Breaking


carian di sini



Thursday, 26 November 2015

11:08:00

Cari daging segar di pagi hari

Daging Segar Pasar Kajang



Ini lah aktiviti Abe We kalau stok daging dah habis. Tempat utama yang Abe We akan pergi ialah ke Pasar Kajang. Sebab apa? Sebab dekat dengan ofis. hehehe.....

Dan kedai ni lah kedai feveret Abe We. Pekerja dia ramah. Senang nak berurus niaga. Setiap kali datang pekerja dia mesti tanya

Nak daging lembut? Nak potong? Masak rendang ke masak lain?


Tapi pagi tadi rasanya macam boss dia yang layang Abe We. Hat dalam gambo ni la. Dia pun akan tanya

Nak daging lembut? Nak potong? Masak rendang ke masak lain?
Abe We malas nk potong kat rumah, suruh siap-siap dia potongkan. So balik rumah tinggal adjust je saiz daging tu. Kurang sikit la kesusahannya. Hehehe....



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Friday, 20 November 2015

15:52:00

Tips kurangkan rabun tanpa cermin mata

Exercise mata tanpa cermin mata bagi yang rabun

Jangan gunakan cermin mata selama 8 jam

rabun

Alhamdulillah.

Dah lama Abe We tak menulis. Tiba-tiba semangat drop pulak. 

Hari ni, Abe We nak kongsi tips bagi mengurangkan rabun. Bagi mereka yang mempuyai masalah ni termasuk Abe We, tips ni amat berguna.

Objektif

Objektif tips ini ialah untuk melatih mata kita melihat tanpa menggunakan cermin mata.

Bahan-bahan

Tiada bahan-bahan yang spesifik di gunakan di dalam kaedah ini. Hanya perlu menyediakan tubuh badan.

Tips mengurangkan rabun

Tips ini amat mudah di lakukan. Abe We pernah buat. Seeloknya kita buat dekat rumah sebab kita perlukan masa yang lama.

Caranya ialah :-

1. Apabila pulang kerja, seeloknya selepas mandi, solat, dan makan. Kita perlu pergi ke bilik tidur kita. Pastikan bilik itu bebas dari bunyi-bunyi dan juga cahaya yang terang.

2. Kita lunjurkan kaki kemudian letakkan kepala perlahan-lahan di atas bantal.

3. Kemudian, hembuskan nafas kita tiga (3) kali perlahan-lahan.

4. Selepas itu, tangan kita perlu di angkat di atas dada, tanpa terkena di dada dan rapakan sisi telapak tangan kita.

5. Kemudian kita perlu baca doa ini

بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ

6. Tutup mata perlahan-lahan dan mulai nyenyak.

Selama 6-8 jam anda telah melaksanakan exercise mata tanpa menggunakan cermin mata. Bagi yang berjaya, mereka mampu melihat mimpi mereka tanpa kabur akibat rabun.

Tahniah!!!!!

Selamat berhujung minggu semua.

Wednesday, 11 November 2015

14:51:00

Dilwale Dulhania Le Jayenge 2015

Dilwale Dulhania Le Jayenge 2015


Dilwale Dulhania Le Jayenge 2015

Shah Rukh Khan dan Kajol akan meraikan ulang tahun 20 tahun filem blockbuster mereka iaitu 'Dilwale Dulhania Le Jayenge'. Filem ini adalah filem paling lama di pertontonkan di India, dengan mewujudkan semula adegan dari filem untuk peminat mereka.

Sape ingat cerita ni? Jap, Abe We tanya +Amy J dan +DRAMATIC UNIQ . Depa ni kaki nustan!!!

Filem akan akan di tayangkan pada 18 Disember 2015. 

Ni kalau tengok kat wayang kompem kebas pungkoq ni. Hahahaha...

Cerita SRK masa nustan tengah top hujung 90an memang de best kan? Dengan lagu-lagu dia lagi. Pergkhhh.....

Kita layan dulu preview filem ni.



Lagu-lagu Dilwale Dulhania Le Jayenge

Jom layan lagu dia..................




Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
10:09:00

Keputusan UPSR 2015

Keputusan UPSR 2015

Selasa, 17 November 2015


Keputusan UPSR 2015

Saat yang pasti mendebarkan semua ibu bapa yang menpunyai anak yang mengambil UPSR tahun ni. 

Anak buah Abe We pun amek UPSR gak tahun ni. Kita doa yang baik-baik.

Andai kata keputusan kurang cemerlang, ibu bapa janganlah rasa down/sedih/keciwa. Perjalanan mereka jauh lagi. Masih boleh di bentuk. Insya allah, PMR, SPM boleh lagi.

Yang penting, sokongan dari ibu bapa itu sendiri.

Semak keputusan UPSR dengan SMS

Cara semak keputusan UPSR dengan SMS


Bagi ibu bapa yang nak cepat semak keputusan UPSR anak mereka, boleh lah semak keputusan dengan SMS

UPSR<space>Angka Giliran dan hantar ke 15888

p/s: untung budak sekarang ni, cek result boleh pakai SMS. Kompem pukul 12 malam ada mak-mak,bapak-bapak yang dah SMS. Tak pun budak tu sendiri.

p/s/s: pukul 12.01 malam dah update dekat fb
alhamdulillah result upsr tahun ni
result dapat 5A, mak janji bawa g oversea
#larirumah result macam ********* 
 

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Monday, 9 November 2015

17:45:00

Telefon Vape pertama di dalam dunia

Telefon Vape pertama di dalam dunia

JUPITER™ 4G LTE CELLULAR VAPING PHONE

Telefon Vape

Berita ini pasti membuatkan peminat Vape agak geram.

https://store.vaporcade.com/products/jupiter-4g-lte-cellular-vaping-phone

Mana tak nya, terkini, sebuah syarikat dari Amerika Syarikat telah mengeluarkan telefon vape pertama di dunia. Tapi........

Telefon Vape

Nanti dulu...............................

Telefon ni masih lagi menunggu kelulusan pihak berkuasa US. Belum launch lagi. Telefon ni agak menarik. Macam mana la diorang boleh fikir nak buat macam ni pulak kan?

Tapi bila hisap vape ni, apa pula kesan negatif dia? Radiasi?

Spesifikasi telefon

Telefon ini agak misteri lagi. Apa yang hanya di ketahui ialah ianya menggunakan aplikasi Android dan mempunyai talian 4G dan juga 3G.

Di dalamnya terletak tangki 5.8ml untuk mengisi perisa Vape.

Bagaimana berfungsi?




Screen Shot 2015-11-06 at 10.02.19



Harga


Telefon Vape



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
16:30:00

Trailer Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Trailer Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Saat yang di nantikan oleh peminat Star Wars. Trailer Star Wars: Episode VII - The Force Awakens akan di tayangkan pada 18 Disember 2015 ini. Namun Lucas Film telah merilis 2 trailer untuk tatapan peminat.

Trailer Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Trailer 1



Trailer 2






Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
11:45:00

Merokok dan vape bukan aspirasi anak muda

Merokok dan vape bukan aspirasi anak muda

Kalau hendak cukai cakaplah terang-terang

Abe We sokong betul dengan kenyataan KJ dan Ayahanda Rani Kulup ni. Kalau nak ikutkan, vape ni dah lama ada dah. Tahun 2010 Abe We dah nampak ada orang hisap vape dah. Tapi dulu diorang panggil e-ciggarate.



Tapi, sejak kebelakangan ni, vape menjadi fenomena. Bila ramai nak bertukar kepada vape, apa akan jadi pada industri rokok?

Dan tiba-tiba tanpa notis, syarikat British American Tobacco naikkan harga rokok kepada RM17/kotak untuk beberapa jenama di bawah syarikat ini.

Dan kerajaan pula tiba-tiba menggulupur bangkitkan isu vape. Mula-mula nak haramkan, lepas tu macam tak jadi je.

Kenapa tiba-tiba macam tak jadi?

Pelik kan?

Akta Racun 1952

Nicotine, First Schedule, Group C

Group C Poison shall not be sold or supplied by retail to any person except—
(a) where the sale or supply of such poison, if it had been a Group B Poison, would have been authorized under or by virtue of, and is effected in accordance with section 21; or
(b) as a dispensed medicine or an ingredient in a dispensed medicine.

