">

Air Fryer - Hadiah Mama Harraz kepada Mama Harraz

/
5 Comments

Air Fryer - Menggoreng tanpa minyak

Air Fryer murah di Lazada


Rasanya dah berbulan juga lah Mama Harraz nak beli bendalah ni. Siap tunjuk video dekat youtube lagi.
Pa, tengok ni. Senangkan dia masak? Tak payah pakai minyak ponnnnn........... 
Sebagai seorang lelaki, Abe We pun jawab
Oooo...aah....senangnye
Orang lelaki kan? Jawabnya memang kontot-kontot macam tu lah.

Air Fryer murah
foto kredit einz.my

Apa yang menarik sangat dengan Air Fryer ni? Hanya Mama Harraz yang boleh jawab. Bila Mama Harraz cakap nak beli je, Abe We pun cakap
Goreng je dengan kuali tu. Pun ok gak pe......
Hahaha.........

Abe We pun terfikir gak. Macam mana air fryer ni masak?

Cara Air Fryer masak


Air Fryer murah


Kita tengok video eh

Air Fryer murah

Air Fryer murah

Macam mana nak terangkan yek? Senang cerita, coil pemanas akan panaskan makanan dan udara panas tu akan berpusing-pusing dalam air fryer tu (faham ke tak ayat ni?) hahhhahaa

Memasak dengan Air Fryer


Abe We dengan Mama Harraz terus je lakukan eksperimen malam tadi. Goreng ayam. Celup tepung. Ala-ala KFC gitu.

Air Fryer murah

Tapi masa goreng tu, dengan kepanasan 180 darjah celcius dengan masa 10 minit, nampak ayamnya tak seberapa garing. So, Mama Harraz letak sedikit minyak masak bagi garing sedikit.

Dan hasilnya..........................

Air Fryer murah

Tapi kan, macam keras sedikit ayamnya. Hahaha....

Kalau goreng guna kuali dagingnya jadi lembut. Tapi pakai air fryer ni keras sedikit.

Air Fryer murah di Lazada

Nak tahu berapa harga Air Fryer ni? Kalau tengok dekat supermarket dengan online, harganya memanglah macam dalam gambar ni.

Air Fryer murah
foto kredit einz.my

Semua RM200 ke atas!

Tapi Mama Harraz dapat bawah RM200. Dalam RM190. Beli dekat Lazada jugak. Tapi kebetulan hari tu memang murah.

Esok hari nya, lepas Mama Harraz buat transaksi, harga air fryer ni jadi RM200 lebih pulak.

Mama Harraz cakap, memang ada 1 hari dekat Lazada, harga barang akan jadi memang murah.

Abe We pun jawab....ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.......

Nampak sangat Mama Harraz suka survey Lazada........

hahahaha......

kbai. Malam ni nak goreng ikan pulak!!!1


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic


You may also like

5 comments:

  1. jimat minyak masak ni nampaknya..hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. jimat minyak. karen macam tak jimat. wakakaka

      Delete
  2. ok la kalau nak diet kot. no oil. hehehe

    ReplyDelete
  3. Memandangkan kat Malaysia dah ada smalloven, maka terfikir nak cari benda lain pulak.Kalau kat Malaysia, harganya mahal sikit.
    Steve Puu

    ReplyDelete