Tertukar anak selepas bersalin di hospital





Kakitangan hospital cuai

Ibu trauma


bayi baru lahir

Kesian betul bila Abe We baca kisah ni di http://www.astroawani.com/berita-malaysia/ibu-bapa-terkilan-dakwa-bayi-tertukar-di-pusat-rawatan-jitra-88499

Kalau lah jadi dekat kita pun, kompem trauma.

Menurut dari petikan Astro Awani:

"Kami mendapat panggilan daripada pusat rawatan ketika waktu Maghrib iaitu kira-kira 7.30 malam. Saya pun agak terkejut apabila tengok tanda tag di kaki bayi memang nama orang lain.

"Kalau nak dikira logiknya, sepanjang satu hari masa di hospital dalam wad berkenaan isteri saya memegang bayi berkenaan dan menyusukannya sehingga pulang ke rumah. Bagi menyusu sehingga kenyang, bayi itu sudah boleh menjadi anak susuan.

"Namun kami tidak sedar dan hospital pun tidak sedar sehinggalah pasangan satu lagi itu memberitahu bayi berkenaan bukan anaknya dan memberitahu hospital. Mereka kemudiannya ke hospital untuk tunjuk bukti bahawa bayi kami sudah tertukar," tambah beliau.

Macam mana lah kan, boleh tertukar bayi ni? Siap da bagi susu dan bawa pulang ke rumah.

Ibu bapa lepas ni pun kena berhati-hati. Bila dapat je bayi dari jururawat, cepat-cepat tengok tag pada bayi tu. Takut lah kejadian ni berulang lagi.

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
PeRdU cINta
AUTHOR
7 January 2016 at 22:59 delete

Ya Allah...ibu bapa baby...nurse...mesti kena hati-hati..

Reply
avatar
Sheila Adziz
AUTHOR
7 January 2016 at 23:09 delete

memang trauma la kan... apa la Allah nak bgtau ni...

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
7 January 2016 at 23:39 delete

alahai. x pasal2 je. kesian si baby. nasib baik dua-dua sama jantina (ye ke?) kalau x nanti dah besar terbercinta pula dua-dua.

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.