">

Tips Jimatkan Bateri telefon Anda

/
6 Comments

Uninstall Facebook

Bateri telefon sangat jimat

Rata-rata pengguna telefon/smartphone mengeluh dengan penggunaan bateri telefon mereka. Lagi-lagi apabila banyak aplikasi yang di pasang di dalam telefon.

Tips Jimatkan Bateri Handphone

Salah satu cara menjimatkan penggunaan bateri telefon anda adalah dengan meng-uninstall facebook.

Kajian di lakukan dengan meng-uninstall facebook, bateri telefon anda boleh jimat sehingga 20% dari sebelumnya

Abe We pun setuju dengan cadangan ini. Selain aplikasi facebook ni menggunakan internal memori yang tinggi, ia juga meningkatkan penggunaan bateri yang tinggi.

Abe We memang dah lama tidak menggunakan aplikasi facebook. Namun sejak 2 minggu lepas, Abe We telah menggunakan aplikasi Facebook Lite yang lebih ringan. Apa yang Abe We perhatikan, dengan menggunakan Facebook Lite, penggunaan bateri jimat sedikit dari menggunakan aplikasi Facebook yang biasa di gunakan.

Tetapi perbezaan apabila tidak menggunakan aplikasi Facebook memang sangat tinggi. Tanpa aplikasi Facebook, telefon anda memang sangat jimat bateri. Selain itu, jangan terlalu banyak install aplikasi yang tidak di perlukan.

Sekian,

Salam mwah mwah dari Abe We.......heeeeee......................

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic


You may also like

6 comments:

  1. Betul tu... klo kerap kita bukak fb kat fon lagi banyak bateri fon digunakan, drp full terus drop jd 13% jer...

    ReplyDelete
  2. ooo. baru tau sbb slama ni mcm ok je. x drop beteri sgt

    ReplyDelete
  3. ala kena uninstall fb la pulak ek

    ReplyDelete
  4. Thank you.. nak uninstall jugak...

    ReplyDelete
  5. sebelum tidur... close semua browser...jimat gak

    ReplyDelete