Akta Racun 1952

Abe We tak nak ulas sangatlah isu ni. Kita tunggu je apa yang akan di buat kerajaan. Tapi tak semua kerjaan buat tu salah. Cuma pendekatan yang sekarang ni tak kena pada masa. Bila orang tengok tindakan tu terburu-buru, pasti akan di hentam. Tapi, siapakah yang menghentam dan siapakah yang membenarkan? Siapakah yang menjawab segala persoalan ini? Siapa dia?

Beberapa isu yang menghantui isu vape ni. Antaranya

Isu kecil


  1. http://www.astroawani.com/berita-malaysia/kkm-double-standard-dalam-isu-vape-rokok-79750
  2. http://www.astroawani.com/berita-malaysia/isu-vape-subramaniam-macam-ada-agenda-tersembunyi-armand-79324
  3. http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2015/11/07/ali-tinju-sedia-berdepan-dengan-subramaniam-jika-vape-diharamkan/
  4. http://www.malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/577676-kerajaan-kaji-cukai-eksais-ke-atas-vape-subramaniam.html

Isu mengelirukan


  1. http://peraktoday.com.my/2015/11/kenyataan-bercanggah-subramaniam-enggan-ulas-isu-vape/

ISU BESAR


  1. Ismail Sabri wants M'sian vape to be world famous
  2. http://www.astroawani.com/berita-malaysia/penggunaan-vape-tidak-diharamkan-ismail-sabri-78712
"Good news for vapers, vape brewers and vape salesmen. Today, the Cabinet has decided not to ban vaping. Thank you to the Prime Minister and Government who understands the aspirations of the youth," said the Rural and Regional Development Minister Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob in a Facebook post on Friday.

Rural and Regional Development Minister Ismail Sabri Yaakob said he wants bumiputera entrepreneurs to continue making "great flavours", albeit without the use of controlled substances.
"I want to see Malaysia vape products to be world renowned, and what will make us more proud is it will be the creative works of young Malays and bumiputera," Ismail said in a Facebook posting today.

Kenyataan Mufti


IRSYAD FATWA KE-63: HUKUM PENGGUNAAN ROKOK ELEKTRONIK / VAPOR Hukum Penggunaan Rokok Elektronik / VaporAlhamdulillah,...
Posted by Mufti Wilayah Persekutuan

http://www.muftiwp.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=465:irsyad-fatwa-ke-63-hukum-penggunaan-rokok-elektronik-vapor&catid=48&Itemid=333

Adakah Vape ini inspirasi anak muda?



Antara Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah dan Menteri Kesihatan, SIAPA YANG LAYAK MENJAWAB PERSOALAN ini?

Kadang kita terkeliru, siapa yang patut jaga siapa sekarang ni........



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, 4 November 2015

15:00:00

116 penyebab kanser

116 perkara penyebab kanser

WHO senaraikan 116 perkara penyebab kanser

Penyebab utama kanser

Rasanya dah lama Abe We tak keluarkan entri berilmiah untuk rujukan semua umat masyarakat di bumi mahupun luar bumi. Hehehe...

Ekceli, pada suatu hari, angin bertiup sepoi-sepoi bahasa. Burung-burung terbang berkicauan (dah macam cerita Kak Limah Ghost Went Back To Home pulak)

116 perkara penyebab kanser

Kajian Saintis di seluruh dunia

Penyebab utama kanser


Ini berdasarkan apa yang Abe We baca ye. Ada 116 perkara/benda yang menyebabkan kanser di seluruh dunia. Saintis dari WHO telah mengkaji dan meneroka kesegenap negara untuk mencari punca-punca terjadinya kanser. Mereka melakukan kajian bukan pada satu negara sahaja, tetapi semua negara.


Arkitel asalnya di dalam bahasa inggeris dan Abe We telah terjemahkan 116 punca kanser ini kedalam bahasa melayu. Jadi nya, ada bahasa yang susah nak di translate ke dalam bahasa melayu dan Abe We pun tak berapa reti sangat nak translate.

