">

Jika ada perompak masuk ke rumah anda, silakan masuk

/
8 Comments

Bukan menjadi hak bagi membunuh mana-mana individu dalam mempertahankan diri - Ketua Polis Negara

Ketua Polis Negara

"Seksyen 99 Kanun Keseksaan menggariskan dengan jelas had mempertahankan diri, bukan hanya untuk orang ramai, tetapi untuk kita (polis) juga.
"Ia tidak mutlak [...] ia tidak bermakna jika seseorang mahu merompak, kita boleh bunuh mereka.
Huhuuuu.....

Ini adalah berikutan dari kes En Zulkifli yang sedang viral sekarang ni.

Tapi kalau nak di ikutkan logik, pencuri tu dah merbahayakan kita, kemudian nak rogol pulak, tak kan kita nak kepit je kan?

Mestilah kita bertindak.

Atau mungkin maksud KPN? Aisshhh....

Agaknya kalau bunuh tanpa niat tu tak lah kena hukum gantung kan?

Tapi kalau dah pencuri masuk rumah, tak kan nak halau pakai penyapu pulak. Syohhh....Syohh...Heppp...curi eh? Dosa tau.

Ke undang-undang ni dah tak relevan lagi?

Rasanya undang-undang ni dah tak relevan kot.

Ye lah kan, orang curi duit kita, kita jangan bunuh dia. Sebab apa?

Sebab nanti menteri curi duit rakyat pun boleh kena bunuh dengan rakyat.

Argghkkhhhhh.........................


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic


You may also like

8 comments:

  1. Tips paling selamat bila perompak datang ke Rumah kita, kita hidangkan mereka kopi dan goreng pisang

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheee....makin takut sekarang ni. rasa tak selamat dah

      Delete
  2. Tips paling selamat bila perompak datang ke Rumah kita, kita hidangkan mereka kopi dan goreng pisang

    ReplyDelete
  3. Keliuru jg ..ni di blog JR juga begitu ..dunia akhir zaman membenarkan yang bathil..minta dijauhkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah, rakyat sendiri keliru dan tak faham dengan undang-undang

      Delete
  4. betul jugak macam tak relevan je undang+ ni

    ReplyDelete