Jika ada perompak masuk ke rumah anda, silakan masuk





Bukan menjadi hak bagi membunuh mana-mana individu dalam mempertahankan diri - Ketua Polis Negara

Ketua Polis Negara

"Seksyen 99 Kanun Keseksaan menggariskan dengan jelas had mempertahankan diri, bukan hanya untuk orang ramai, tetapi untuk kita (polis) juga.
"Ia tidak mutlak [...] ia tidak bermakna jika seseorang mahu merompak, kita boleh bunuh mereka.
Huhuuuu.....

Ini adalah berikutan dari kes En Zulkifli yang sedang viral sekarang ni.

Tapi kalau nak di ikutkan logik, pencuri tu dah merbahayakan kita, kemudian nak rogol pulak, tak kan kita nak kepit je kan?

Mestilah kita bertindak.

Atau mungkin maksud KPN? Aisshhh....

Agaknya kalau bunuh tanpa niat tu tak lah kena hukum gantung kan?

Tapi kalau dah pencuri masuk rumah, tak kan nak halau pakai penyapu pulak. Syohhh....Syohh...Heppp...curi eh? Dosa tau.

Ke undang-undang ni dah tak relevan lagi?

Rasanya undang-undang ni dah tak relevan kot.

Ye lah kan, orang curi duit kita, kita jangan bunuh dia. Sebab apa?

Sebab nanti menteri curi duit rakyat pun boleh kena bunuh dengan rakyat.

Argghkkhhhhh.........................


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
31 December 2015 at 22:20 delete

Tips paling selamat bila perompak datang ke Rumah kita, kita hidangkan mereka kopi dan goreng pisang

Reply
avatar
31 December 2015 at 22:21 delete

Tips paling selamat bila perompak datang ke Rumah kita, kita hidangkan mereka kopi dan goreng pisang

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
1 January 2016 at 07:34 delete

Keliuru jg ..ni di blog JR juga begitu ..dunia akhir zaman membenarkan yang bathil..minta dijauhkan..

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
3 January 2016 at 11:21 delete

Huhu, no komen pasal ni.

Reply
avatar
4 January 2016 at 08:23 delete

heheheee....makin takut sekarang ni. rasa tak selamat dah

Reply
avatar
4 January 2016 at 08:24 delete

itu lah, rakyat sendiri keliru dan tak faham dengan undang-undang

Reply
avatar
Cik Itah
AUTHOR
4 January 2016 at 10:15 delete

betul jugak macam tak relevan je undang+ ni

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.