Penyebab kanser


1. Merokok
2. Sunlamps (lampu berjemur untuk tanning kulit yang mengandungi sinar UV) dan kerusi untuk berjemur
3. pengeluaran Aluminium
4. Arsenik dalam air minuman
5. Pengeluaran Auramine
6. Pembuatan kasut/but dan pembaikan
7. Menyapu Chimney
8. Pengegasan arang batu
9. Penyulingan tar
10. Pengeluaran Coke (bahan api)
11. Pembuatan kabinet dan perabut
12. Perlombongan Hematit (bawah tanah) dengan pendedahan kepada radon
13. Asap terpakai
14. Pembuatan Besi dan keluli
15. pembuatan Isopropanol (proses kuat asid)
16. pembuatan pewarna Magenta
17. Pendedahan Pekerjaan sebagai pelukis
18. Paving dan bumbung dengan arang batu tar padang
19. Industri Getah
20. Pekerjaan yang terdedah kepada kabus asid tak organik kuat yang mengandungi asid sulfurik
21. Campuran semulajadi aflatoksin  (yang dihasilkan oleh fungi)
22. Minuman beralkohol
23. Pinang - sering dikunyah dengan daun sirih
24. Kunyah daun sireh tanpa tembakau
25. Kunyah daun sireh dengan tembakau
26. padang tar arang batu
27. tar arang batu
28. pelepasan tertutup daripada pembakaran rumah arang batu
29. Ekzos Diesel
30. minyak mineral, tidak dirawat dan sedikit dirawat
31. phenacetin, sakit dan demam mengurangkan ubat
32. Tumbuh-tumbuhan yang mengandungi asid aristolochic (digunakan dalam perubatan herba Cina)
33. biphenyls bifenil (PCB) - digunakan secara meluas dalam peralatan elektrik pada masa lalu, diharamkan di banyak negara pada 1970-an
34. Ikan masin gaya Cina
35. Minyak Shale
36. Jelaga
37. Tembakau tanpa asap produk
38. Habuk kayu
39. Daging diproses
40. Asetaldehid
41. 4-aminobifenil
42. Asid aristolochic dan tumbuh-tumbuhan yang mengandunginya
43. Asbestos
44. Arsenik dan sebatian arsenik
45. Azathioprine
46. ​​Benzene
47. Benzidina
48. Benzo [a] pirena
49. Berilium dan sebatian berilium
50. Chlornapazine (N, N-Bis (2-chloroethyl) -2-naftilamina)
51. Bis (chloromethyl) eter
52. Chloromethyl metil eter
53. 1,3-Butadiena
54. 1,4-Butanediol dimethanesulfonate (Busulphan, Myleran)
55. Kadmium dan kadmium sebatian
56. Chlorambucil
57. Methyl-CCNU (1- (2-Chloroethyl) -3- (4-methylcyclohexyl) -1-nitrosourea; Semustine)
58. kromium (VI) sebatian
 59. Ciclosporin
60. Pil, hormon, sebatian yang digabungkan (yang mengandungi kedua-dua estrogen dan progestogen)
61. Pil, lisan, bentuk berurutan kontraseptif hormon (tempoh estrogen sahaja diikuti dengan tempoh kedua-dua estrogen dan progestogen)
62. Cyclophosphamide
