid sekolah rendah.

Tips terjumpa ular

Kita tidak boleh nak salahkan pihak sekolah dan murid itu sendiri. Cuma kita perlu ingatkan anak-anak kita dan diri kita sendiri supaya elakkan ke tempat-tempat yang boleh mengundang bahaya terutama di kawasan semak.

Ular di dalam kereta


Bahkan ada juga yang menghantar mesej di whatsapp mengenai kejadian yang terjadi seperti ini.

Tips terjumpa ular

Mau tak menjerit kalau ada mahluk ni di dalam kereta. Nasihat di dalam mesej di Whatsapp juga di berikan agar kita tidak membuka sedikit tingkap kereta kita dan tidak di parkir di kawasan atau di bawah pokok kerana berkemungkinan mahluk ini akan menumpang.

Abe We pun parkir di bawah pokok juga. Kebetulan parkir di ofis ni banyak pokok. Kalau sampai awal, dapatlah parkir di kawasan berbumbung.

Bila nak balik kerja tu, buka je pintu kereta, terus Abe We cek segala ruang di dalam kereta, Seriau juga kalau-kalau terjumpa. Mau lari tak cukup tanah.

Ular di dalam rumah


Bagaimana pula cerita ular di dalam rumah?

Ada juga Abe We dengar mahluk ni menyusup masuk melalui toilet. Oooooo......sungguh ku takut mahu pergi toilet. Lagi-lagi toilet bawah.

Sekarang ni, setiap kali balik rumah je, Abe We mesti cek bilik dan dapur. I is seram u ollll......

Kalau nak pergi toilet untuk termenung seketika pun tengok dulu lubang jamban tu. Ada ke tak gerak geri yang mencurigakan. Tengok juga baldi yang ada dalam toilet tu.

Tapi bila dah duk mencangkung, i is still rasa seram u olllll...........

Hahahaha..........

Tips terserempak dengan ular


Berikut panduan yang boleh diamalkan apabila terserempak ular:

1. Jangan panik jika mengetahui atau mengesyaki ada ular masuk ke kawasan kediaman

2. Kenal pasti kawasan yang terdapat ular dan kuarantin kawasan tersebut

3. Jangan melakukan pergerakan provokasi atau gerakan mengejut terhadap ular. Ular lebih mudah menyerang jika ia terancam

4. Cuba kenal pasti jenis ular berbisa atau tidak. Tetapi jika tidak pasti jenis ular, anggap sahaja ia berbahaya.

5. Telefon nombor 999, panggilan kecemasan, untuk meminta bantuan penyelamat (contoh: JPAM)

6. Perhatikan ular dari jarak yang selamat dan pastikan ia tidak hilang daripada pandangan.


Ok. Kita dah pun baca tips ni, jangan lupa simpan ye.


ref:
http://www.utusan.com.my/berita/nahas-bencana/murid-tahun-dua-dipercayai-dipatuk-ular-1.278217
http://www.utusan.com.my/berita/nahas-bencana/murid-tahun-1-maut-dipatuk-ular-di-sekolah-1.277624
http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/alamak-ada-ular-jangan-panik-jangan-provokasi-pesan-jpam#sthash.64uksRgB.dpuf

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
10:23:00

Hari-hari bau asap

Kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang

Jerebu yang melanda Lembah Klang sejak kelmarin berpunca daripada asap kebakaran di beberapa kawasan di Semenanjung termasuk kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang, Selangor.
Kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang

Dah pun terjawab misteri bau asap setiap kali sampai dekat rumah. Patutlah dalam minggu ni, bila sampai dekat rumah.

Bayangkan, bila balik rumah je, bila pergi dapur, kuat gila bau asap. 

Mesti kita pelikkan, sampai rumah je bau asap. Bila buka tingkap, jeling-jeling dekat luar, tak de pulak orang bakar sampah. Misteri nusantara sungguh.

Bila tak puas hati macam tu, Abe We pun mesej grup wasap taman. Tanya diorang ada bau asap ke tak.

Diorang pun kata ada bau asap. Tapi tak tau mana datang.

Rupa-rupanya ada kebakaran hutan tanah gambut la. Lega sikit dengar berita ni. At least tak lah kita berasa pelik dan misteri setiap kali balik rumah.

Kebakaran hutan tanah gambut di Kuala Langat dan Sepang

Dan semalam balik kerja, Abe We tengok matahari, penuh jerebu di sekelilingnya. Tebal juga jerebu ni sampai kita boleh tengok matahari macam tu je.

Marilah kita berdoa agar di turunkan hujan yang lebat dan dalam jangka masa panjang sedikit agar hilangnya jerebu dan juga empangan di penuhi air semula.



ref:-

http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/asap-kebakaran-cuaca-panas-punca-jerebu-di-lembah-kelang

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, 20 April 2016

16:00:00

Al-Quran Al-Mumayyaz bantu bacaan dan fahami isi kandungan Al-Quran

Al-Quran Al-Mumayyaz

bantu bacaan dan fahami isi kandungan Al-Quran


Masalah bacaan Al-Quran?

