Trespassed - filem Malaysia menang anugerah di New York

Trespassed - filem Malaysia menang anugerah di New York

Trespassed - filem Malaysia menang anugerah di New York


Ho Yuhang’s seorang pengarah dari Malaysia telah memenangi anugerah FT/OppenheimerFunds Emerging Voices Awards 2015 setelah mengimpress juri-juri dengan karyanya “Trespassed”.


Apakah anugerah FT/OppenheimerFunds Emerging Voices Awards ini?

FT/OppenheimerFunds Emerging Voices Awards
FT/OppenheimerFunds Emerging Voices Awards aims to recognise extraordinary artistic talent in three categories – fiction literature, film-making and art across more than 100 emerging market nations.

Kategori Pertandingan

The Emerging Voices Award will be open to passport holders of emerging nations in three categories:

1. Africa and the Middle East: Works of fiction published in English.
2. Asia-Pacific: Films in any language with English subtitles.
3. Latin America and the Caribbean: including, but not limited to, paintings, drawings, sculptures, installations, photographs, prints and mixed media.

Senarai Pemenang FT/OppenheimerFunds Emerging Voices Awards


ART
Cristina Planas - Vultures, Table of Negotiations, Mass Grave,
Coloured Christ
Peru


FICTION
Chigozie Obioma - The Fishermen, Pushkin Press
Nigeria


FILM
Yuhang Ho - Trespassed
Malaysia[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.