63. Diethylstilboestrol
64. Pewarna dimetabolismakan untuk benzidina
65. Virus Epstein-Barr
66. Oestrogens, nonsteroidal
67. Oestrogens, steroid
68. Estrogen terapi, putus haid
69. Etanol dalam minuman beralkohol
70. Erionite
71. Etilena oksida
72. Etoposide bersendirian dan dalam kombinasi dengan cisplatin dan bleomycin
73. Formaldehid
74. Gallium arsenida
75. Helicobacter pylori (jangkitan)
76. Hepatitis B virus (jangkitan kronik dengan)
77. virus Hepatitis C (jangkitan kronik dengan)
78. Ubat-ubat herba yang mengandungi spesies tumbuhan Aristolochia genus
Jenis virus 79. immunodeficiency Manusia 1 (jangkitan)
80 papillomavirus Manusia jenis 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 dan 66
81 Manusia T-sel virus lymphotropic Jenis-I
82 Melphalan
83 Methoxsalen (8 Methoxypsoralen) serta ultraungu A-radiasi
84 4,4'-metilena-bis (2-chloroaniline) (MOCA)
85 MOPP dan kemoterapi gabungan lain yang termasuk ejen alkylating
86. gas Mustard (sulfur mustard)
87. 2-naftilamina
Radiasi 88. Neutron
89. sebatian nikel
90. 4- (N-Nitrosomethylamino) -1- (3-pyridyl) -1-butanone (NNK)
91. N-Nitrosonornicotine (NNN)
92. Opisthorchis viverrini (jangkitan)
93. pencemaran udara luar
94. perkara Zarah pencemaran udara luar
95. Fosforus-32, kerana fosfat
96. Plutonium-239 dan produk kerosakan yang (mungkin mengandungi plutonium-240 dan isotop yang lain), kerana aerosol
97. Radioiodines, isotop kekal lama, termasuk iodin-131, dari kemalangan reaktor atom dan senjata nuklear letupan (pendedahan semasa zaman kanak-kanak)
98. Radionuklid, α-zarah pemancar, yang disimpan secara dalaman
99. Radionuklid, β-zarah pemancar, yang disimpan secara dalaman
100. Radium-224 dan produk kerosakan yang
101. Radium-226 dan produk kerosakan yang
102. Radium-228 dan produk kerosakan yang
103. Radon-222 dan produk kerosakan yang
104. Schistosoma haematobium (jangkitan)
105. silika, kristal (dihidu dalam bentuk kuarza atau cristobalite daripada sumber pekerjaan)
106. Sinaran matahari
107. Talc yang mengandungi gentian asbestiform
108. Tamoxifen
109. 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-para-dioksin
110. Thiotepa (1,1 ', 1'-phosphinothioylidynetrisaziridine)
111. Thorium-232 dan produk pereputan, yang ditadbir secara intravena sebagai penyebaran koloid thorium-232 dioksida
112. Treosulfan
113. Ortho-toluidine
114. vinil klorida
115. Ultraviolet radiasi
116. X-radiasi dan radiasi gamma