Bacaan Al-Quran tak lancar?

Tidak pandai hukum tajwid?

Inilah masalah apabila kita membaca al-quran. Bacaan tersangkut-sangkut dan mengakibatkan bacaan kita tidak lancar.

Selain itu, masalah yang lain ialah tidak memahami hukum tajwid yang ada. Masalah memahami hukum tajwid memang masalah utama ketika membaca Al-Quran. Bila nampak tanda harkat, tak tahu nak baca dengan berapa harkat.


Jika kita menghadapi masalah tersebut, Abe We cadangkan agar kita membaca Al-Quran Al-Mumayyaz.

Selain mempunyai translation dalam bahasa melayu yang membolehkan kita memahami isi kandungan sesuatu ayat, kita juga boleh mengenali hukum-hukum tajwid di dalamnya yang telah di warnakan dengan warna-warna tertentu mengikut sesuatu hukum tajwid itu sendiri.


Al-Quran Al-Mumayyaz di datangkan dengan dua (2) saiz iaitu saiz  A5 dan juga A4. Saiz A5 adalah bersaiz kecil manakala saiz A4 bersaiz besar seperti di dalam gambar di atas.

Harga Al-Quran Al-Mumayyaz


Saiz A5 = RM60

Saiz A4 = RM80

tambahan RM10 (semenanjung Malaysia) manakala RM18 (Sabah dan Sarawak) di kenakan.

Kelebihan Al-Quran Al-Mumayyaz



✔ Khat Uthsmani Taha yang terang dan jelas, memudahkan untuk dibaca.


✔ Transliterasi rumi (tulisan rumi warna merah jambu) di bawah setiap perkataan jawi sangat-sangat membantu lidah kita mampu menyebut dengan betul dan tepat bagi sesuatu perkataan jawi yg kita tak pasti.


✔ Terjemahan per kata di bawah setiap ayat Quran membantu kita memahami maksud tiap-tiap perkataan di dalam Al-Quran dengan lebih mendalam.


✔ Terjemahan per ayat di bahagian tepi setiap muka surat pula membantu kita memahami maksud ayat-ayat di dalam Al-Quran secara menyeluruh.



✔ Dan di bawah setiap muka surat Quran Mumayyaz disertakan bersama petunjuk warna tanda tajwid. Ini adalah bagi memudahkan utk membuat rujukan pantas sekaligus mengenalpasti hukum setiap tajwid yg telah dikelaskan dengan 5 warna berbeza.
.
Best kan Al-Quran mushaf Almumayyaz ni? Senang nak baca Quran dengan lancar dan petah. Tapi jangan lupa, sambil2 tu berguru juga. Agar bacaan kita lebih tepat dan betul. InsyaALLAH. 
😊

Berminat utk memiliki Al-Quran Almumayyaz ini juga? Boleh... sila dm/WhatsApp Sofia direct utk pembelian atau sebarang pertanyaan lebih lanjut. 
😊

👇👇👇
📱+6019-999 9597
📱+6019-999 9597
📱+6019-999 9597

Info lanjut :






#almumayyazbyvioletsofia #alquranmumayyaz#quranalmumayyaz #alquranalmumayyaz#qurantajwid #qurantajwidwarna #quranrumi#quranterjemah #quranterjemahan



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, 19 April 2016

12:00:00

IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini


Di zaman serba moden kini, setiap wanita semakin menitikberatkan soal penampilan mereka dalam apa juga situasi. Dalam bab berfesyen, wanita muslimah juga tidak mahu ketinggalan untuk tampil bergaya anggun dan menawan apabila mengenakan sesuatu busana. Oleh hal yang demikian, terdapat banyak fesyen muslimah yang diketengahkan oleh para designer khusus untuk wanita muslimah.Selain butik muslimah yang semakin banyak tumbuh bagaikan cendawan, jualan secara online juga tidak kurang hebatnya dan menjadi pilihan kebanyakkan peniaga dan pereka pakaian muslimah untuk memasarkan dan memperkenalkan  pakaian keluaran mereka. Dengan akses yang lebih mudah menggunakan internet dan telefon pintar memudahkan  wanita muslimah membuat pilihan fesyen pakaian yang mereka inginkan pada bila-bila masa di mana jua. Justeru itu, IZ Hijabist juga tidak melepaskan peluang untuk menambahkan lagi koleksi busana muslimah anda



Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

IZ Hijabist menyediakan perkhidmatan jualan baju untuk para wanita secara online. Busana yang disediakan pastinya menepati citarasa terkini bagi anda yang sering tampil dengan imej muslimah. Anda boleh mendapatkan beberapa koleksi jubah dan blouse labuh dengan harga yang berpatutan. Antara material kain yang terdapat di IZ Hijabist ialah Cotton, Wolly Creepe, Dull Satin dan macam-macam lagi.









