Bonus kakitangan awam 2016





Bonus RM500 untuk penjawat awam

Bonus RM250 untuk pesara kerajaan


Tahniah kepada semua penjawat awam dan juga pesara kerajaan. Abam Najib bagi bonus sempena buka sekolah. Boleh lah topap mana-mana yang patut tu kan?

Walaupun boleh di anggap nilainya sedikit, namun haruslah kita untuk memberikan kredit kepada abam Najib kita kerana usahanya membantu kakitangan dan penjawat awam.
Insya-Allah, Krjn akan buat bayaran khas RM500 kpd 1.6j penjawat awam & RM250 kpd pesara krjn pd hari esok spt yg diumum dlm
Mari kita tengok apa lagi abam Najib kita cakap.

"Mudah-mudahan dapat membantu terutamanya bagi yang mempunyai anak-anak yang akan memulakan persekolahan,"

Syarat bonus kakitangan awam

Pemberian khas bonus kakitangan awam 2016 diberikan kepada semua pegawai perkhidmatan awam Persekutuan yang berkhidmat pada 2015seperti yang tertakluk didalam Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 10 Tahun 2015 yang dikeluarkan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), 

Ia tertakluk kepada syarat bahawa pegawai telah berkhidmat sekurang-kurangnya 30 hari berturut-turut termasuk semua jenis cuti bergaji penuh dan cuti separuh gaji serta Hari Rehat Mingguan, Hari Kelepasan Mingguan dan Hari Kelepasan Am dalam tempoh 1 Jan 2015 hingga 31 Dis 2015.

Kakitangan awam yang layak dibayar pemberian khas itu termasuk pegawai lantikan tetap, sementara, perkhidmatan kontrak dan guru interim serta pegawai bercuti separuh gaji.



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
Cik Itah
AUTHOR
4 January 2016 at 10:13 delete

sy kerja swasta je hukhuk

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
4 January 2016 at 10:28 delete

Alhamdulillah syukur...rezeki...

Reply
avatar
Diana Rashid
AUTHOR
4 January 2016 at 17:13 delete

binus suami saya hujung bulan ni..saya minta enpon baru..hahahhah...tapi suami saya bukan penjawat awam..

Reply
avatar
7 January 2016 at 13:54 delete

boleh belanja kita gak....hehehe.....dapat belanja makan ABCD pun jadilah....

Reply
avatar
7 January 2016 at 13:55 delete

syukur alhamdulillah bagi orang gomen

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.