Di dalam Bahasa Inggeris bagi mereka yang kurang faham di dalam Bahasa Melayu (di sebabkan tak reti nak translate ke Bahasa Melayu)

1. Tobacco smoking
2. Sunlamps and sunbeds
3. Aluminium production
4. Arsenic in drinking water
5. Auramine production
6. Boot and shoe manufacture and repair
7. Chimney sweeping
8. Coal gasification
9. Coal tar distillation
10. Coke (fuel) production
11. Furniture and cabinet making
12. Haematite mining (underground) with exposure to radon
13. Secondhand smoke
14. Iron and steel founding
15. Isopropanol manufacture (strong-acid process)
16. Magenta dye manufacturing
17. Occupational exposure as a painter
18. Paving and roofing with coal-tar pitch
19. Rubber industry
20. Occupational exposure of strong inorganic acid mists containing sulphuric acid
21. Naturally occurring mixtures of aflatoxins (produced by funghi)
22. Alcoholic beverages
23. Areca nut - often chewed with betel leaf
24. Betel quid without tobacco
25. Betel quid with tobacco
26. Coal tar pitches
27. Coal tars
28. Indoor emissions from household combustion of coal
29. Diesel exhaust
30. Mineral oils, untreated and mildly treated
31. Phenacetin, a pain and fever reducing drug
32. Plants containing aristolochic acid (used in Chinese herbal medicine)
33. Polychlorinated biphenyls (PCBs) - widely used in electrical equipment in the past, banned in many countries in the 1970s
34. Chinese-style salted fish
35. Shale oils
36. Soots
37. Smokeless tobacco products
38. Wood dust
39. Processed meat
40. Acetaldehyde
41. 4-Aminobiphenyl
42. Aristolochic acids and plants containing them
43. Asbestos
44. Arsenic and arsenic compounds
45. Azathioprine
46. Benzene
47. Benzidine
48. Benzo[a]pyrene
49. Beryllium and beryllium compounds
50. Chlornapazine (N,N-Bis(2-chloroethyl)-2-naphthylamine)
51. Bis(chloromethyl)ether
52. Chloromethyl methyl ether
53. 1,3-Butadiene
54. 1,4-Butanediol dimethanesulfonate (Busulphan, Myleran)
55. Cadmium and cadmium compounds
56. Chlorambucil
57. Methyl-CCNU (1-(2-Chloroethyl)-3-(4-methylcyclohexyl)-1-nitrosourea; Semustine)
58. Chromium(VI) compounds
59. Ciclosporin
60. Contraceptives, hormonal, combined forms (those containing both oestrogen and a progestogen)
61. Contraceptives, oral, sequential forms of hormonal contraception (a period of oestrogen-only followed by a period of both oestrogen and a progestogen)
62. Cyclophosphamide
63. Diethylstilboestrol
64. Dyes metabolized to benzidine
65. Epstein-Barr virus
66. Oestrogens, nonsteroidal
67. Oestrogens, steroidal
68. Oestrogen therapy, postmenopausal
69. Ethanol in alcoholic beverages
70. Erionite
71. Ethylene oxide
72. Etoposide alone and in combination with cisplatin and bleomycin
73. Formaldehyde
74. Gallium arsenide
75. Helicobacter pylori (infection with)
76. Hepatitis B virus (chronic infection with)
77. Hepatitis C virus (chronic infection with)
78. Herbal remedies containing plant species of the genus Aristolochia
79. Human immunodeficiency virus type 1 (infection with)
80. Human papillomavirus type 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 and 66
81. Human T-cell lymphotropic virus type-I
82. Melphalan
83. Methoxsalen (8-Methoxypsoralen) plus ultraviolet A-radiation
84. 4,4'-methylene-bis(2-chloroaniline) (MOCA)
85. MOPP and other combined chemotherapy including alkylating agents
86. Mustard gas (sulphur mustard)
87. 2-Naphthylamine
88. Neutron radiation
89. Nickel compounds
90. 4-(N-Nitrosomethylamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanone (NNK)
91. N-Nitrosonornicotine (NNN)
92. Opisthorchis viverrini (infection with)
93. Outdoor air pollution
94. Particulate matter in outdoor air pollution
95. Phosphorus-32, as phosphate
96. Plutonium-239 and its decay products (may contain plutonium-240 and other isotopes), as aerosols
97. Radioiodines, short-lived isotopes, including iodine-131, from atomic reactor accidents and nuclear weapons detonation (exposure during childhood)
98. Radionuclides, α-particle-emitting, internally deposited
99. Radionuclides, β-particle-emitting, internally deposited
100. Radium-224 and its decay products
101. Radium-226 and its decay products
102. Radium-228 and its decay products
103. Radon-222 and its decay products
104. Schistosoma haematobium (infection with)
105. Silica, crystalline (inhaled in the form of quartz or cristobalite from occupational sources)
106. Solar radiation
107. Talc containing asbestiform fibres
108. Tamoxifen
109. 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-para-dioxin
110. Thiotepa (1,1',1'-phosphinothioylidynetrisaziridine)
111. Thorium-232 and its decay products, administered intravenously as a colloidal dispersion of thorium-232 dioxide
112. Treosulfan
113. Ortho-toluidine
114. Vinyl chloride
115. Ultraviolet radiation
116. X-radiation and gamma radiation


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
12:41:00

Izzat Azhar buat Review Blog

Izzat Azhar buat Review Blog


Kepada sesiapa yang nak/rasa/teringin/berharap blog dia di review oleh orang ketiga,  marilah kita join segmen ni.

Abe We bukan berharap sangat pun orang lain komen, tapi kalau dapat, SYUKUR ALHAMDULILLAH. Memang teringin sangat ekceli. Boleh kita tengok dari sudut mata ke-3 pula. Boleh tau apa kurang dan apa penambahbaikan yang perlu di buat.