A photo posted by IZ Hijabist (@iz_hijabist) on


Gambar-gambar tersebut merupakan antara jubah dan blouse yang anda boleh dapatkan di IZ Hijabist. Baju-baju ini didatangkan dalam pelbagai jenis saiz yang mana sesuai untuk semua jenis potongan badan.

Koleksi Akan Datang Untuk Hari Raya

Musim perayaan akan menjelang tidak lama lagi dan sudah pasti setiap wanita ingin kelihatan anggun menawan di hari raya nanti. Semua itu tidak perlu dirisaukan lagi kerana IZ Hijabist juga menawarkan beberapa koleksi terbaru khusus untuk anda yang ingin bergaya di hari raya nanti. Bukan setakat baju sahaja, IZ Hijabist juga akan menyediakan beberapa koleksi shawl dan tudung khusus untuk dikenakan bersama baju raya anda.

Kelebihan Berurus Niaga Bersama IZ Hijabist

-Tidak perlu pre order kerana barang adalah ready stock. Hari ni order esok barang akan di poskan. 
- Sesuai dipakai untuk ibu yang menyusu kerana baju BF Friendly
- Labuh dan jenis kain yang tidak jarang
- Pakaian yang menutup aurat


Untuk info lanjut mengenai IZ Hijabist anda boleh melayari media sosial berikut:
Facebook Page : IZ Hijabist


Instagram: www.instagram.com/iz_hijabist


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Monday, 18 April 2016

14:00:00

Photo Booth terbaik dari Kotak Lensa

Photo Booth terbaik dan murah


Sejak beberapa tahun kebelakangan ni, photo booth telah pun menjadi trend di mana-mana majlis keramaian. Dari majlis perkahwinan sehinggalah ke majlis-majlis besar seperti annual dinner dan sebagainya.

Photo Booth kotak lensa

Ingat lagi Abe We, first time guna photo booth ni masa majlis perkahwinan rakan sekerja Mama Harraz dalam 2 – 3 tahun lepas. Memang mencapap depan photo booth je la. Pantang taka da orang, mesti cepat-cepat beraksi depan photo booth ni.

Di mana mahu dapatkan photo booth ini?


Pada permulaan industry ni, memang agak terhad untuk kita dapatkan servis photo booth ni dek kerana jumlahnya yang terhad.

Photo Booth kotak lensa

Namun kini, kesukaran untuk mendapatkan servis ini tiada lagi. Jika anda masih tercari-cari lagi, pergi sahaja ke kotaklensa.com.

Kenapa Kotak Lensa?


Abe We tertarik dengan kerjasama yang di berikan dari pihak Kotak Lensa. Kakitangan dari Kotak Lensa yang akan membantu anda di majlis anda nanti amat superb sekali. Memang sangat membantu. Jadi, jika ada apa-apa masalah, mereka akan segera menanganinya dengan sepantas kilat.

Photo Booth kotak lensa

Selain itu mereka juga menyediakan props yang comel-comel belaka. Jika and anak beraksi di depan photo booth ini, jangan lupa untuk gunakan props yang ada supaya nampak lebih comel lagi bila beraksi.

Photo Booth kotak lensa


Photo layout yang di sediakan kotak lensa


Kotak Lensa menyediakan beberapa jenis photo layout yang memenuhi kehendak anda.

Apakah photo layout?


Photo layout ini adalah kepingan foto yang mana gambar kita akan di print di atasnya. Terdapat beberapa jenis photo layout yang di sediakan iaitu:-


Photo Strips (2" x 6")


Photo Booth kotak lensa







Photo Potrait (4" x 6")


Photo Booth kotak lensa







Photo Landscape (4" x 6")







Photo Booth kotak lensa

Photo Cube (4" x 6")


Photo Booth kotak lensa



Harga photo booth

Photo Strips (2" x 6")

Photo Booth kotak lensa


Photo Potrait (4" x 6")

Photo Booth kotak lensa

Photo Landscape (4" x 6")


Photo Booth kotak lensa

Photo Cube (4" x 6")

Photo Booth kotak lensa


Hubungi Kotak Lensa


Jika anda berminat untuk dapatkan khidmat Kotak Lensa, boleh hubungi mereka di:-

IG: kotaklensa 

Photo Booth kotak lensa
Jangan lupa dapatkan diskaun RM200 jika anda booking dengan Kotak Lensa. Caranya mudah sahaja, masukkan kod EFGKBBA semasa membuat booking.

#kotaklensa #instantphotobooth



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic