Tips Jimatkan Bateri telefon Anda





Uninstall Facebook

Bateri telefon sangat jimat

Rata-rata pengguna telefon/smartphone mengeluh dengan penggunaan bateri telefon mereka. Lagi-lagi apabila banyak aplikasi yang di pasang di dalam telefon.

Tips Jimatkan Bateri Handphone

Salah satu cara menjimatkan penggunaan bateri telefon anda adalah dengan meng-uninstall facebook.

Kajian di lakukan dengan meng-uninstall facebook, bateri telefon anda boleh jimat sehingga 20% dari sebelumnya

Abe We pun setuju dengan cadangan ini. Selain aplikasi facebook ni menggunakan internal memori yang tinggi, ia juga meningkatkan penggunaan bateri yang tinggi.

Abe We memang dah lama tidak menggunakan aplikasi facebook. Namun sejak 2 minggu lepas, Abe We telah menggunakan aplikasi Facebook Lite yang lebih ringan. Apa yang Abe We perhatikan, dengan menggunakan Facebook Lite, penggunaan bateri jimat sedikit dari menggunakan aplikasi Facebook yang biasa di gunakan.

Tetapi perbezaan apabila tidak menggunakan aplikasi Facebook memang sangat tinggi. Tanpa aplikasi Facebook, telefon anda memang sangat jimat bateri. Selain itu, jangan terlalu banyak install aplikasi yang tidak di perlukan.

Sekian,

Salam mwah mwah dari Abe We.......heeeeee......................

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
3 February 2016 at 09:40 delete

Betul tu... klo kerap kita bukak fb kat fon lagi banyak bateri fon digunakan, drp full terus drop jd 13% jer...

Reply
avatar
najwa zahid
AUTHOR
3 February 2016 at 11:49 delete

ooo. baru tau sbb slama ni mcm ok je. x drop beteri sgt

Reply
avatar
3 February 2016 at 13:07 delete

ala kena uninstall fb la pulak ek

Reply
avatar
3 February 2016 at 15:23 delete

Thank you.. nak uninstall jugak...

Reply
avatar
8 February 2016 at 13:07 delete

sebelum tidur... close semua browser...jimat gak

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.