Sesiapa yang nak join ni stepnya:-
  1. Like page blog
  2. Buat post pasal Contest ni. Tajuk dia, "Izzat Azhar buat Review Blog".
  3. Copy Banner dekat atas tu and re-link banner tersebut kepada link post ni. 
  4. Tinggalkan comment anda besertakan link entry korang dekat comment section entry contest ni.
Contest start harini 31 October and berakhir 7 November 2359 Hrs

08:47:00

Harga Rokok Terkini

Dunhill, Kent; Benson & Hedges RM17 sekotak

Vape pula hampir di haramkan

Harga Rokok Terkini

Tamparan hebat buat perokok!!!!

Saksikanlah harga rokok terkini:-
  1. Dunhill, Kent; Benson & Hedges (RM17), 
  2. Peter Stuyvesant, Pall Mall (RM15.50),
  3. Lucky Strike Plain (RM17.50)
Wow.................Mahal gila sehhh....

Walau letak harga macam mana mahal sekalipun, tetap ada orang beli. Itu untungnya.

Bila ramai berVape, vape pula nak di haramkan.

Apa kata kalau pak menteri ni, haramkan je semua ni. Habis cerita.

Orang cakap, benda yang haram ni memang sedap.

Tak kan lah kerajaan nak haramkan? Sumber utama kot. 



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
07:49:00

Putrajaya Terbakar

Pagi-pagi ternampak asap ni. Kalau ikut lokasi, asap ni macam dekat bangunan pentadbiran putrajaya.

Asap apa ek pagi-pagi ni? Pejabat PM terbakar ke? Kikikiiii.....kot fail 1MDB terbakar ke. Heheee....

Apa-apa pun, pagi ni kita bangun awal pergi kerja untuk elak tol.

Tuesday, 3 November 2015

15:54:00

Pasukan Futsal Terhebat Abad ini

Menang Gaya pun cukuplah


Al-kisah Sabtu haritu, di sebabkan setiap company kena hantar team futsal, makanya setelah training berkurun lama, team Abe We yang supa pawa ni pun beraksilah.

Bertempat di Sport Planet Ampang, aktiviti setiap tahun sukan antara anak syarikat PNB. Tahun ni Abe We join futsal je. Last year join lawn ball je.

team yang supa dupa pawa
Niat memang bukan nak menang pun, jadinya pukul doblas balik dah...muahahaha.....

Sukan baik untuk kesihatan! Dah berpeluh, makanya kami balik....kekekek

Memang pasukan lain sangat hebat. Kalau dah Maybank ada Sime Darby ada memang yang kekurangan lelaki dalam ofis ni dok tengok saja lah. hehehe

Tahun depan kita training lagi. Yeahhh!!!


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Monday, 2 November 2015

10:52:00

Harga Tambang Baru Komuter

Tambang Komuter Naik

Wajar di naikkan tampung kos


Heheheeeee........

Gelak dulu sebelum cerita.......

Dah boleh agak dah kan? Kuat kuasa je GST, hmmm....macam-macam naik. Sampai kita pun naik fedap!

Mama Harraz sebelum ni pernah lah naik komuter semenjak kena tuka kerja dekat KL. Rasanya dalam sebulan dua gak dia naik komuter. Pukul 7.00 pagi dah kompem kena ada dekat stesen komuter.

Tapi masalah yang paling kerap di hadapi ialah delay. Kadang-kadang nak pergi kerja tren delay. Kadang-kadang nak balik rumah tren delay. Bila dah banyak kali kadang-kadang, naik selalu gak lah.

Tambang memang murah. Tapi tu lah, masalah delay dengan penuh dengan manusia. Kalau pergi kerja tu dapatlah naik coach perempuan. Kalau balik kerja pulak, terlambat sikit, berdiri dekat coach biasa. Bila dah duduk coach biasa, hmmm....macam-macam bau ada!

Bila dah penat naik komuter ni, bertukar ke ERL pulak. Mahal memang mahal lah. Tapi ERL sangat jarang-jarang delay. Pernah sekali je delay. Waktu dia pun sharp on time. Tak de lah lambat seminit ke, sesaat ke, memang tak de.

So, janji-janji tak nak naik kan tambang komuter tu memang di capati je lah.

Heheheeee.........

Redo je la.....

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic